Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ale sa też dobre wieści - Aster, Panterka mają dom, a w kolejce do wyjścia stoją już Kora, Tygrys, Rysio, Gabryś i Sylwester :multi:

mamy nową szylkrecię pod opieką, Liwię. Juz ciachnięta, odrobaczona i zaszczepiona siedzi na Wielopolu w lewym pokoju. To z tych, o których pisała Miuti, że jest piątka do ratowania. Panna po ciachnięciu miała wrócić na podwórko ale jest tak przymilna, że byłaby to zbrodnia, szuka domu. Może ktoś chciałby ją wziąć na tymczas, żeby nam nie zdziczała? To dość młoda koteczka, ma ze 2-3 lata

Posted

weszka napisał(a):
Tweety masz może fotki szylkretek?

jeszcze nie, bo jeszcze leżę/siedzę w domu a nasz nadworny fotograf za chwilę ma ślub więc nie ma w tym momencie czasu na robienie fotek:shake:

Posted

EVA2406 napisał(a):

• :-( :-( :-(

On wiedział, że go nie chcą i odszedł .........................:-( :placz:

• właśnie to samo przyszło mi na myśl :-(:-(:-(:-(:-(

Posted

Kinya napisał(a):
    Kocurek odszedł w nocy. Pani Dominika powiedziała, że będą mu robić sekcję
    :-(

• :-( :-( :-(

On wiedział, że go nie chcą i odszedł .........................:-( :placz:

• Posted

Tweety napisał(a):
    holender, Tygrys bardzo chory, już byli na dyżurze w krakvecie, bardzo proszę o kciuki!!!

już nie trzeba, już nie żyje :placz::placz::placz::placz::placz: moje Tygrysiątko kochane :placz::placz::placz: o kant doopy to wszystko potłuc!!!

Posted

a teraz porcja kolejnych ustawionych w kolejce za Tygryskiem, kocurki ze schronu :cry:

1. kocurek, który postanowił, że nie będzie wstawał, leży i sika pod siebie, łapki już w odleżynach, nie wstaje tez do jedzenia, z podstawionej miseczki je tak, że aż sie dławi

2. kocurek, który postanowił, że nie będzie jadł. Młody, domowy miziak, wykastrowany ale po wypadku z podrutowana szczęką i żuchwą, trzeba go karmić strzykawka ale pluje na odległość, na widok człowieka w fartuchu aż się pluje. jeżeli go ktos nie weźmie to umrze z głodu

3. klasyczny kościotrup, sam kręgosłup, żebra, miednica, całość obciągnięta futerkiem, uroczy mruczący miziak

Posted

EVA2406 napisał(a):
    One są w schronie, czy już w lecznicy? Jeśli w schronie to bez lecznicy i dobrej diagnozy..............................

w schronie, schronie ... :-(

Posted

EVA2406 napisał(a):
    Dasz radę je stamtąd wyrwać szybko?

one muszą mieć DT, wymagają indywidualnej opieki ... to nie może być nasz lokal gdzie bywa się dwa razy dziennie :shake:

Posted

Tak, to jest problem. U mnie w tej chwili też są trzy tymczasy, które pewnie wrócą na cmentarz, skąd przyszły. Zostały wysterylizowane i z 7 szt tylko 2 znalazły dom, a reszta..................

Posted

EVA2406 napisał(a):
    Ale początek to i tak lecznica, bo w tym stanie pewnie kilka dni w szpitaliku są konieczne

kociuszek ze zdrutowaną szczęką raczej tylko do DT, tu jest prawdopodobnie tylko potworny stres, pozostałe raczej krótka diagnostyka tylko co dalej z nimi, gdzie je dać??

Posted

j3nny napisał(a):
    jak bedzie wiadomo co jest z rudym kotkiem to napiszcie prosze
    wysylam zdjecia znajomym

coby nie było to może chcieli by dać takiej nędzy :roll:
    Błagam, niech mnie ktoś natchnie gdzie ja mam dać te koty ze schronu :modla: