Zmysł Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 (edited) Przeklejam rozpaczliwy apel mojej znajomej, który dostałem mailem: Proszę o pomoc w znalezieniu dobrego domu (lub domu zastępczego do czasu znalezienia docelowego) dla małej suni (niecałe 5 kilo). Mucha (imię robocze zgodne z gabarytami i wagą)wpadła pod jadący przede mną samochód i tak oto wylądowałam z córeczką pod jedną pachą a ofiarą pod drugą weterynarza. Okazało się, że w wypadku nic jej się nie stało ale jej stan ogólny jest bardzo kiepski (niedożywienie, zarobaczenie, zjadanie przez pchły i ślady, że niedawno jeszcze karmiła)tak więc pozostawienie jej bez opieki byłoby wyrokiem. Katem nie jestem więc dostała antybiotyk, środek na gruntowne odpchlenie, proszki na odrobaczanie i udałam się na miejsce wypadku z nadzieją, że może zaprowadzi mnie do ewentualnych szczeniaków. Muszka nie miała ochoty iść w żadne konkretne miejsce a z braku laku zaczęła pilnować się mnie.I tak oto wylądowała u mnie w domu. No i tu się zaczęło. Moje psy jej nie akceptują więc większość dnia Mucha (a w kaszę sobie dmuchać nie daje) siedzi zamknięta w ciemnym przedpokoju lub w klatce w samochodzie. Płacze przy tym strasznie (wcale jej się nie dziwię)czym doprowadza mnie (niestety sąsiadów też)do rozpaczy. Niestety nie mogę nawet na chwile zostawić jej samej z moimi psami bo dodatkowe atrakcje z pogryzieniem nie są mi potrzebne. Ściga mojego kota przy czym jest to bardzo śmieszne bo kot jest od niej większy i już parę razy ją spoliczkował (nie miał do czynienia z takimi oszołomami). Ani przez chwilę nie musiałam jej uczyć załatwiania się na spacerach, sama to szybko załapała patrząc na moje psy i nie miała w domu żadnej wpadki. Śmieszne jest to, że nie lubi się z moimi psami ale na spacerach w myśl zasady pawlaka "wróg bo wróg ale swój" przy akcjach psio-towarzyskich łączy się z nimi w stado. Jest odpchlona, odrobaczona, wykąpana i przy dobrym odżywianiu szybko odzyska ładną sierść. Z wyglądu przypomina miks zarośniętego sznaucera miniaturki i black teriera (na jednym ze zdjęć jest z moim adoptowanym kundelkiem, który bez obcinania wygląda jak Mucha a na drugim ze średniej wielkości sunia). Weterynarz oceniła ją na plus minus 5 lat. Kocha ludzi i co najważniejsze dobrze reaguje na dzieci(moja córeczka przyzwyczajona do psów jak tylko ma okazje mocno ją przytula ku ogromnej uciesze Muszki). Ładnie jeździ w samochodzie w transporterze dla kota, jest malutka i poręczna. Szybko się uczy i jest niesamowicie pocieszna szczególnie jak na powitanie człowieka odstawia taniec radości przypominający stepowanie. Marzy o przytulaniu i kontakcie z człowiekiem czego ja jej nie mogę dać. Ponieważ zostaję teraz sama z chorą córeczką (nawet wychodzenie na spacer będzie problemem) proszę o pomoc w jak najszybszym znalezieniu domu dla suni bo naprawdę nie wiem czy podołam z opieką nad Muszką w warunkach jakie mam. Kontakt: Karolina 0660 753 133 Edited January 23, 2014 by Zmysł Quote
Zmysł Posted April 2, 2008 Author Posted April 2, 2008 auraa napisał(a):teki sam wątek założyła Tosia2 dzięki, nie wiedziałem Quote
EVA2406 Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Sunia śliczna. Na zdjęciu wygląda na większą niż wynika z opisu. Tylko gdzie szukać tych domków:razz: Quote
tomcug Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 EVA2406 napisał(a):Sunia śliczna. Na zdjęciu wygląda na większą niż wynika zopisu. Tylko gdzie szukać tych domków:razz: No jak popatrzyłam na zdjęcie to wydawało mi się, że widzę wyżełka długowłosego :evil_lol:. Rzeczywiście wygląda na większą, niż jest. Quote
EVA2406 Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 No to szukamy domku dla Muszki. Zmysł, a ta Ania, która chciała Lulę nie skusi się na innego piesia ;) Quote
Zmysł Posted April 3, 2008 Author Posted April 3, 2008 [quote name='EVA2406']No to szukamy domku dla Muszki. Zmysł, a ta Ania, która chciała Lulę nie skusi się na innego piesia ;) spróbujemy Quote
EVA2406 Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 [quote name='Zmysł']spróbujemy Ty masz dar przekonywania. Użyj Zmysłowego uroku ;)........... i będzie tak jak z Misiem........ Quote
EVA2406 Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Zmysł napisał(a):Gdyby to było takie proste... Dasz rade ;)............ dla ślicznej Muszki, albo dla Alterka Quote
malawaszka Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 kurcze plizz usuńcie jeden z wątków Muszki bo nie wiem gdzie pisać :shake: ona ma obcięty ogonek? Quote
Zmysł Posted April 4, 2008 Author Posted April 4, 2008 malawaszka napisał(a):kurcze plizz usuńcie jeden z wątków Muszki bo nie wiem gdzie pisać :shake: ona ma obcięty ogonek? nie wiem, ale w pierwszym poście jest telefon Quote
EVA2406 Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Muszka to śliczna dziewczynka. Tylko fryzjer, trochę zabiegów kosmetycznych ;) i panienka gotowa do nowego życia. Quote
EVA2406 Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Teraz dopiero widać, że Muszeczka to dość mała dziewczyneczka. Quote
malawaszka Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 zaglądałoby dwa razy więcej jakby był jeden wątek :razz: Quote
Zmysł Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 malawaszka napisał(a):zaglądałoby dwa razy więcej jakby był jeden wątek :razz: Tak więc, jak słusznie zauważyła założycielka tego drugiego(a właściwie pierwszego) wątku, Muszka ma podwójną szansę na domek Quote
malawaszka Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 e tam :shake: to niedługo każdemu psu będą ludzie zakładać po 5 wątków? bo wtedy większa szansa? czy Muszka ma jakieś ogłoszenia? ja ją dałam na sznaucerową stronę, ale ma coś jeszcze? Quote
Recommended Posts