Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Każdy pewnie z niecierpliwościa czeka na swojego szczeniaczka , to miejsce dla osób, które chcą sie pochwalić nowym członkiem rodziny . Może łatwiej bedzie tu odszukać rodzeństwo swojej pociechy
Zaczne od swojej Musli z hodowli Energizer z walentynkowego miotu

jesli sa tu właściciele jej siostrzyczek to miło mi bedzie jesli sie odezwa;)
kto wie może jakieś spotkanie rodzinne:)

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

WIEC ja się oficjalnie pochwalę, iż ok dnia 14 czerwca przybędzie do mego domu borderka o umaszczeniu red merle (!) z najlepszej hodowli "Porządna Rodzina" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! po prostu marzenia się spełniają!!!! :diabloti::diabloti:
i nie ukrywam, ze Zuzu ( stanęło na tym imieniu i już!) bęxzie pogromcą torów agility! tak samo jak Musli prawda Diana :razz: :diabloti: ?? ale będzie krejzi!!!!

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Co tu taka cisza, nikt więcej nie czeka na swojego szczeniaka? ;)
Już oficjalnie mogę się pochwalić, że w lipcu również zostanę właścicielką czarno-białego borderka. :loveu: Nie mogę się doczekać!
Musli- fantastyczny pleśniaczek! Bardzo mi się merlaki podobają.
Pozdrawiam.

Posted

Coś mało tych borderów:P
Mi bardzo podoba się ta rasa, ale no niestety kanapowiec ze mnie, a nie chcę unieszczęśliwiać pięknych psiaków. podobaja mi sie jeszcze tollery, ale z tego samego powodu odpadają:(

Posted

Toffuś napisał(a):
Coś mało tych borderów:P
Mi bardzo podoba się ta rasa, ale no niestety kanapowiec ze mnie, a nie chcę unieszczęśliwiać pięknych psiaków. podobaja mi sie jeszcze tollery, ale z tego samego powodu odpadają:(

No niestety mało! :-(
Szczerze powiem, że ja też troszkę obawiam się tego wulkanu energii, ale myślę, że damy sobie radę. W końcu nie taki diabeł straszny, a mi też pomysłów na spędzenie czasu z bc (chyba) nie brakuje... :diabloti::cool3:

Posted

ja raczej jestem zaskoczona tym , że te psy potrafią odpoczywac ;)
mój onek bardzo długo był na standby- u non stop, po szaleństwach , pływaniu, aportowaniu - cały czas wpatrywał sie we mnie co robimy dalej . Tak jest do dzis , nawet gdy pada na pysk jest nadal gotowy do współpracy i to od kiedy skonczył 8 tyg i trafił do mojego domu.
,Musli jest zdecydowanie inna - szaleje na maxa , nakreca sie i kiedy sie zmeczy pada jak zabita i mozna po iej deptac a ona nic- twardy sen -jak naładuje akumulatorki to znowu sie zaczyna od nowa szalenstwo ;)
Guras ma tak czujny sen w dzien i w nocy , że wystarczy wstac po wode do kuchni on juz jest na róz nych nogach z piłką:)
wiadomo kazdy pies nawet w obrębie reasy jest inny ale to co hodowca Tomek Pecold powiedział mi o borderach - sprawdziło sie w 100% i Musli jest dokładnie taka jak opisał Tomek i bardzo mi to pomogło w zrozumieniu pewnych sytuacji

Posted

Pocieszyłaś mnie tą odpowiedzią. ;) W końcu bordery mają opinię aktywnych 24/7 i pomimo, że hodowca mówił, że nawet bc potrafią odpoczywać, to chyba sama muszę sie przekonać, by w to uwierzyć. :evil_lol:;) Już wiem, że mój piesek jest wyposażony w magiczny przycisk on/off, więc chyba nie będzie tak źle. :lol:
A jak Twój onek zareagował pierwszego dnia na Musli? Od razu się pieski dogadały?

Posted

Proszę o podanie informacji o planowanych bądź narodzonych miotach BC w tym roku. Przegapiłam miot u Porządnej Rodziny, a takie małe cuda się urodziły :smile: Pod moje wymagania to pewnie żadna hodowla by mi do gustu nie przypadła, ale na Energizer się teraz nastawiam, bo wspaniałe psy stamtąd pochodzą :D

Posted

A jakie masz wymagania Rottie? Myślę, że najlepiej będzie jak przejrzysz strony albo skontaktujesz się z hodowlą, by dowiedzieć się czegoś o planowanych miotach. :) W hodowli Energizer szczeniaki mają być w połowie czerwca- tak jest napisane na ich stronie.

Posted

Przeglądałam i przeglądam od dłuższego czasu ;) Jakie wymagania? Chciałabym trenować z psem agility, frisbee. Dysponuję sporą ilością czasu na szkolenie, spacery itd. i na tym mi właśnie zależy :D Po długim zastanowieniu się postawię mimo wszystko na Energizer, bo z tych polskich hodowli to chyba nic lepszego nie wybiorę. Albo mi się w hodowlach psy nie podobają, albo podejście hodowców, innym razem etyka hodowli niezachowana... Ale to akurat inna dyskusja :P

Posted

Rottie- Powiększamy gromadkę??:) Ja tez będę powiększała, ale trochę się boje, bo mój psiak nie lubi dużych psów, a jak mu z owczarkiem podskoczę to co zrobi. Chociaż będę miała tego,,nowego" psa od szczeniaka wiec może się przyzwyczai :)

Posted

[quote name='Toffuś']Rottie- Powiększamy gromadkę??:) Ja tez będę powiększała, ale trochę się boje, bo mój psiak nie lubi dużych psów, a jak mu z owczarkiem podskoczę to co zrobi. Chociaż będę miała tego,,nowego" psa od szczeniaka wiec może się przyzwyczai :)
Też Borderek do Ciebie trafi? Z tego co słyszałam w naszym mieście 1 BC jest. Niestety więcej informacji nie posiadam :shake:

Posted

Rottie- życzę dobrego wyboru hodowli i koniecznie pochwal się szczeniaczkiem jak już będziesz miała. ;) Myślę, że Energizer to bardzo dobra hodowla.
Toffuś- jakiego owczarka planujesz?

Posted

Miałam duże dylematy z wyborem hodowli. Tyle złego się naczytałam o wielu hodowlach o kilku to już "niestworzone" rzeczy :roll: Podłamana jestem poziomem polskich hodowli, albo raczej etyką ich prowadzenia. Cieszy mnie jednak to, że coraz więcej osób bada swoje psy ;) Jak klucha trafi to oczwywiście się pochwalę ;)

Posted

Mi się nie podoba, że hodowcy borderów ciągle się ze sobą kłócą. Co do poziomu hodowli- nie znam się, ale uważam, że mamy parę naprawdę dobrych hodowli i wiele pięknych psów. Etyka to już zupełnie inna sprawa. ;)
Osobiście ze swojego wyboru hodowli jestem baaardzo zadowolona. :)

Posted

O tak, kłótnie to niestety wśród polskich hodowców nie rzadkość :( Rzeczywiście jest sporo pięknych psów, wiele z nich mi się podoba. Mam jednak nadzieję, że popularność pasterstwa wzrośnie, ale wiadomo jak to jest... Na całe szczęście popularność psich sportów dymanicznie się w Polsce poszerza, a w przypadku BC to niesłychanie ważne. Podsumując nie jest źle ;-) Mam nadzieję, że uda mi się sprowadzić małą Energizer'kę (10 czerwca kluchy przyszły na świat! :multi:).

Posted

Pewnie, że nie jest źle. ;) A mam nadzieję, że będzie jeszcze lepiej. Tak jak mówisz, psie sporty robią się coraz bardziej popularne- i całe szczęście. :) Ja też mam w planach agility i frisbee.
Od razu poleciałam na stronę Energizer. :cool3: Szkoda, że nie ma jeszcze zdjęć. :( Wolisz blue-merle czy czarno-białego borderka?

Posted

Szczerze mówiąc umaszczenie to dla mnie nie priorytet, daję głowę, że 10 razy będę zmieniała zdanie :lol:

PS: Przede wszystkim najpierw muszę się dowiedzieć ile suczek się urodziło, w końcu u mnie tylko ta płeć wchodzi w grę jako drugi pies ;)