joaaa Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Kurcze, ja znowu zapomniałam oglądać. Czy gdzieś w necie mozna znaleźć archiwalne odcinki? Bo ja nie mogę znaleźć. :shake: Dobrze, że powstał taki program interwencyjny i mówiący o psach w schroniskach. Mam nadzieję, że będzie też mowa o sterylizacji, jako zapobieganiu bezdomności. Jeżeli pokazywane są też psy pracujące, to proszę, żeby nie zapominać o psach asystujących, które w Pl są jeszcze bardzo mało znane. Większości społeczeństwa kojarzy to z dogoterapią, a asystent to zupełnie co innego. Więcej info np. na stronie naszej fundacji "Pomocna Łapa" Quote
Tundra Posted April 17, 2008 Author Posted April 17, 2008 Ze str. TVN Ja i mój Pan - odc.2 Opowieści o psach potrafią zdominować każde towarzyskie spotkanie. Ten program nie jest typowym poradnikiem weterynaryjnym dla właścicieli psów i innych zwierząt domowych. Przeciwnie, w naszym programie interesują nas emocje i uczucia, szczególne więzy łączące człowieka i jego ukochane zwierzę, przede wszystkim psa - ale nie tylko. Każdy odcinek programu ma swój temat przewodni, w związku z nim swój tytuł, a dobór zapraszanych gości (właścicieli ze swoimi psami) jest temu tematowi ściśle podporządkowany. Bohaterami tego odcinka są psy przygotowane do życia i pracy z osobami niepełnosprawnymi, potrzebującymi pomocy na co dzień. Ika, Iris i Ghana są takimi psami. Ika, to psi profesor uczący inne psy pomocy osobom niepełnosprawnym. To także pies roku 2007. Iris jest psem pomagającym naszemu gościowi, pani Annie Urbańskiej, w jej codziennym życiu. Pani Anna porusza się na wózku. Ghana natomiast jest pierwszym w Polsce psem uczonym do pomocy osobie niesłyszącej. Obok pani Anny gośćmi programu są Aneta Graboś i Agnieszka Nojszewska - treserki przygotowujące takie psy. W programie pokazy niezwykłych umiejętności Iki, Iris i Ghany, a także krótka Quote
Ania&Psy Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 oglądałam pierwszy raz, zupełnie przypadkiem. podobało mi się :) Quote
Dada Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Oglądając się wzruszyłam, cieszę się, że pokazywani są ludzie mające duże serce i niosący prawdziwą pomoc zwierzętom! Quote
monita Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Hmmm ... muszę sobie zapisać, żeby oglądać w następnym tygodniu :p Może powtórzą drugi ;) Quote
monita Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Akurat jak pamiętam o programie, to jutro nie jest emitowany :mad: Quote
Recommended Posts