Agniesiulka K. Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 Dziękuję za życzenia:) uważam że wszystkie zwierzaki są kochane i piękne. teraz mam w domu królika, który zostanie z nami i kocicę, która niestety nie bedzie z nami mieszkac. O piesku oboje z Marcinem zawsze marzyliśmy. On wprawdzie myslal o szczeniaku, ale jak mu pokazałam biedne sierotki na allegro szybko zmienil zdanie. Fafik na pewno dostanie od nas tyle miłości i ciepla ile mu sie nalezalo od poczatku jego smutnego psiego zywota. Quote
Ulka18 Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 On wprawdzie myslal o szczeniaku, ale jak mu pokazałam biedne sierotki na allegro szybko zmienil zdanie. Fafik na pewno dostanie od nas tyle miłości i ciepla ile mu sie nalezalo od poczatku jego smutnego psiego zywota. Szczeniaki sa fajne, ale krotko, trzeba je wychowac i wszystkiego nauczyc. A taki psiak po przejsciach, to naprawde potrafi kochac swojego pana. I patrzy w niego jak w obraz. Prawie kazdy dogomaniak z pwp ma psy po przejsciach i wie jakie to dobre, kochane zwierzaki. Quote
terra Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 To Faficzek bedzie miał domek:multi: Wspaniale, trzymam kciuki za niego i nowy domek Faficzka:loveu: Quote
Reno2001 Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 A ja się nie mogę doczekac spotkania Fafika z nowa opiekunką!!! :p Quote
Murka Posted May 19, 2008 Author Posted May 19, 2008 Nam się wyjazd do Lublina przesunął na przyszły tydzień, więc Agniesiulka stwierdziła, że przyjedzie odwiedzić Fafika sama ;) Umówione jesteśmy na środę. A Fafiorek nadal zakołnierzowany, bo troszkę sobie popsuł rankę (miał wcześniej minimalnie za mały kołnierz) i teraz czekamy aż mu się zagoi. Quote
Ulka18 Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Umówione jesteśmy na środę. Czyli na jutro? Ale byloby super. A jaki Fafik jest do dzieci? Bo przeciez kiedys, kiedys, kiedys, Agniesiulka moze pomyslec o powiekszeniu rodziny, zeby nie bylo jakis zgrzytow na tym polu. Quote
terra Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Z niecierpliwością czekam na wynik spotkania Faficzka z nową Pancią. Fafiorek to taki poczciwy pasiak, ze chyba nigdy nic niedobrego mu do głowy nie przychodzi.;) Quote
Murka Posted May 20, 2008 Author Posted May 20, 2008 Faficzek bywa zadziorny tylko wobec psów-samców. Z dziećmi miał kontakt i było całkowicie ok, żadnego warknięcia ani nic z tych rzeczy. Jest spokojny, uwielbia głaskanie, także nie przewiduję problemów pod tym względem. Agniesiulka już w pierwszym telefonie pytała mnie o te sprawy ;) Quote
Ulka18 Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Agniesiulka już w pierwszym telefonie pytała mnie o te sprawy Widac Agniesiulka powaznie podchodzi do adopcji i jest odpowiedzialna Pancia :fadein: Ile znamy przykladow, ze po slubie pies, potem dziecko, a pies robi sie zbedny. Tymczasem dzieci chowane ze zwierzakami naprawde maja inny poziom wrazliwosci niz pozostale, oczywiscie, jesli rodzice naucza ich odpowiedzialnej opieki nad psem. Moja Ulka lat 16, chowana od 2 roku zycia z suczka z krakowskiego schroniska, wyrosla na dziewczyne wrazliwa, chetna do pomocy i to ona zawsze pierwsza melduje, gdy cos niepokojacego zauwazy u naszych zwierzakow. Quote
Agniesiulka K. Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Cześć wszystkim :) Stosunek psa do dziecka jest już teraz bardzo istotny, bo jestem właśnie w ciąży. :loveu: Skoro Murka uważa, że nic złego się nie dzieje, to jestem zupełnie spokojna. Wychodzę z założenia, że to czy pies jest "bezpieczny" dla dziecka, zależy od dobrego wychowania i malucha i psa. Sama wychowywałam się w domu z dużym i starym Cyganem i jakoś ani ja na tym nie ucierpiałam, ani pies. Kwestia odpowiedzialności właścicieli- rodziców. Jestem przekonana że do grudnia,kiedy urodzi się dziecko, Fafik zdąży się u nas zadomowić, a później będzie już tylko lepiej:) wróżę nam szczęśliwą przyszłość jednym słowem:) Quote
Reno2001 Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Ulka18 napisał(a):Czy to dzisiaj jest TA sroda ? :crazyeye::crazyeye::crazyeye: faktycznie, to miało być dziś... Quote
Ulka18 Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Panciowie Fafika sa wlasnie u Mureczki :lol: Murka nie moze dostac sie na dogo, ale bede telefonic za jakas godzinke, to moze juz bedzie decyzja. Quote
Ulka18 Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Z tego co mi powiedziala Kasia przez telefon, to Agniesiulka jest zdecydowana na adopcje :multi: Fafulec sie spodobal. Wiecej napisze nasza Mureczka jak dostanie sie na dogo. Quote
Murka Posted May 21, 2008 Author Posted May 21, 2008 No niestety dogo mi od wczoraj wieczora nie działało. Nie wiem jak długo będzie działać teraz i ile zdążę napisać. Agniesiulka pewnie sama opisze wrażenia ze spotkania z Fafulcem ;) W każdym razie mamy zdecydowany zakaz oddawaniu go komukolwiek! :p Faficzek ma już dom zapewniony! :multi: Quote
Ulka18 Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Bardzo sie ciesze :klacz: Czekamy na Agniesiulku :lol: Quote
Agniesiulka K. Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Raaany, cały wieczór próbuję się tutaj dostać. Fafik jest kochany i nie oddam go już nikomu:) nie mogę się doczekać kiedy wreszcie będziemy mogli go zabrać. słodki puszysty pieszczoch:loveu: na pewno będzie grzecznym ułożonym psem. niestety mój przyszły mąż pracował i nie mógł się ze mną wybrać, ale wróciłam tak pełna wrażeń, że postanowił absolutnie zdać się na mnie przy wyborze psiaka. dziękuję opiekunom Fafika za mozliwość spotkania się i tak serdeczne przyjęcie!! Quote
Reno2001 Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 No to kamień z serca, ze tak sobie przypadliście do gustu. Czekamy wię cierpliwie do połowy czerwca na SUPER FINAŁ :cool3::cool3::cool3:. Quote
Recommended Posts