Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przyjme owczarka niemieckiego długowłosego(psa), najchętniej do 2 lat, ale to nie warunek. Od dawna pies ma swoje ważne miejsce w moim życiu. Kiedyś oddano mi 6-cio letnią bokserkę bo właściciele wyjechali a pies został. Niestety mimo stałej pomocy weterynaryjnej zdechła przy porodzie 13-tego szczeniaka. Miałem też owczarka niemieckiego wprost z chodowli. Uczył się żyć przy mnie przez 5 lat, teraz jest u moich rodziców na wsi i jest mu tam bardzo dobrze, tak dobrze, że nie chcę go zabierać. Podobnego do neigo szukam. Napwno będzie mu dobrze. Myślałem o huski, ale tego psa nie miałem,więc musiałby być młody, żebym mógł go jeszcze czegoś nauczyć.
Pozdrawiam i czekam
resz@poczta.onet.pl

• Replies 162
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ma 5 lat. W stosunku do psów (obojga płci) nastawiona jest bardzo pozytywnie. Za kotami lubi ganiać, ale nigdy nie miała z nimi bliższej styczności, więc nie wiadomo jak by było "pod jednym dachem"... W stosunku do ludzi (w tym dzieci!), nastawiona bardzo pozytywnie, nie ma w niej cienia agresji. Nauczona samotnego zostawania w domu - nic nie niszczy, nie hałasuje. Przeszła szkolenie - umie wykonywać podstawowe komendy i wykonuje je bez problemu.

Czyż ona nie jest cudna? :loveu:

Kontakt z właścicielem:
503 185 814

Posted

z jakiego miasta Pan jest?
Zgodziłby sie Pan na wizytę przed- oraz po adopcyjnę oraz podpisanie umowy adopcyjnej?

Na PM wyslę Panu linka do strony na której znajduje sie wiele ON-ków do adopcji:)

Posted

Roczny, sierść półdługa, trafił do nas z uczuleniem od pcheł, prawie łysy miejscami, dziś sierść pięknie odrasta, przysposobiony, jest możliwość uczestnictwa w tresurze.Pies nie przyjmuje już żadnych leków, wystarczyły odczulające zastrzyki

Posted

Panie Januszu, proszę o informacje, jakie warunki może Pan zapewnić psu, jaki tryb życia Pan prowadzi, gdzie pies będzie mieszkał, ile czasu dziennie jest mu Pan w stanie poświęcić (mam na myśli spacery, szkolenie itp.).
Jest do adopcji piękny długowłosy wykastrowany owczarek niemiecki.

Posted

Dziękuję za zainteresowanie. Jeśli ten piękny pies jest w Poznaniu to spora odległość od Ostrołeki, myślę o transporcie. Teraz odpowiedź na pytania: Nigdy żaden pies nie meszkał u mnie na łańcuchu. Szukam psa, który mieszkał będzie w domu. Mieszkam sam,więc miejsca wystarczy z pewnością. Wykluczam możliwość oddawania psa do tresury(szkolenie). Mój poprzedni owczarek wystarczająco nauczył się przebywając ze mną non stop. Stąd nie widzę potrzeby oddawania psa na specjalne szkolenia. Mieszkam w wolnostojącym domu, więc miejsca do biegania jest wystarczająco dużo.
Chciałbym zobaczyć fotki tego psa zanim zaczniemy rozmawiać o jakichkolwiek szczegółach.

Posted

Oglądałem tego psa zanim napisałem ogłoszenie i już wtedy zwrócił moją uwagę. Fajnie byłoby zobaczyć jak on wygląda teraz. Gdzie aktualnie znajduje sięten pies? Pozdrawiam.

Posted

Anetka83 napisał(a):
z jakiego miasta Pan jest?
Zgodziłby sie Pan na wizytę przed- oraz po adopcyjnę oraz podpisanie umowy adopcyjnej?

Na PM wyslę Panu linka do strony na której znajduje sie wiele ON-ków do adopcji:)

Jestem z Ostrołeki. Nie widzę problemu w składaniu mi wizyt. :)

Posted

Nie chodzi mi o oddawanie psa na szkolenie, a raczej o szkolenie się razem z nim ;-) i zapewnienie mu zajęcia, które pozwoli mu wykorzystać jego inteligencję.

Posted

Jak iwekowy jest ten pies? Jest śliczny i bardzo podobny do mojego poprzedniego owczarka :). No i wciąż nie wiem gdzie on sie teraz znajduje.

Posted

Janusz napisał(a):
Jak iwekowy jest ten pies? Jest śliczny i bardzo podobny do mojego poprzedniego owczarka :). No i wciąż nie wiem gdzie on sie teraz znajduje.

Pies ma 4 lata. Znajduje się w Poznaniu.

Posted

no to ma pan trudny wybor, albo dlugowlosy starszy, albo poldlugi mlodszy. ja bym wybrala starszego, gdyz mlodszy znajdzie dom, zapewne.
poza tym bardzo przypomina tego ze wsi od rodzicow. a transport nie jest zadnym problemem. tu na dogo cuda sie zdarzaja i naprawde przerozne trasy sa organizowane.

Posted

[quote name='Anetka83']z jakiego miasta Pan jest?

[quote name='Erazm']Roczny, sierść półdługa, trafił do nas z uczuleniem od pcheł, prawie łysy miejscami, dziś sierść pięknie odrasta, przysposobiony, jest możliwość uczestnictwa w tresurze.Pies nie przyjmuje już żadnych leków, wystarczyły odczulające zastrzyki

Dodzowniłem się do Pani Celiny . W sobotę zobaczę pieska i pewnie go wezmę. Jest mądry, to widać i to przecież chodzi. Nie ukrywam, że mógłbym wziąć dwa bo mam ku temu warunki, byle się ze sobą zgadzały.

Posted

Erazm napisał(a):
O kurcze o malo nie spadlam ze stolka, mam nadzieje, ze sie dobrze zaprezentuje w innym przypadku kolejny do ogolenia na jamnika:mad:

Tu nie chodzi o jego zaprezentownie się, bo po jego przejściach to i tak pewnie wyglada już super,ale idzie o jego podejscie do... Miałem owczarka więc wiem czego oczekuje od niego ( co mogę mu dać też wiem :) )

Posted

Erazm napisał(a):
I wlasnie o jego podejscie do...mi chodzi:lol:

No nie mów, że jest taki agresywny i że nie rozpozna swojego nowego pana na samym wejściu. :)

Posted

[quote name='Janusz']Dodzowniłem się do Pani Celiny . W sobotę zobaczę pieska i pewnie go wezmę. Jest mądry, to widać i to przecież chodzi. Nie ukrywam, że mógłbym wziąć dwa bo mam ku temu warunki, byle się ze sobą zgadzały.

mowisz i masz.
Co prawda w typie onkow ale dwa .Też są u Celinki
psiaki w wieku ok 2 lat
Są odważne i posłuszne. Kochają ludzi. Są karne i czujne. Ich opiekun śmieje się, że to najlepsi stróże, jakich miał w swojej szkole. Reagują nawet na najcichsze odgłosy z zewnątrz. Przeszły już szkolenie na psa towarzysza i psa obronnego. Psy zostaną wydane z zaświadczeniem ukończenia profesjonalnego szkolenia w renomowanej szkole.
Psy są do adopcji tylko razem. Są do siebie bardzo przywiązane i nie chcemy ich rozdzielać.

agresja i obrna

Posted

U mnie przed wczoraj błąkał się piękny młody owczarek niemiecki krótkowłosy był śliczny podpalany będę go dzisiaj mam fotki na telefonie ale nie mam irdy mogę komuś wysłać mmsem ale od wczoraj go nie widzę był brudny może komuś uciekł.

Posted

U mnie przed wczoraj błąkał się piękny młody owczarek niemiecki krótkowłosy był śliczny podpalany będę go dzisiaj szukać mam fotki na telefonie ale nie mam irdy mogę komuś wysłać mmsem ale od wczoraj go nie widzę był brudny może komuś uciekł.