MusliStracciatella Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Każdy pewnie z niecierpliwościa czeka na swojego szczeniaczka , to miejsce dla osób, które chcą sie pochwalić nowym członkiem rodziny . Może łatwiej bedzie tu odszukać rodzeństwo swojej pociechy Zaczne od swojej Musli z hodowli Energizer z walentynkowego miotu jesli sa tu właściciele jej siostrzyczek to miło mi bedzie jesli sie odezwa;) kto wie może jakieś spotkanie rodzinne:) Quote
MusliStracciatella Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 Niestety na razie cisza:( mam nadzieję , że w najbliższym czasie to się zmieni bo na pewno są tu właściciele szczeniaczków tylko wśród takiej ilości postów trudno się na wzajem odnależć Quote
drunken_monkey Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Wiesz borderomaniacy raczej siedzą gdzie indziej (z resztą wiesz gdzie). Na Dogo aby dokopać się tego tematu trzeba się nieźle nagimnastykować :D. Pozdrawiam PS. Ładna kruszynka :) Quote
sonia123 Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 WIEC ja się oficjalnie pochwalę, iż ok dnia 14 czerwca przybędzie do mego domu borderka o umaszczeniu red merle (!) z najlepszej hodowli "Porządna Rodzina" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! po prostu marzenia się spełniają!!!! :diabloti::diabloti: i nie ukrywam, ze Zuzu ( stanęło na tym imieniu i już!) bęxzie pogromcą torów agility! tak samo jak Musli prawda Diana :razz: :diabloti: ?? ale będzie krejzi!!!! Quote
MusliStracciatella Posted May 23, 2008 Author Posted May 23, 2008 hej Sonia cieszę się ze to juz niecały miesiąc, ciekawa jestem jaka będzie łobuziara, dawaj nowe fotki ;), pozdrawiamy z moja rozrabiarą Quote
figazmakiem Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Co tu taka cisza, nikt więcej nie czeka na swojego szczeniaka? ;) Już oficjalnie mogę się pochwalić, że w lipcu również zostanę właścicielką czarno-białego borderka. :loveu: Nie mogę się doczekać! Musli- fantastyczny pleśniaczek! Bardzo mi się merlaki podobają. Pozdrawiam. Quote
Martyna&Zara Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Coś mało tych borderów:P Mi bardzo podoba się ta rasa, ale no niestety kanapowiec ze mnie, a nie chcę unieszczęśliwiać pięknych psiaków. podobaja mi sie jeszcze tollery, ale z tego samego powodu odpadają:( Quote
MusliStracciatella Posted June 6, 2008 Author Posted June 6, 2008 Tasha również rocznik 2008 razem z Musli na spotkaniu Borderkowym w Szczecinie Quote
figazmakiem Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Toffuś napisał(a):Coś mało tych borderów:P Mi bardzo podoba się ta rasa, ale no niestety kanapowiec ze mnie, a nie chcę unieszczęśliwiać pięknych psiaków. podobaja mi sie jeszcze tollery, ale z tego samego powodu odpadają:( No niestety mało! :-( Szczerze powiem, że ja też troszkę obawiam się tego wulkanu energii, ale myślę, że damy sobie radę. W końcu nie taki diabeł straszny, a mi też pomysłów na spędzenie czasu z bc (chyba) nie brakuje... :diabloti::cool3: Quote
MusliStracciatella Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 ja raczej jestem zaskoczona tym , że te psy potrafią odpoczywac ;) mój onek bardzo długo był na standby- u non stop, po szaleństwach , pływaniu, aportowaniu - cały czas wpatrywał sie we mnie co robimy dalej . Tak jest do dzis , nawet gdy pada na pysk jest nadal gotowy do współpracy i to od kiedy skonczył 8 tyg i trafił do mojego domu. ,Musli jest zdecydowanie inna - szaleje na maxa , nakreca sie i kiedy sie zmeczy pada jak zabita i mozna po iej deptac a ona nic- twardy sen -jak naładuje akumulatorki to znowu sie zaczyna od nowa szalenstwo ;) Guras ma tak czujny sen w dzien i w nocy , że wystarczy wstac po wode do kuchni on juz jest na róz nych nogach z piłką:) wiadomo kazdy pies nawet w obrębie reasy jest inny ale to co hodowca Tomek Pecold powiedział mi o borderach - sprawdziło sie w 100% i Musli jest dokładnie taka jak opisał Tomek i bardzo mi to pomogło w zrozumieniu pewnych sytuacji Quote
figazmakiem Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Pocieszyłaś mnie tą odpowiedzią. ;) W końcu bordery mają opinię aktywnych 24/7 i pomimo, że hodowca mówił, że nawet bc potrafią odpoczywać, to chyba sama muszę sie przekonać, by w to uwierzyć. :evil_lol:;) Już wiem, że mój piesek jest wyposażony w magiczny przycisk on/off, więc chyba nie będzie tak źle. :lol: A jak Twój onek zareagował pierwszego dnia na Musli? Od razu się pieski dogadały? Quote
Rottie Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Proszę o podanie informacji o planowanych bądź narodzonych miotach BC w tym roku. Przegapiłam miot u Porządnej Rodziny, a takie małe cuda się urodziły :smile: Pod moje wymagania to pewnie żadna hodowla by mi do gustu nie przypadła, ale na Energizer się teraz nastawiam, bo wspaniałe psy stamtąd pochodzą :D Quote
figazmakiem Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 A jakie masz wymagania Rottie? Myślę, że najlepiej będzie jak przejrzysz strony albo skontaktujesz się z hodowlą, by dowiedzieć się czegoś o planowanych miotach. :) W hodowli Energizer szczeniaki mają być w połowie czerwca- tak jest napisane na ich stronie. Quote
Rottie Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Przeglądałam i przeglądam od dłuższego czasu ;) Jakie wymagania? Chciałabym trenować z psem agility, frisbee. Dysponuję sporą ilością czasu na szkolenie, spacery itd. i na tym mi właśnie zależy :D Po długim zastanowieniu się postawię mimo wszystko na Energizer, bo z tych polskich hodowli to chyba nic lepszego nie wybiorę. Albo mi się w hodowlach psy nie podobają, albo podejście hodowców, innym razem etyka hodowli niezachowana... Ale to akurat inna dyskusja :P Quote
Martyna&Zara Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 Rottie- Powiększamy gromadkę??:) Ja tez będę powiększała, ale trochę się boje, bo mój psiak nie lubi dużych psów, a jak mu z owczarkiem podskoczę to co zrobi. Chociaż będę miała tego,,nowego" psa od szczeniaka wiec może się przyzwyczai :) Quote
Rottie Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 [quote name='Toffuś']Rottie- Powiększamy gromadkę??:) Ja tez będę powiększała, ale trochę się boje, bo mój psiak nie lubi dużych psów, a jak mu z owczarkiem podskoczę to co zrobi. Chociaż będę miała tego,,nowego" psa od szczeniaka wiec może się przyzwyczai :) Też Borderek do Ciebie trafi? Z tego co słyszałam w naszym mieście 1 BC jest. Niestety więcej informacji nie posiadam :shake: Quote
figazmakiem Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 Rottie- życzę dobrego wyboru hodowli i koniecznie pochwal się szczeniaczkiem jak już będziesz miała. ;) Myślę, że Energizer to bardzo dobra hodowla. Toffuś- jakiego owczarka planujesz? Quote
Rottie Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 Miałam duże dylematy z wyborem hodowli. Tyle złego się naczytałam o wielu hodowlach o kilku to już "niestworzone" rzeczy :roll: Podłamana jestem poziomem polskich hodowli, albo raczej etyką ich prowadzenia. Cieszy mnie jednak to, że coraz więcej osób bada swoje psy ;) Jak klucha trafi to oczwywiście się pochwalę ;) Quote
figazmakiem Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 Mi się nie podoba, że hodowcy borderów ciągle się ze sobą kłócą. Co do poziomu hodowli- nie znam się, ale uważam, że mamy parę naprawdę dobrych hodowli i wiele pięknych psów. Etyka to już zupełnie inna sprawa. ;) Osobiście ze swojego wyboru hodowli jestem baaardzo zadowolona. :) Quote
Rottie Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 O tak, kłótnie to niestety wśród polskich hodowców nie rzadkość :( Rzeczywiście jest sporo pięknych psów, wiele z nich mi się podoba. Mam jednak nadzieję, że popularność pasterstwa wzrośnie, ale wiadomo jak to jest... Na całe szczęście popularność psich sportów dymanicznie się w Polsce poszerza, a w przypadku BC to niesłychanie ważne. Podsumując nie jest źle ;-) Mam nadzieję, że uda mi się sprowadzić małą Energizer'kę (10 czerwca kluchy przyszły na świat! :multi:). Quote
figazmakiem Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 Pewnie, że nie jest źle. ;) A mam nadzieję, że będzie jeszcze lepiej. Tak jak mówisz, psie sporty robią się coraz bardziej popularne- i całe szczęście. :) Ja też mam w planach agility i frisbee. Od razu poleciałam na stronę Energizer. :cool3: Szkoda, że nie ma jeszcze zdjęć. :( Wolisz blue-merle czy czarno-białego borderka? Quote
Rottie Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 Szczerze mówiąc umaszczenie to dla mnie nie priorytet, daję głowę, że 10 razy będę zmieniała zdanie :lol: PS: Przede wszystkim najpierw muszę się dowiedzieć ile suczek się urodziło, w końcu u mnie tylko ta płeć wchodzi w grę jako drugi pies ;) Quote
Recommended Posts