Jump to content
Dogomania

[FNiZ]Kacper - jamnik, który ma już prawo do spaceru. W nowym domu :)

Recommended Posts

Posted

31.03 Ayia napisała na wątku jamników o parówce, która już od dłuższego błąka się po jej osiedlu. Pies był dokarmiany przez karmicielki, w lany poniedziałek lany wodą i przeganiany przez dzieci.
1.04 poprosiłyśmy z Jolą od Jadzi by Ayia nam parówę złapała i tak też się stało. U pani dr okazało się, że jamniś ma czipa z łódzkiego schroniska...
Dziś w schronisku wyjaśniłyśmy sprawę. Jamniś mieszka u ludzi, którzy mają niepełnosprawne dziecko, a pani jak twierdzi nie może z nim wychodzić bo jest "uwiązana" przy dziecku, dlatego wypuszcza go samego na dwór. Mieszkają przy dość ruchliwej ulicy na nieogrodzonej posesji. Dodam, że w domu są dwie dorosłe osoby (pani i jej mąż), jednak jak widać wyjście z psem na dziesięć minut na smyczy chociaż 2 razy dziennie to dla nich ogromny problem...
Podpisałyśmy naszą fundacyjną umowę, w której jeden z punktów dotyczy zakazu wypuszczania psa bez opieki. Zobaczymy...

W ostatniej chwili przed wyjściem poinformowałam, że z chęcią poszukamy Kacprowi domu, jeśli stanowi on problem. Pani się zgodziła. Zaznaczyła, że odda tylko w dobre ręce, a my zaznaczyłyśmy, że tylko w takie oddajemy psy.

Kacper spędził u mnie noc, dlatego mogę z całym przekonaniem powiedzieć, że jest psem bezproblemowym. W domu grzecznie śpi (najchętniej w pościeli), pięknie chodzi na smyczy, zachowuje czystość bez żadnego problemu, nie hałasuje za nadto. Jest bardzo przytulasty, ma ok. 2,5 roku. No i jest malutki, w sam raz na jedną rączkę. Bardzo grzecznie jeździ zarówno w aucie jak i w komunikacji miejskiej. Nie zwraca uwagi na kotecki, o czym miałyśmy się okazję przekonać w lecznicy i w schronisku.
Kacper bardzo potrzebuje domu, w którym będzie ważny!!!

Kontakt do mnie:
tel. 502 284 795
kasia@niechcianeizapomniane.org

Kacper na jednym z samotnych (jak się okazało) spacerów (zdjęcia zrobiła Ayia):

U mnie:

Bannerki od Ola164

Kacper ma ogłoszenia na:

allegro
ale.gratka
gumtree
forum gimbla.pl
4 łapy
eoferty

• Replies 145
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kar0la napisał(a):
Po co go brali jak nie mają czasu nawet by z nim wyjść?

Historia jest bardziej zawiła.
Pies został znaleziony pod Piotrkowem, był kopany, starsza córka właścicieli wzięła go ze sobą do autobusu i przywiozła do domu. Został. Niedawno skończyła studia i wyjechała, psiaka nie zabrała.
Raz zginął i znalazł się wtedy w schronisku - stąd czip. Został przez państwa odebrany.

Posted

katya napisał(a):
Allegro ja zrobię nasze fundacyjne.
O ogłoszonka bardzo proszę.
No standard to na pewno to nie jest, waży do 6 kg.

Ok to proszę o link do allegro żebym ściągnęła nieco do ogłoszeń.
Spory jest :) mój waży 4,5 z zimowym tłuszczykiem.
Tak sobie myślę jak pozbędę sie tego tymczasa czarnego jamnika z banerka i danka1234 nie da rady to może ja bym niunia zgarnęła :)

No zobaczymy tymczasem muszę poogłaszać psiaki bo mam dzisiaj wysyp

Posted

katya napisał(a):
Isadora, ja go nie ważyłam, napisałam do 6 kg, bo nie chcę zaniżyć, ale możliwe że on 5 waży.

Ok to sie poustala - nie ma problemu. Mój tymczas z banerka jest niesamowicie dłuuuugim jamolem i 2krotnie większy od Rambiego. Bardzo wielki jamnik, 100% jamnik ale tak masakrycznie wychudzony że go miziam i płaczę.

Teoretycznie jest u mnie do poniedziałku. Potem mogę myśleć.

Posted

Isadora7 napisał(a):
Ok to proszę o link do allegro żebym ściągnęła nieco do ogłoszeń.
Spory jest :) mój waży 4,5 z zimowym tłuszczykiem.
Tak sobie myślę jak pozbędę sie tego tymczasa czarnego jamnika z banerka i danka1234 nie da rady to może ja bym niunia zgarnęła :)

Spory jest(6kg.) :crazyeye: a to dobre, nawed nie napisze ile waży mój Tofik bo dopiero by mi sie oberwało od Hani ale ja go wcale nie tucze on po tej kastracji tak przytył.
Jesli chodzi o tymczas u mnie to żaden problem prócz dojazdu.
Może dziewczyny jada do Szczecina to by go zabrały.

Posted

Dzwoniłam dziś do właścicielki Kacperka.
Oczywiście podtrzymuje swoją decyzję o szukaniu nowego domu dla Kacperka i bardzo dziękuje za pomoc.
Kacper podopno siedzi osowiały na kanapie, bo nie chcą go wypuścić. Pani podkreśliła, że była z nim na spacerze na smyczy, jak córka pojechała na rehabilitację.
Zapewniłam, że znajdziemy super dom, a pani powiedziała, że Kacper spokojnie poczeka i krzywda mu się nie stanie. Oby.

Posted

Mam u siebie w Slupsku domek który prosił mnie o znalezienie malutkiego jamniczka.
To daleko i bez możliwości kontroli przez Was(no chyba że przyjedziecie do mnie nad morze na wakacje)ale pisze żebyście wiedzieli o tej możliwości.

Posted

danka1234 napisał(a):
Mam u siebie w Slupsku domek który prosił mnie o znalezienie malutkiego jamniczka.
To daleko i bez możliwości kontroli przez Was(no chyba że przyjedziecie do mnie nad morze na wakacje)ale pisze żebyście wiedzieli o tej możliwości.

Danusiu zaproś na wątek Lutusia i asmtafki to Twoje tymczasiki. Zaznacz (wiem ze jesteś skromna) że Lutusia miałaś sporo tygodni, że u ciebie miał sterylkę i remonciki ząbeczków i pare innych. Niech zobaczą jak Lutuś wygląda a jak wyglądał. Amstafka t była króciutko ale też miała super.

Wybaczcie ale w takiej sytuacji to Danusia jako Dogomaniaczka jest absolutnie pewna do sprawdzania domku. Ma to na miejscu. I wiem bo pomogła w adopcjach innych (ostatnio tego szkieletorka jamniczego z banerka u mnie). Sorry dziewczyny jak jest taki układ to dogadajcie się z Danusią. Formalności załatwi SUPER. Wierzcie. Szkoda jamola trzymać w więzieniu.

Jest ich tyle jeszcze...