Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

j3nny napisał(a):
u dziecka tej pani to nie działa?

dziecko jest uczulone na mnóstwo rzeczy w tym silnie na kota, ma ciężką postać astmy. Rozmawiałam z nią, jest zrozpaczona i załamana i tym, że maluch ciągle w szpitalu i tym, ze nie może sobie poradzić z uratowaniem kota:shake:

Posted

Isabel napisał(a):
Nie wiem, może lekarze w ogóle nie sugerowali tej pani odczulania. Najłatwiej kazać pozbyć się kota:mad:

Alergia u małych dzieci może przybierać b. ostre formy, nawet zagrażające zyciu.

Posted

[quote name='j3nny']czyli nie ma innego wyjscia, jesli ma sie malucha alergika to trzeba pozbyc sie kota?:-(

No nie... To zależy od poziomu reakcji alergicznej. Tu jest ogromne zróżnicowanie.
Nie można uogólniać !
Wiele konkretnych przypadków nie powoduje konieczności usunięcia kota z otoczenia.
Są też przecież alergeny, których nie ma szansy wyeliminować z życia...
Wystarcza czasem ograniczenie kontaktu typu "dotyk" i przyjmowanie odpowiednich leków.
To naprawdę bardzo indywidualne sprawy.
Moja Córka ma alergię na wiele rzeczy i na niektóre zwierza...
W tym na koty, ale nie jest to tragedia. Jeszcze większą ma alergię na siano, kurz mączny (np. z owsa), a często , bo co najmniej trzy razy w tygodniu jest w stajni po kilka godzin, bywa tam w czasie wakacji i wolnych dni codziennie lub stale. Pracuje przy koniach, jeździ i jakoś sobie radzimy... Pewnie, że czasem jest gorzej, ale da się wytrzymać.

[SIZE=2]Tweety - ja się naprawdę nie wyrabiam...
Przepraszam...
Będzie wpływ "bazarek PK od Murka" w kwocie 32,20 .
Będę wdzięczna za potwierdzenie wpłaty (na "koty" lub "koty Krk", nie wiem jak wpisała...)
Przyszłościowo jeszcze mogą być...

No i czekamy na Margo... Z utęsknieniem...

Posted

[quote name='przyjaciel_koni']

[SIZE=2]Tweety - ja się naprawdę nie wyrabiam...
Przepraszam...
Będzie wpływ "bazarek PK od Murka" w kwocie 32,20 .
Będę wdzięczna za potwierdzenie wpłaty (na "koty" lub "koty Krk", nie wiem jak wpisała...)
Przyszłościowo jeszcze mogą być...

No i czekamy na Margo... Z utęsknieniem...

ale za co Ty mnie przepraszasz?:crazyeye:
jest taka wpłata, przynajmniej już wiem za co i na co;)

Posted

Tweety pisze na watku,ktory zalozylas...pisze aprpo tego kotka,ktorego wyslalas mi na priv....rpobowalam do Ciebie napisac,ale masz chyba zapchana skrzynke,gdyz wiadomosc nie moze byc wyslana....
Blagam cie zebys jak najszybciej mi podala numer telefonu w sprawie tego kotka.....mam jedna Pania,ktora go chce!!!!!!!
MEGA PILNE!!!:shake:

Posted

Miasto: Kraków
Data dodania: 13/11/2008

Pragnę przygarnąć (kupić) młodą kotkę/kocię koloru rudego z Krakowa lub okolic.

Kontakt:
thereaper@wp.pl
605 094 555

Posted

j3nny napisał(a):
gdzie Bono sie podzieje?

jeszcze nie wiadomo. Dzwoniła do mnie dzisiaj jedna pani w jego sprawie, nie miałam jak odebrać, nagrała się ale dzwoniła z zastrzeżonego i nie zostawiła nr telefonu:shake:

Posted

Ank@2, dzięki za wszystkie namiary :loveu: pisze tam i dzwonię

dla fanów ziucinkowych uszu

pamiętacie Marcela z Kocmyrzowa? teraz tak wygląda

Markopolo pojechał do schronu po dwa kocie szkielety, dzwonił stamtąd, że wiezie dodatkowo miesięczną maliznę, którą właśnie ktoś przyniósł:shake:

Posted

Data dodania: 22/11/2008

Poszukuję malitkiego kocurka najlepiej o nieprzeciętnym wyglądzie (np. kolorze). Kotek potrzebny jest najpóźniej w pierwszy weekend grudnia, ponieważ ma to być prezent. Mogę kupić lub przygarnąć kotka. Najlepiej jeżeli kotek będzie w wieku do około 2 miesięcy. Jeżeli chcecie państwo sprzedać kotka to proszę aby cena nie przekraczała 100zł. Serdecznie dziękuję i z niecierpliwością oczekuję propozycji. Można się ze mną skontaktować poprzez pocztę elektroniczną : kammroz@gmail.com lub przez komórkę : 600058443.

Pozdrawiam!!

może warto sprawdzić ????

Posted

Ank@2 napisał(a):
Data dodania: 22/11/2008

Poszukuję malitkiego kocurka najlepiej o nieprzeciętnym wyglądzie (np. kolorze). Kotek potrzebny jest najpóźniej w pierwszy weekend grudnia, ponieważ ma to być prezent. Mogę kupić lub przygarnąć kotka. Najlepiej jeżeli kotek będzie w wieku do około 2 miesięcy. Jeżeli chcecie państwo sprzedać kotka to proszę aby cena nie przekraczała 100zł. Serdecznie dziękuję i z niecierpliwością oczekuję propozycji. Można się ze mną skontaktować poprzez pocztę elektroniczną : kammroz@gmail.com lub przez komórkę : 600058443.

Pozdrawiam!!

może warto sprawdzić ????

Kotek na prezent...........
Czarno to widzę

Posted

weszka napisał(a):
Jestem całkiem nie na bieżąco więc chciałam zapytać czy te kociaki są jeszcze do adopcji? Od razu zaznaczam że pytam póki co całkiem niezobowiązująco ;)

z tych została jeszcze Malinka, o ile mnie pamięć nie myli to jest to ten ciemny łepek z białymi uszkami i białym szaliczkiem;)

Posted

BeataSabra napisał(a):
Kotek na prezent...........
Czarno to widzę

ja niestety też, zwłaszcza, że tam się nie da przeprowadzić wizyty przedadopcyjnej, bo to niespodzianka itp:shake: