Tweety Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 bardzo prosimy o pomoc dla kociuszków. Właśnie dzwoniła p. Zosia, u której jest czarniutka Zosia. Biegną do weta, bo kićka wymiotuje, dostała biegunki:-( Quote
Isadora7 Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Które mam ogłaszać? Bo z poprzednich aukcji niektóre poszły, a ja naprawdę nie daję rady trzepać wątków. Quote
Tweety Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 [quote name='Isadora7']Które mam ogłaszać? Bo z poprzednich aukcji niektóre poszły, a ja naprawdę nie daję rady trzepać wątków. wystawiłam takie allegro ale nikt w ogóle się nie interesuje http://www.allegro.pl/show_item.php?item=400036841 , te sa wszystkie do adopcji Quote
Tweety Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 zacytuję się [quote name='Tweety']mały off - prosimy o głos na krakvecie http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=8137, walczymy o wsparcie nie tylko dla schronu w Ostródzie ale też dla naszych podopiecznych w Warszawie, Krakowie, Kielcach i na Śląsku Quote
Isadora7 Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 [quote name='Tweety']wystawiłam takie allegro ale nikt w ogóle się nie interesuje http://www.allegro.pl/show_item.php?item=400036841 , te sa wszystkie do adopcji OK to ja podziergam też tym kocurkom u siebie allegro. A na krakveta postaram się jutro wbić. Quote
Tweety Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 Isadora7 napisał(a):OK to ja podziergam też tym kocurkom u siebie allegro. A na krakveta postaram się jutro wbić.+ dzięki za wszystko :loveu: Quote
Tweety Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 idę obrobić te 10 sztuk i idę spać. Kto jeszcze nie głosował na Krakvecie to polecam się jego pamięci:loveu: Quote
KWL Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 No to ja jak zwykle... [SIZE="6"]Prosimy o wsparcie finansowe ! Quote
noemik Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 Minia i Kinia mają się dobrze. Wciąż nie zlokalizowałam aparatu, więc zdjęć nie ma. ale szukam dalej. Kociaki są przytulaśne i mam nadzieję, że znajdą kochające domki.:) Quote
KWL Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 Zdjęcia koniecznie :-) prosimy. I od rana się przypominamy mruczeniem. Quote
Tweety Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 Kurcze, zamiast zajmować się kotami to poszukuję osób, które zagłosują dla nich na Krakvecie:-( Tzn nie do końca, oczywiście cała 10-tka u mnie w domu nakarmiona, leki podane, z Gizmem byłam dzisiaj u weta, bo wrócił koci katar i znowu szopka z zastrzykami:-( W dodatku ma jakieś problemy ze skórą ale tym zajmiemy się później, bo znowu musiał dostać antybiotyk. Połamany Maks płacze nocami z powodu .... tęsknoty :mad: Jak przychodzę do niego to przestaje. Kotka Regan, po sterylce, nie chce jeść, nie chce siusiać. Tola i Lalka czyli Pola i Plamka, które hoteluję, bo ich opiekunka jedzie na urlop, rozrabiaja z Ziutkiem przestawiając meble. Moja Zuza denerwuje się tym wszystkim i depiluje sobie nogi i brzuszek. Generalnie dom wariatów :diabloti: W Chironie jest w tym momencie 6 kotów w tym dwa maluszki z mamusią, dwutygodniowe poważnie chore. Jak przyjedzie rachunek to ja chyba pójdę się wyhustać :placz: Czarniutka Zosia u p. Zosi chora. Reszta się jakoś trzyma Quote
Isabel Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 Jeszcze nam brakuje sporo głosów na Krakvecie...:-( Quote
Tweety Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 Isabel napisał(a):Jeszcze nam brakuje sporo głosów na Krakvecie...:-( dlatego proszę o poszukanie np. wśród znajomych osób, które chciałyby wesprzeć zwierzaki pod naszą opieką Quote
Tweety Posted July 21, 2008 Author Posted July 21, 2008 Do domu poszła kolejna czarna dziewczynka. U p. Zosi została kotka Zosia tylko, musi się doleczyć do końca. Regan, kotka po sterylce dzisiaj została zaszczepiona i kupiłam jej advocata na odrobaczenie ze wszystkiego. Oczywiście ma świerzba w uszkach :evil: Ona jest wychodząca ale korzystała z kuwetki aby zrobić siusiu, przynajmniej do wczoraj. Dzisiaj zostałam zawezwana do łazienki przez TŻ-ta, pokazał na swoje spodnie zostawione na pralce a tam ...oczywiście wielka koopa 8) Lekko się skurczyłam w sobie oczekując awantury ale tylko usłyszałam: "tak Reganku, biedna dziewczynka, nie wie gdzie jest i gdzie tu można się załatwić. Wywieźli kota, zamknęli i kot nie wie co ma zrobić ze sobą" ... :oczy: Quote
Tweety Posted July 22, 2008 Author Posted July 22, 2008 kto wystawia allegro pod nickiem barrbarrka???? Mam zapytanie o kotka, o kórym nie mam pojęcia gdzie jest!!! Quote
BeataSabra Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Tweety napisał(a):dlatego proszę o poszukanie np. wśród znajomych osób, które chciałyby wesprzeć zwierzaki pod naszą opieką Robi się. Wszyscy znajomi i ich znajomi powiadomieni. Mam nadzieję że to coś da. Quote
Tweety Posted July 26, 2008 Author Posted July 26, 2008 BeataSabra napisał(a):Robi się. Wszyscy znajomi i ich znajomi powiadomieni. Mam nadzieję że to coś da. czy każdy zrobił już to co Beatka? ciągle mamy szansę ... Do domu poszła Zosia od p. Zosi, czarna koteczka Minia, która przywędrowała od Kiwi do Noemik, od p. Kazi poszła Zina a Inka, ta która znalazła w reklamówce na Plantach, zostaje u niej. U nas zrobiło się kolejne przegrupowanie na DT: - u sąsiadki p. Zosi są: czarniutka Pynia (zwrot z adopcji) i pręgowana Kinia (efekt wędrówki od Kiwi poprzez Noemik) - u p. Zosi są zabrane z Chirona Bianka, Bernard i Benjamin, łaciate kociaczki rodem z ul. Wenecja, - u mnie Gizmo, Bianka i Ziutek, - u BeatySabry Mufasa, - u p. Basi Nadia (jeżeli nikt się nie zgłosi po nią to zostaje na stale), - u Miuti trzy buranie z Salwatorskiej, Matylda z nowotworem (już po pierwszej operacji), Wiedźminka i Dalma od umierającej p. Daneckiej - w Chironie mamunia z dwoma maluszkami, które w poniedziałek idą do Noemik a na ich miejsce przyjdą dwa buranie z Topolowej z ciężkim KK, może też z mamunią, - u BarbAnn Kosma, - u Ines Sheridan, bo Fruzieńka ma dożywotni tymczas, - u p. Kazi rude Wadim z Wasylem, tri Kaja i Kama, burania Xenia i 3 maluszki 3-tygodniowe W najgorszym wypadku w poniedziałek będą na stanie 32 koty, chyba, że znowu kogoś pominęłam:oops: W poniedziałek idę do Chirona po rachunek, chyba muszę wcześniej wziąć coś znieczulającego:shake: A tak w ogóle to mało kto do nas tutaj ostatnio zagląda jak przyjaciel_koni zaczęła się urlopować:-( Quote
karusiap Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Tweety jak Ty to ogarniasz??:crazyeye: Dobrze,ze cokowliek adopcje sie ruszaja,ale widze ze to niestety nie zmienia ilosci poszukiwaczy domkow:( Quote
Tweety Posted July 26, 2008 Author Posted July 26, 2008 karusiap napisał(a):Tweety jak Ty to ogarniasz??:crazyeye: Dobrze,ze cokowliek adopcje sie ruszaja,ale widze ze to niestety nie zmienia ilosci poszukiwaczy domkow:( może część ludzi powracała z urlopów już? dlatego ruszyły ale i tak podaż znacznie przewyższa popyt:-( Oczywiście nie liczę ludzi, którzy dzwonią i chcą koty do wychodzącego domu. Jedna pani pouczała mnie co dla kota najwłaściwsze, że powinien ganiać po okolicy i oznajmiła, że skoro nie dałam jej trikolorowej Kai to kupiła main coona. Ciekawe czy będzie go wypuszczać bez nadzoru:mad: Quote
Isabel Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Kupując main coona za co najmniej 2 tys. zł pani pewnie zmieni zdanie co do najwłaściwszego sposobu chowania kota. Nie sądzę, żeby pozwoliła na to, żeby jej "kasa" szwendała się gdzieś po okolicy. Quote
Tweety Posted July 26, 2008 Author Posted July 26, 2008 [quote name='Isabel']Kupując main coona za co najmniej 2 tys. zł pani pewnie zmieni zdanie co do najwłaściwszego sposobu chowania kota. Nie sądzę, żeby pozwoliła na to, żeby jej "kasa" szwendała się gdzieś po okolicy. Prosiłam aby zajrzała na naszą stronę i poczytała ile zwierzaków mamy pod opieką właśnie tych, które mialy pecha i jednak wychodzenie bez nadzoru dla nich skończyło się fatalnie. Prosiłam aby zwróciła uwagę na interesujący fakt, jak marginalny odsetek stanowią koty rasowe, z hodowli, za które trzeba było zapłacić ciężkie pieniądze. Ile takich jest wypuszczanych bez opieki? Ile takich znajduje się potrąconych, rozjechanych? Bo k...a, co wydało sie kasę to trzeba zadbać, tak? Bo taki kocie życie warte jest 2 tysiące? a życie innego kota jest goowno warte, tak? bo takie kocie życia poniewierają się po ulicy właśnie jak goowno, na każdym rogu Uhhhhhh, debile są chyba gorsi od morderców, bo tutaj przynajmniej co któregoś tam zamkną ..... Quote
Recommended Posts