Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie wiem czy maluchy dożyją poniedziałku, zwłaszcza rudziutki Asher. Reagują na leki, bo jego oczko otwarło się i widać pod powieką, że oko jest ale jedzenie męczy go tak, że leci przez ręce, jest baaaardzo słabiutki. Codziennie mają kroplówki i kamirnienie przymusowe. O ile Aleks coś liźnie o tyle Asher już nic z własnej woli. Leżały takie bidunie dzisiaj w klateczce, takie strasznie malusie jakby miały ze 3 tygodnie a nie 6, Rufin przy nich (bo to jego rodzeństwo a nie Gizmy, jak pomyliłam) wygląda jak kot 3-miesięczny.
Tak sie o nich strasznie boję ;(
A z dobrych wieści to jeszcze to, że od p. Kazi poszedł biało-rudy kocurek, zmaluchów została tylko panna tri.
A ja zawiozłam Bianeczkę do świetnego domu. Państwo nawet skrócili pobyt na grillu jak im powiedziałam, że o 21 to juz nie będę z kotem jechać tylko przywiozę w poniedziałek :) Myślę, że będzie tam bardzo szczęśliwa, obleciała już wszystkie kąty, była w kuwetce jeszcze przy nas i rozmruczana połozyła się na łóżku 10-letniej dziewczynki wystawiając brzuszek do głaskania :p

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo mi przykro:(
[*]

Aga ja wiem jeszcze o matce z maluszkiem czarnym,maly na pewno bedzie szukal domu,ale zebys nie padla tu to spokojnie...ja tylko tak sygnalizuje.Podesle zdjecia jak bede miala, a nuz jakis chetny zostanie (zaraz po tym jak wydasz 30 kotow:cool1:),bo one sa bezpieczne na razie.Bede tez je oglaszac,wiec w razie nadwyzki chetnych....:roll: podesle.

Posted

karusiap napisał(a):
Bardzo mi przykro:(

• Aga ja wiem jeszcze o matce z maluszkiem czarnym,maly na pewno bedzie szukal domu,ale zebys nie padla tu to spokojnie...ja tylko tak sygnalizuje.Podesle zdjecia jak bede miala, a nuz jakis chetny zostanie (zaraz po tym jak wydasz 30 kotow:cool1:),bo one sa bezpieczne na razie.Bede tez je oglaszac,wiec w razie nadwyzki chetnych....:roll: podesle.

• nie ma sprawy

Posted

[quote name='Tweety']Asher nie żyje, moje rudziutkie słonko kochane :placz::placz::placz:
    Aleks trzyma się jakoś, nawet sam dzisiaj poszedł coś zjeść

Kolejna bezsensowna śmierć... Tyle nieszczęść dookoła...
    I brak możliwości...
    Biedne maleństwo !!! Wszystkie te kociny biedne...

Konieczne każde wsparcie !!!! POMÓŻCIE !!!!!
    Finansowo, bazarkowo, z DT i DS !!!!!
    Inaczej nic się dla kociaków nie zmieni na lepsze...

Są takie najbiedniejsze z biednych...

Posted

no właśnie. Już się zaczęło ...ale od początku...
    Przyszłam uchetana z pracy jak młody wół, wykorzystałam, że jedno dziecko poszło grać w piłkę, drogi do anikina na urodziny kolegi z przedszkola, trzecie go tam odstawiło i pilnuje a TŻ do szkoły na jedną z pierwszych wywiadówek i dla relaksu zagrałam na kompie w żabę. Miło leciały kolejne minuty aż wszyscy zaczęli się schodzić a na koniec zadzwonił telefon. Pani,kóra wzięła od p. Kazi ze Straszewskiego w sumie trzy koty w tym Wadima w tym tygodniu, wykrzykiwała do słuchawki, że Wadim chory a ajk go zabierała to ta najmłodsza trikolorka (siostra Rufina, zmarłego Ashera i chorego Aleksa) jest w strasznym stanie :strach: Mając na uwadze to, że Asher umarł w kilka dni, porwałam kontener, kluczyki i pojechałam do p. Kazi. Jak usłyszałam oddech Andy to mnie ścieło i mówię p. Kazi, że ja biorę do weta na dyżur a ta, że nie trzeba, że kotka je i się bawi i w ogóle bez sensu ... Chwile utrwało zanim ją przekonałam, że tak będzie najlepiej i pojechałysmy do Krakvetu. Oczywiście zaawansowany koci katar. Charczy tak, że za Boga nie wiadomo co w oskrzelach czy płucach, bo zagłusza wszystko. Dostałam antybiotyk na jutro do wstrzyknięcia i w piątek do kontroli. Na pewno szybko się to nie skończy a ja się boję robić zastrzyki, Robert umie i robi ale nie będę mu kota wozić do szpitala
    Oczywiście nie muszę mówić, że mam nowy tymczas, który wylądował w łazience. W związku z tym Rufin z Pumą wyprowadzili się na pokoje ...

Posted

Zapomniałam napisać, że Gizmuś od wtorku jest w swoim domu:loveu: Dzisiaj dostałam wieści od Miuti, że jutro idzie do domu Gandalf Szary ale ....
    No właśnie, ale ...
    drogie koleżanki, doopa blada mój TŻ wygrał "konkurs" w szpitalu wojskowym, załapał się na resztki wolnej kasy i idzie na operację kolana, w tę niedzielę ma się stawić z piżamą i bamboszami. Kiedy i w jakim stanie wróci tego nikt nie wie, bo jednak nie urwało mu się tam coś tylko wprost przeciwnie - urosło
    Więc odpada na czas jakiś jako mój wspólnik w pracy, wolontariusz AFN-u i ojciec dzieciom (trzy sztuki), co powoduje, że na mnie spadają dodatkowe obowiązki w tych trzech dziedzinach
    Już jestem przerażona i kiepsko to wszystko widzę:shake:

Posted

malagos napisał(a):
    Czy Borysa watek jest zamkniety? Nie mam do niego dostepu "malagos, nie masz uprawnień do ...."

Ki diabeł?

co łobuzy zrobiły z wątkiem Borysa? w ogóle zniknął mi z subskrypcji a wchodząc przez link z pierwszej strony tego wątku tez nie mam uprawnień:angryy:

Posted

malagos napisał(a):
    Myslałam, ze zamknęłaś...?
    A ja gapa nawet kopii sobie nie zrobiłam :shake:

jakbym mogła??!! napisałam do Czarodziejki, ona zajmuje się tamtym działem

Posted

a tutaj zestawienie za ten rok:
    Jeżeli ktoś zauważy jakieś braki to proszę o uzupełnianie

Do września:
    - bezpłatne sterylizacje - 31 kotów, w tym zaszczepiono i odrobaczono z pieniędzy fundacyjnych 18
    - płatne sterylizacje - 1 kotka
    - rehabilitowane: Fruzia, Kosma i Sheridan
    - wyadoptowanych - 31
    - zabranych ze schroniska na leczenie: Klusia i Maniek z Krzyczek, Borys, Mruczek, Babunia, Ziutek, Jadzia, Łapcia, Lusia, Tolek, Tola, Lalunia, Zoja, persica Furia i 6 dzieci oraz 5 bonusików, Kasia
    - zabrane z ulicy, w 95% leczone: Zazu, Mufasa, Nala i ich mama, Niusia ze Słomczyńskiego, Antoś z Rajskiej, Gandalf Szary i Gandalf szaro-bury ze Słomczyńskiego, Nadia i jej dwa bracia i jedna siostra z Senatorskiej, Rysiaczki z Topolowej - 3 sztuki, Kocilla i jej 5 dzieci, Mietek, Zosia i Kubuś ze Skawiny, Minia, Kinia i Pynia, Lulu, Lusia i Lena z Wenecji, Wadim, Wasyl, Kama, Kaja, Krówka, Zina, Xenia, Inka ze Straszewskiego, Marcel z Kocmyrzowa, Dalma i Wiedźmutka ze Śląska, Dąbrówka z Wieliczki, 3 kotki z Tarnowa, Max, maluch z Kochanowskiego, Okrusia, Lili, Bianka, Baltazar, Benjamin i Bernard,
    Filip, Franek, Frida i Feliks,Tara i Tornado z Wenecji

Wrzesień:
    - bezpłatne sterylizacje - 4 kotki, zaszczepione i odrobaczone z pieniędzy fundacji
    - zabrane z ulicy, wszystkie leczone: Aleks, Asher, Anda, Amir, Rufin, Puma, Pantera, kotka u markopolo, Tonny, Tonia z Wenecji, 2 kotki z Żabińca, Kora
    - wyadoptowanych - 4

Posted

odstawiąłm właśnie TŻ do szpitala na operację więc moja przydatność w sprawach kocich na jakis czas skłania się raczej jedynie ku działaniom teoretyczno-logistycznym.

Natomiast już wyniknął jeden problem. Potrzebuję kogoś kto odbierze we wtorek przed południem dwie kotki ze Straszewskiego, przetrzyma je chwile u siebie w kontenerkach i odstawi do Agamy (Mistrzejowice Nowe 9) na sterylki. Zabiegi są umówione na 17 ale można przywieźć wcześniej, są od 15:30.To sa już jedne z ostatnich darmowych więc sprawa jest bardzo ważna. Ja jestem zupełnie sama we wtorek w pracy więc nie dość, ze tam sobie nie będę radzić to już na pewno nie będę mogła się urwać i to dwa razy :shake:

Posted

Znowu kolejna kocina odeszła...
    Same koszmary... Nie wiem Tweety... Jak dajesz radę, tyle okropności dookoła... I brak pieniędzy, domów tymczasowych, stałych, kocinek wciąż więcej i więcej... I większość chora...

Drogie Dogo - koteczki też chcą żyć !!!!
    I należy im pomagać !!! Jak tylko się da !!!!

Nie zapominajmy o nich !!!