Aga^^ Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 2 szczeniaczki, suczkę i pieska urodziła przygarnięta przez nas młoda suczka. Tina jest średniej wielkości czarno-podpalanym kundelkiem. Najprawdopodobniej została wyrzucona przez poprzednich właścicieli w czasie cieczki... błąkając się po okolicy musiała zostać poryta przez przypadkowego psa. Kiedy trafiła do mnie, okazało się że musiała być bardzo skrzywdzona, bała się ludzi, nie dawała się głaskać... była przez nas tylko dokarmiana. Po stopniowej próbie oswajania, w końcu się udało. Początkowo chcieliśmy zawieść ją do pobliskiego schroniska dla zwierząt, ponieważ mieliśmy już własne psy. Jednak po pewnym czasie przebywania suczki u nas, bardzo przywiązaliśmy się do niej... no i już została. Dopiero po pewnym czasie zorientowaliśmy się że jest w ciąży... 30.01.2008 r. oszczeniła się. Oczywiście po odchowaniu młodych będzie poddana sterylizacji. Oba pieski są łaciate z drobnymi podpalaniami. Maluchy możecie obejrzeć na stronie http://www.ariaiamor.pupile.com/ w tej chwili mają 4 tygodnie. Zapewne będą to średnie pieski. Zostaną zaszczepione i odrobaczone... Są do oddania w dobre ręce. Tylko i wyłącznie do domu!!! zainteresowanych proszę o kontakt na gg 7168748 lub e-mail agusiaaa_93@poczta.onet.pl Mogę zapewnić dowóz do Bydgoszczy i okolic. Quote
Aga^^ Posted April 2, 2008 Author Posted April 2, 2008 Witam! powracam do wątku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106461 Nadal szukam domów dla 2 miesięcznych szczeniąt urodzonych przez przygarniętą sunie... nie zdawałam sobie sprawy że będzie z tym taki kłopot... było już kilku "chętnych", jednak ostatecznie nikt sie nie zdecydował. :-( Niestety teraz jest już najwyższa pora aby maluchy znalazły nowych właścicieli. Najlepiej w ciągu 2 tygodni... w przeciwnym wypadku moi rodzice zagrozili mi że wywiozą je do schroniska, skąd nie wiadomo do kogo, gdzie i kiedy trafią... :shake: póki co tylko to mi zostaje, albo jeszcze gorsza opcja... wydać gdzieś do ludzi na wieś, gdzie będą do końca życia siedzieć na łańcuchu... :placz: dlatego właśnie intensywnie szukam dla nich odpowiednich właścicieli!!!!! szczeniaki są piękne, zdrowe, 2 razy odrobaczone, posiadają książeczki... wyrosną na średnie pieski mniej więcej po kolana, sunia o krótkiej sierści, piesek o nieco szorstkiej. Oddam je całkowicie za darmo, byle w odpowiedzialne ręce... mogę zapewnić transport do okolic Bydgoszczy. Pilnie proszę o pomoc!!! Quote
Aga^^ Posted April 2, 2008 Author Posted April 2, 2008 Bardzo chciałam dodać zdjęcia... niestety nie wiem jak to zrobić:-( tak więc szczenięta obejrzeć można jedynie na stronie http://www.ariaiamor.pupile.com/ Quote
GrubbaRybba Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Aga, zastanawia mnie jedna rzecz, dlaczego nie uśpiłaś ślepego miotu, wiedząc, że tylko na dogo są setki szczeniąt szukających domów, do tego setki tysięcy w schroniskach. Dodatkowo, jeszcze jedno pytanie, skąd wiesz, kto jest ojcem szczeniąt? Skoro to wiesz, wiedziałaś o ciąży. Dlaczego nie przeprowadziłaś sterylki aborcyjnej. :shake: Quote
Aga^^ Posted April 2, 2008 Author Posted April 2, 2008 GrubbaRybba napisał(a):Aga, zastanawia mnie jedna rzecz, dlaczego nie uśpiłaś ślepego miotu, wiedząc, że tylko na dogo są setki szczeniąt szukających domów, do tego setki tysięcy w schroniskach. Dodatkowo, jeszcze jedno pytanie, skąd wiesz, kto jest ojcem szczeniąt? Skoro to wiesz, wiedziałaś o ciąży. Dlaczego nie przeprowadziłaś sterylki aborcyjnej. :shake: Nie znam ojca szczeniąt! suka została wyrzucona przez właścicieli w czasie cieczki... nikt z okolicy w której mieszkam na oczy jej wcześniej nie widział. A kiedy trafiła do mnie nie od razu planowaliśmy ją zatrzymać! miała zostać wywieziona do schroniska lub wydana dalej! tak więc nie wmawiaj mi że o ciąży wiedziałam! dopiero kiedy zabraliśmy ją do weta padło takie przypuszczenie... na sterylkę kasy nie miałam skąd wziąć... poza tym było już za późno... szczeniaki urodziły się tylko 2 w dodatku zdrowe i nawet nikomu nie przyszło na myśl żeby je usypiać... jedynie nie przewidziałam że tak trudno będzie znaleźć im domy... Quote
GrubbaRybba Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Aga^^ napisał(a):jedynie nie przewidziałam że tak trudno będzie znaleźć im domy... Niestety, znalezienie domów dla szczeniąt jest trudne. Nawet bardzo trudne. Może potrwać wiele tygodni, a nawet miesięcy. Najważniejsze, to porobić psom jak najwięcej ogłoszeń (internet, prasa lokalna i krajowa, radio). Tylko takie działania mogą coś pomóc. Zajrzyj też na "przygarnę psa". Może ktoś szuka szczeniaka. Quote
Aga^^ Posted April 2, 2008 Author Posted April 2, 2008 Kaerjot, wielkie dzięki za dodanie fotek:) Quote
psiareczka78 Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 ja mogę je poogłaszać w necie, ale potrzebuję jakiegoś kontaktu. No i jakiś dokładniejszy opis charakter itp. Quote
Aga^^ Posted April 4, 2008 Author Posted April 4, 2008 Będę bardzo wdzięczna za każdą pomoc... szczeniaczki są odchowane, w miarę nauczone czystości... jak każde maluchy uwielbiają broić i szaleć. Piesek AMOR jest spokojniejszy, przez większość czasu smacznie sobie śpi a na spacerkach zachowuje sie bardzo grzecznie. W przyszłości może mieć troszeczkę dłuższy, szorstki włos. Suczka ARIA to zupełne przeciwieństwo brata, z charakteru bardziej podobna do mamy. Jest bardzo żywiołowym szczeniakiem. Po dworze biega jak szalona, jest również bardziej odważna i samodzielna. Najlepiej by było gdyby znalazła się w domku z ogródkiem, ponieważ tylko solidnie wybiegana daje się okiełznać. Jej sierść jest krótka i gładka, łaciato-podpalana. Oba szczeniaki są wychowane w domu, wraz z psami oraz kotem. Mogą trafić do rodziny z dziećmi oraz innymi zwierzętami. Wyrosną na średnie psiaki, ok. 15-20 kg. Możliwy jest do załatwienia transport. Pieski przebywają pod Bydgoszczą. Kontakt ze mną na gg 7168748 lub e-mail agusiaaa_93@poczta.onet.pl Quote
Cockermaniaczka Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Nikt nie chce szczeniorka???Ludzie szczeniaki czekaja na kogos kto je pokocha:loveu: Quote
reddie Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Czytałam na forum miau, że Arią ktoś się zainteresował? Tak? Amor jest już ogłoszony na adopcje.org (trzeba zaczekać na akceptację admina). Nie wiem, czy Arię też jeszcze trzeba ogłaszać? Zrobić też alegratkę? Aga^^, jakby co, to moje dane kontaktowe są na stronie fundacji (link w podpisie - Magda, Bydgoszcz) PS. O pieskach wiem od użytkowniczki MajeczQa z forum miau. Na dogo chyba MajQa? Obiecałam jej, że pomogę w szukaniu domów pieskom. Quote
Aga^^ Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 Hmm... Arią podobno zainteresował się jakiś chłopak z Trójmiasta, jednak ja z nim jeszcze nie gadałam bo nadal nie dostałam na niego żadnych namiarów. Tak więc jeśli byś mogła Arię też jeszcze ogłosić była bym bardzo wdzięczna... Bo ja jednak mam przeczucie że z tym Trójmiastem to niestety nie wyjdzie. Zbyt daleko... Natomiast z domami tymczasowymi się jednak obejdzie... szukamy dla szczeniaczków tylko domków stałych!!!! Quote
xxxx52 Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 chlopakom nie adoptuje sie pieskow:shake:,tylko rodzinom ,osobom odpowiedzialnym.To nie sa pieski do budy,do kojcow:shake: PS.gaj ogloszenie do gazety lokalnej i popros dogomanianki o umieszczenie tych slicznosci na roznych stronach np allegr ,ja nie potrafie Quote
Aga^^ Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 xxxx52 napisał(a):chlopakom nie adoptuje sie pieskow:shake:,tylko rodzinom ,osobom odpowiedzialnym.To nie sa pieski do budy,do kojcow:shake: PS.gaj ogloszenie do gazety lokalnej i popros dogomanianki o umieszczenie tych slicznosci na roznych stronach np allegr ,ja nie potrafie Nie martw się, akurat ja zanim komukolwiek psa oddam dokładnie sprawdzę czy to godna zaufania i odpowiedzialna osoba... Psiaki umieszczone są już kilka razy na dogo, na miau i w kilku innych miejscach. Quote
Aga^^ Posted April 7, 2008 Author Posted April 7, 2008 Bardzo dziękuje wszystkim za wspaniałą pomoc. Szczeniaczki znalazły domki!!!! póki co nadal przebywają u mnie, ale zgłosiły sie już po nie 2 rodziny do których maluchy prawdopodobnie trafią w sobotę lub niedzielę:) jeszcze nie ściągam ich z wątków żeby nie zapeszyć... tymczasem trzymajcie za nie kciuki! pozdrawiam:) Quote
psiareczka78 Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 a może byś temacik choć trochę zmieniła, tak bez tego "pilne"... Quote
Aga^^ Posted April 13, 2008 Author Posted April 13, 2008 Taaak!! pieski od wczoraj są już w nowych domkach:multi: dziękuje wszystkim za wszystko...:) mam kontakt z ich nowymi właścicielami, czyli zawsze będę mieć info co tam u nich słychać. Quote
Recommended Posts