Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Gibutkowa']Dzięki za info, dam znać jak pójdzie kaska.

A gdzie wysłać te kupony do kina?

I jak masz chwilkę to daj znać co u małej :)

bilety mogą iść na adres
AFN
Al. Słowackiego 17a pok.9
31-159 Kraków

panna próbuje podnosić się. Bieżące informacje są na miau w tym wątku Miau.PL • Zobacz temat - Filunia-Misiunia - wraca czucie w lewej łapce:)) i na afn-ie FORUM FUNDACJI AFN :: Zobacz temat - Filka ze złamanym kręgosłupem ....

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tweety napisał(a):
Firek - starszy, spokojny, kilkuletni kocurek, który latem ubiegłego roku przybłąkał się nie wiadomo skąd. Był dokarmiany przez 90-letnią staruszkę, ale ona nie ma już sił zajmować się nim, zwłaszcza, odkąd zaczęły się jego problemy zdrowotne. Początkowo był płochliwy i nieufny, nie chciał nawet w największe mrozy wejść do domu. Obecnie chodzi za człowiekiem przy nodze jak piesek, wołany po imieniu odpowiada, lubi głaskanie i przytulanie, jest bardzo kontaktowy. Utyka troszkę na prawą przednią łapkę, w stopie brakuje jednego paluszka.
Kocurek jest wykastrowany, pięknie korzysta z kuwety i czeka na szczepienie. W szpitaliku bardzo tęskni za człowiekiem. Nie boi się psów, przynajmniej takich niedużych.
Z powodzeniem mógłby zamieszkać w domu z ogrodem, o ile miałby zapewnioną dobrą opiekę.

a tak wyglądał w latach swojej świetności, kto podejmie się doprowadzić go do takiej formy?

jest u nas na Wilopolu, zaprzyjaźnił się z Negrittą, a możliwe, że nawet się zakochał w niej;)

mój Ci on :-)

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

noemik napisał(a):
nie ma czasu na pisanie, wszystko jest na miau...

to jednak miau górą :roll:
A szkoda, bo to jeden z moich ulubionych watków, odkad mam Borysa. A na miau rzadko wchodzę.

Posted

sorry, chwilę mnie nie było:oops: Nie wiedziałam, że ktos tu czeka na nas jakoś szczególnie
Jako, że ten wątek traktuje tylko jako taki informacyjny co u nas ciekawego, bo na dogo nie pomaga nam nikt od dość dawna a pracy mieliśmy multum z nowymi zwierzakami, przygotowaniem do wystawy kotów gdzie mieliśmy nasze stoisko, z przeprowadzką 10 kotów i klamotów z jednego lokalu fundacyjnego skąd z powodu siły wyższej musieliśmy się wynieść więc nawet nie było kiedy co napisać.
Wystawa bardzo się udała, troszkę podreperowalismy nasz budżet a raczej zapłacilismy zaległą fakturę na 2 tys zł, także jak na dwa dni ciężkiej, 9-godzinnej orki było fajnie.
Na ten moment mamy część kotów w jednym tylko lokalu, reszta jest na DT, w ogóle mamy ich ok 70. Oczywiście co jeden to ładniejszy :razz:.
Nowe nabytki są malutkie i mocno puchate ale wydajemy je jako bonusy do innych :eviltong:

a z wystawy zostały nam jeszcze firmowe kubeczki, jeżli ktoś chętny to zapraszam. 23 zł koszt kubka 13 zł koszt przesyłki (oszalała ta poczta :angryy:)

Posted

z sądu przyszło dzisiaj zawiadomienie, że otrzymaliśmy status organizacji pożytku publicznego czyli OPP. W związku z tym od 1.01.10 można przekazywać 1% podatku naszej fundacji już z wykorzystaniem naszego nr KRS (do tej pory korzystaliśmy grzecznościowo z konta Vivy!)

Przyszła też dzisiaj informacja z Siemianowic odnośnie Nastusi - u panny rozrost błony śluzowej, ciągły i kiepski do przerwania. Na razie jesteśmy umówieni na kolejną wizytę u dr Aleksiewicza i operację (koszt - 500 zł) - będzie jej czyścił zatoki. Standardowo taki zabieg powtarza się co 8 m-cy, rok ale może się okazać, że nie trzeba będzie powtarzać go wcale. Jako, że są to zmiany zmierzające ku nowotworowym przydałaby się radioterapia ale w Polsce ponoć nie ma takiej możliwości, nie wiem jak po sąsiedzku. A ta kocina ma taka straszliwą wolę życia! Oczywiście zostaje na ten moment dożywotnim rezydentem chyba, że trafi się ktoś kogo rzuci na kolana i będzie ją leczył sam, póki się da i póki nie będzie to za duże obciążenie dla niej. Może w międzyczasie ktoś coś wymyśli ...

Posted

Tweety juz ogladnelam zdjecia z miau;)
w weekend popracuje nad ogloszeniami..nie widze tylko namiarow...w sensie ,przy niektorych futrzakach nie widze numeru telefonu itd;)
Tweety moglabys mi wyslac na priva do Ciebie namiary??

Posted

malagos napisał(a):
Dzięki, Tweety, za relację. Uspokoiłaś mnie,żyjesz, to najważniejsze :p

myślisz, że dałabym się wykończyć?:cool3: nie ma tak dobrze. Co prawda w międzyczasie uśpiono mnie ale to nie był morbital więc wróciłam do naszych ogonów :razz:

Posted

Kamila_s napisał(a):
Tweety juz ogladnelam zdjecia z miau;)
w weekend popracuje nad ogloszeniami..nie widze tylko namiarow...w sensie ,przy niektorych futrzakach nie widze numeru telefonu itd;)
Tweety moglabys mi wyslac na priva do Ciebie namiary??

mój telefon w sieci jest w tysiącu miejsc więc i tu mogę - 505 052 892

Posted

Tweety napisał(a):

a z wystawy zostały nam jeszcze firmowe kubeczki, jeżli ktoś chętny to zapraszam. 23 zł koszt kubka 13 zł koszt przesyłki (oszalała ta poczta :angryy:)

Namówiłam znajomego kociarza :multi: Na PW poproszę dane do przelewu, a ja podam dane do wysyłki.

Posted

weszka napisał(a):
Namówiłam znajomego kociarza :multi: Na PW poproszę dane do przelewu, a ja podam dane do wysyłki.

weszko, wielkie dzięki :loveu:a który został wybrany? proszę o wpłatę na:
Alarmowy Fundusz
Nadziei na Życie
ul. Jagiełły 5 m. 19
14 - 100 Ostróda
Numer konta: VWBank
78 2130 0004 2001 0388 0143 0001

z dopiskiem "koty Kraków - kubek"