Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziekuje bardzo,napewno wezme te rady pod uwage.
Tak,ten pies przeszedl troche w swoim zyciu.Trudno wiec wymagac,zeby wszystkich kochal.Wpatrzony jest jak w obrazek w moja mame.Ta znajoma podawala mamie reklamowke,moze Filus pomyslal,ze chce zrobic mamie krzywe ta wyciagnieta reka..?Moze chcial ja obronic?
Selenga,chyba potrzebowalam wlasnie takiej odpowiedzi,jeszcze raz dziekuje.Jak tylko Filusia przywioze do nas (kolejny stres,niestety),bede wprowadzala te zasady i obserwowala czy jest jakas zmiana.Mam nadzieje,ze sie uda.
Rodzice mowia,ze to kochany i madry psiak.Jedyny problem,to ta agresja,ale wierze,ze uda nam sie to wyciszyc.
LittleMy,rowniez dziekuje,ze jestes.

• Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Z tym gestem wyciągniętej ręki to może być własciwy trop - taki gest oznacza w języku psim agresję i postawę konfrontacyjną.
My zawsze uprzedzamy gości, żeby "trzymali rece przy sobie", bo nawet nadmierna gestykulacja może sprowakować psa do obrony.

Posted

Fajna ta stronka,poczytalam,dziekuje :)

Rece przy sobie mowisz...no tak,tylko jak to wytlumaczyc rozbieganym dzieciakom :razz:
No nic,powiedzialo sie a to teraz trzeba przeleciec przez caly alfabet.

• 3 weeks later...
Posted

Elfik nadal u moich rodzicow.W papierach,ktore przyszly jest napisane,ze nazywa sie Filus.Tak tez juz zostal Filusiem.Kaszel kennelowy juz jest tylko wspomnieniem,zjadl mase antybiotykow.Mial usunietego zeba,zostal zaszczepiony p/wsciekliznie.Zostal oceniony na 7-8 lat.Jest agresywny do obcych.Kocha moja mame nieziemsko,troche mi bedzie przykro go zabierac,no ale psy na tymczasach tez sie przyzwyczajaja do opiekuna,a pozniej ida do DS.

• 2 weeks later...
Posted

Wiadomosci o Elfiku vel Filusiu v Alfiku :)
Nadal jest w Polsce.
Ugryzl kolejne dwie osoby :( .
Znajoma,ktora ugryzl wczesniej juz sie z nim skumplowala,wystarczylo troszke kielbaski (to ta pani w bialych spodniach).
Robi sie okraglutki.
Za moja mama chodzi krok w krok.
Teraz mieszka sobie z moimi rodzicami na dzialce i uczy sie,ze nie wolno sikac na terenie dzialki.
Kilka zdjatek :

A to kawalek dzialeczki

Posted

Selenga napisał(a):
To jest działka???!!!:crazyeye:
To jakiś bajkowy ogród chyba
Elf pasuje tu jak ulał ;)

To prawda, ale jeszcze mógłby zachowywać się jak królewicz z bajki i mieć lepsze maniery ;).
Ja myślę, że on broni swojej życiowej bajki w której się dzięki Wam znalazł.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Przyjechalam z dzieciakami do Polski.Filus jakos nas nie pogryzl-choc,jak mowi tata,wszystko przed nami.Wyobrazalam sobie tego kurdupla troche inaczej.Smieszny jest,taki tuptus.
Nie wiem jakie zycie mial do tej pory,ale jest strasznie znerwicowany.Najmniejszy szybszy ruch,szelest reklamowki,a Filek juz sie kuli.U weterynarza obowiazkowo musi sie zesikac.Teraz ma jakies problemy ze skora.strasznie wylazi mu siersc.Dostal zastrzyk,tabletki,za tydzien kapiel w nizoralu,za trzy tygodnie na ponowny zastrzyk.
Za mama lazi jak cien,ale za kielbaska,do sasiadki tez pojdzie,taki sprzedawczyk maly.

Pojechalismy na dziakle,za dzialka jest las iiii... zobaczylam wiewiora

Co mnie podgladasz?

Baryla (a podobno taki zabiedzony byl)

Pysio sliczne

• 4 weeks later...
Posted

Do mamy jest bardzo przywiazany,ale za kielbaska pojdzie za kazdym....

A co do gryzienia,to udalo mu sie dziabnac Nicolaika dwa razy.Co prawda nie mocno,ale...
Nie potrafimy go rozgryzc,kiedy i kogo zlapie i dlaczego.