Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hm...dziękujemy. Daria robiła co mogła, jakbym ja go wystwaiała to nie udałoby sie zrobić połowy rzeczy :oops:, dobrze, że się ciocia Daria zlitowała, bo ja z nim na ringu wyglądałam mocno pokracznie. No i ćwiczyliśmy tak sumiennie tylko 3 ostatnie dni....więc nie za bardzo się słuchał na ringu, skakał jak królik, chciał zalizać sędziego na śmierć przy oglądaniu zębów...
Nie wiem jak Taszikowi, ale nam się nawet spodobało, następna wystawa dopiero we wrześniu więc mamy trochę czasu na ćwiczenia....

• Replies 385
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z tego co mozna bylo zaobserwowac Taishi byl bardzo zadowolony - duzo pieskow, ludzi do calowania, trawka do biegania ;) Czego chcec wiecej?

• 2 weeks later...
Posted

na samym początku Nowego Dworu, a wydmy wyglądają na piękne, ale nie są naturalne, to jest miejsce, z którego wydobywają piach, więc na około już tak ładnie nie jest.
Ale zrobiliśmy sobie super spacer wzdłuż rzeki, niestety Taszi wylądował na smyczy po pierwszej próbie spierdzielenia się z kilkumetrowej skarpy prosto do Wisły i łapania w locie mieszkających w "klifie" jaskółek...

Posted

Dziękujemy, z tego tygodnia mogły być fajne zdjęcia (bo chwilowo Taishi ma kompana w postaci labka moich rodziców), ale jestem tak zmęczona pilnowaniem i sprzątaniem po tej wybuchowej 2, że nie pomyślałam o zdjęciach.

Posted

Marta niestety nie udalo mi sie spotkac siostrzyczki Tashiego :(
wlasciciele cala sobote nie odbierali telefonow..

za to kilka butelek wina i fajnej nalewki udalo nam sie wypic z miedzynarodowym akitowym towarzystwem ;) (z Litwy i Rosji) - misz-masz jezykowy byl wspanialy ;) <pl-lt-rus-ang wszystko na raz>

Posted

Kurcze ale Taishi to duzy facet :loveu: jak to szybko zleciało kiedy był takim tycim szkrabem ;). Urocze płaziki :loveu::loveu::lol: , kiedyś byłam szcześliwa posiadaczka gada - gekona lamparciego vel.Hieronima. Takie terrarium w domu to ciekawa sprawa fajnie sie wpatrywac sie co robia podopieczni :razz:-to uspokaja po cięzkim dniu ( wiem to z autopsji :eviltong: ) .
Pozdrówka

Posted

Gosica napisał(a):
Takie terrarium w domu to ciekawa sprawa fajnie sie wpatrywac sie co robia podopieczni :razz:-to uspokaja po cięzkim dniu ( wiem to z autopsji :eviltong: ) .
Pozdrówka

ja mam akwarium co by się uspokajać ;)

Posted

Rybki tez są dobrym ,,odprężaczem"- o ile mozna je tak nazwac:lol:. Ale najlepsze przychodzi wtedy kiedy zbliża się okres godowy np. u bojowników czy pielęgnic, albo nawet u gupików ..kurcze wtedy to jest co obserować:cool3:cudo:loveu: jak pielęgnice noszą w pyszczkach kamyczki budując gniazdo :loveu:.
Zdrówko

Posted

pod warunkiem, że nie ma w akwa biotopu malawi....wtedy jest mało odprężająco...ja codziennie liczyłam moje pyszczaki ;)
ale wcześniej miałam amazonkę...ponad 200 kąsaczy (z czego 160 to różne neonki) pływających w ławicach (muszę poszukać zdjęć), niestety z nowym gatunkiem neonka przyszła mi do akwa wyjątkowo zajadła bakteria, któa wybiła wszystkie po kolei mimo leczenia, także jakoś dla mnie mało odprężające było oglądanie jak ryby mi padają przez trzy tygodnie non stop.

Posted

moje miały ok.20cm. zależy od gatunku, niektóre dorosłe dorastały tylko do 10cm.
Niestety akwa zrobiło sie za małe, filtr nie wyrabiał...
Daria w jakim akwa miałaś pyśki?

Posted

w poprzednim mieszkaniu wyglądało to tak:

nie mam chyba innego zdjęcia

w tym mieszkaniu akwarium wygląda tak:

niestety nie moge znaleść żadnego zdjęcia aktualnego akwarium razem z rybkami.. mam tylko zdjęcia poszczególnych ryb..
np. glonojad albinos: