Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fafik - takie imię nosi zaledwie od wczorajszego popołudnia.
Wcześniej był psiakiem bezimiennym, jednym z pośród setek przebywających w schronisku w Mielcu.

Mały kudłaty, spokojny, ok. 6 letni piesek.

Miał farta, bo został przeniesiony do boksu, z którego miał jechać do hoteliku inny podobny piesek. Okazało się, że ten inny znalazł już dom, więc Fafik zajął jego miejsce.

Tutaj jeszcze jako piesek z boksu 33:

A tutaj już jako Fafik (jeszcze niewyczesany, nie wykąpany, ale już szczęśliwy, że po minimum 2 latach pobytu w schronisku opuścił boks i mógł postawić łapki na trawce).

Fafik obecnie przebywa w hoteliku pod Janowem Lubelskim.
DZIĘKUJEMY "FILIPKOM" ZA SPONSOROWANIE JEGO POBYTU!!!

Fafik prosi o domek!!!

BANEREK Dla Fafika od amyszki ;)

[php]http://tiny.pl/4z96][img]http://iup.in/img/guest/fa2.gif[/php]

• Replies 396
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Opiekunka i sponsorka napisala nt. Fafika:

Mnie się wydaje,ze ta mordka Fafika to bardziej spuchła z lewej
strony jakby go ząb bolał,ale to chyba moje zboczenie zawodowe.Oby szybko znalazł dom.

Posted

Fafik puchnie coraz bardziej :-(
Dodatkowo psiak niewiele je, dobrze przynajmniej, że pije wodę.
Dzisiaj się nie wyrobiliśmy, ale jutro jedziemy z nim do weta.
To może być ropień :razz:

Posted

wygląda,że ma opuchnięyt pyszczek z lewej strony,jeżeli nie je ,to pewnie coś z zębami nie tak.
Mam nadzieję,że jutro dacie radę z nim pojechać,bo on na pewno cierpi okrutny ból :placz:

Posted

Powodzenia z psinką w lecznicy!!!
Kurczę i pomyślec, że gdyby nie przyjechał do hoteliku, to siedziałby w tym boksie w schronisku i nikt by pewnie nie wiedział, że coś mu jest :shake:.
A on na pewno cierpi...

Posted

Fafik miał zabieg pod narkozą, usuwanie ząbka.
Miał ropne zapalenie zatok wywołane zakażeniem zepsutego zęba.
Zaraz jedziemy po niego do lecznicy.

Posted

Miał ropne zapalenie zatok wywołane zakażeniem zepsutego zęba.
Ten zbieg okolicznosci w wyciagnieciu Fafika ze schroniska chyba nie byl takim zbiegiem, tylko celowym dzialaniem sw. Franciszka. Kto wie co by sie z psiakiem stalo gdyby ten ząb dalej tkwil w szczece.
Czyli Fafik dostanie antybiotyk i juz nie bedzie go bolalo.
Ciekawa jestem czy mial duzo kamienia, bo na pewno Cioteczki ogladaly.

Posted

Faficzek już po zabiegu, odpoczywa sobie w łazience (musimy go izolować, bo Rudy chce go zjeść).
Jest bardzo wymęczony.
Kąpać i czesać będziemy go dopiero jak dojdzie do siebie po zabiegu.

Miał paskudnego ropnia sięgającego aż małżowiny usznej. Stan taki musiał trwać od dłuższego czasu, bo ropa się dosłownie sączyła... Ząb był bardzo duży jak na takiego małego pieska, trzeba było ciąć.
Przy okazji wet usunął mu kamień nazębny.
Będzie teraz dostawał antybiotyk, lek przeciwbólowy oraz będzie miał płukany pyszczek.

Fafik to bardzo spokojny, grzeczny i posłuszny piesek.
Mimo bólu był i jest bardzo przyjaźnie nastawiony do ludzi i psów. Taki mały przytulaczek.
I bardzo ładnie chodzi na smyczy :cool3:

Posted

Fafik to bardzo spokojny, grzeczny i posłuszny piesek.
Mimo bólu był i jest bardzo przyjaźnie nastawiony do ludzi i psów. Taki mały przytulaczek.
I bardzo ładnie chodzi na smyczy

Kochane psisko :iloveyou: dzielny chlopak, tak ladnie znosi wszystkie zabiegi, mimo, ze na pewno zle sie czul i nadal czuje :roll:
To zdjecie na kocyku jest rozczulajace :bigcry: taka bidulka mala :-(

Posted

Z Fafikiem dzisiaj zdecydowanie lepiej. Wydaje mi się też, że opuchlizna nieco zeszła. Jest weselszy i chyba lepiej się czuje :roll:
Tylko straszliwie sie broni przed płukaniem mordki i podawaniem leku przeciwbólowego do pyska...

Jest bardzo grzeczny i spokojny. No i w domu zachowuje czystość :cool3:

Boi się lampy i dlatego zdjęcia w domu nie wychodzą za dobre.

Posted

Zdecydowanie jest lepiej, nie ma juz opuchlizny :roll:

Smieszne ma futerko ten Fafik, gdyby byl kotem, to by dawno znalazl dom...takie kocie marmurki ciesza sie duzym powodzeniem.

Za kilka dni zdjecia na pewno beda lepsze.

Posted

Przecudny jest ten Fafik :iloveyou:
Wyglada troche jak jamnik z dluzszymi nogami i futerkiem jak u owczarka.

Murka, czy wystawiac juz Fafika? Ile on moze miec latek oraz ile waży?
I jaki jest do psow/suniek/kotow?

Aha, czy on ma szczepienia ze schroniska?

Posted

Ulka, myślę, że allegro mu nie zaszkodzi. On będzie miał ładniejsze zdjęcia jak go wykąpiemy i wyczeszemy. No i jak całkowicie mu opuchlizna zejdzie. Ale to zawsze można podmienić.

On ma ok. 6 latek. To mały piesek wielkości Amisia, waży max 10 kg (liczę z futrem :lol:). Jest zaszczepiony p.wściekliźnie, odrobaczony i będzie też odpchlony.

Charakter ma super, jest bardzo spokojny, grzeczny, towarzyski, ale nie nachalny (właśnie wyleguje się na dywanie obok mnie ;) ). To był kiedyś domowy piesek, bo na widok smyczy się cieszy i umie na niej chodzić. Zachowuje czystość i nie znaczy terenu w domu (tak jak robi to Rudy). Nie wykazuje żadnej agresji ani do zwierząt ani ludzi (jak mu wet zaglądał do pyszczka do chciał kłapnąć, ale to raczej normalne, bo go bardzo bolało). Nie jest zadziorny wobec psów, a suczki baaaardzo lubi (amant z niego straszny ;) ). Na kota nie zwraca uwagi.

Jest naprawdę fajniutki i tylko mnie martwi, że wiek może decydować o tym, że może być problem z domkiem. Ale mam ogromną nadzieję, że kogoś zauroczy. Zwłaszcza jak do doprowadzimy do jako takiego wyglądu ;)

Posted

Murka, dzieki za obszerny i dokladny opis Fafika :calus:
Wystawie go dzisiaj wieczorem o ile zdaze :oops:
Fafik ma dobry charakter i jest bardzo ladnym pieskiem...moze nam troche czasu zajac zanim znajdzie dom, ale na pewno damy rade :kciuki:

Posted

Ulka, ja właśnie zrobiłam na szybko plakaciki dla Rudego, Fafika i Klusi.
Możesz więc wykorzystać tekst o Fafiku na allegro, będzie Ci łatwiej ;)

PODARUJ MI DOM...

Długo byłem sam i czekałem na swoją szanse w schronisku.
Cierpiałem, bo miałem chore ząbki.
Teraz już ludzie wiedzą, że jestem bardzo fajnym pieskiem, bo mieszkam w domu tymczasowym.
Już jestem zdrowy i nic mnie nie boli.
Mam nadzieję, że teraz ktoś mnie dostrzeże i pokocha.

Mam na imię FAFIK.
Jestem paroletnim kudłatym małym kundelkiem.
Jestem bardzo grzeczny i spokojny.
Kiedyś miałem dom, umiem chodzić na smyczy i zachowuję czystość w domu.
Lubię towarzystwo innych psów, koty są mi obojętne. No i oczywiście ludzie… Lubię być tam gdzie oni.
Jestem zaszczepiony odrobaczony i odpchlony.

Jeśli chciałbyś mnie poznać, proszę skontaktuj się z moimi tymczasowymi opiekunami:

503 68 30 50, prytek@tg.home.pl

Posted

Jutro jedziemy z Fafikiem do kontroli, bo kończy antybiotyk i ropka mu się zbiera w rance :-(
Trochę jest na mnie obrażony i nie chce pozować do zdjęć; na mnie padło płukanie mu pyszczka :cool1: