agamika Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 moana, bo ja zauważyłam, na alegratce porównując ogłoszenia ze Trufel ma mało wejść , w porównaniu do innych :-( ...wydaje mi sie ze może trzeba zmienić tytuł mu ? ?:oops: żeby w tytule napisać ze niewidomy, może wtedy więcej osób zwróci uwagę... ( Apollo ma dość sporą "oglądalność" ) Szkoda ze nie wiem do jakiej rasy by Trufla porównać :( to tez pomaga Quote
moana Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 agamika napisał(a):moana, bo ja zauważyłam, na alegratce porównując ogłoszenia ze Trufel ma mało wejść , w porównaniu do innych :-( ...wydaje mi sie ze może trzeba zmienić tytuł mu ? ?:oops: żeby w tytule napisać ze niewidomy, może wtedy więcej osób zwróci uwagę... ( Apollo ma dość sporą "oglądalność" ) Szkoda ze nie wiem do jakiej rasy by Trufla porównać :( to tez pomaga Masz racje, musze troszke popracowac nad nowym ogloszeniem. Ostatnie Allegro Trufla bylo zwykle, bez wyroznien... Jak mial wyroznione, ogladalnosc byla duzo wyzsza. Zrobie mu wypasione ogloszenie :) Mozna go nazwac takim troche ONkowatym?? :roll: Quote
elmira Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Ale sliczny psiak. Żeby ktoś go zauważył. Ma dopiero 8 lat. Quote
agniecha82x Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Trufelek szuka domku i milosci!!! Trufelku wolaj o domek!!! Quote
jolap. Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 karusiap napisał(a):Trufcio ma jakis stan zapalny w oczku...podbieglo mu krwia:( Wzielysmy go do p.wet,ktora zakropila i powiedziala,ze z jego oczkami nie da sie nic zrobic,a amputacja nie ma sensu w jego wieku.... Suczka mojej przyjaciółki nie widzi na jedno oko - wygląda to tak jak u Trufelka. Sunia była u doktora Garncarza (o ile pamiętam - zdiagnozował rodzaj jaskry). Powiedział, że na to oko psina już absolutnie nic nie widzi i prawdopodobnie to samo będzie z drugim okiem. Polecił zgłaszać się do kontroli: najlepiej co 6 miesięcy, a co najmniej raz w roku. Powiedział, że trzeba kontrolować, czy w oku nie rośnie ciśnienie. Podobno może tam zbierać się płyn i wskutek jakichś zmian gałka oczna może stać się za ciężka. Jeżeli takie niekorzystne zmiany wystąpią - zwierzę bardzo na ich skutek cierpi. Wówczas trzeba koniecznie usunąć gałki oczne. Może Trufelek ma podobne schorzenie, tylko bardziej zaawansowane - i bolą go oczka ? Buuuuu !!! Quote
karusiap Posted September 25, 2008 Author Posted September 25, 2008 tego najbardziej sie boje,by nie zaczelo bolec... nie wiem jak sie zachowuje pies,ktorego bola oczka,ale Trufus raczej dzieki Bogu nie zachowuje sie jakby go cos bolalo...ale tak naprawde cholera wie:( Quote
elmira Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Z tym ciśnieniem w gałce ocznej, to diagnoza podobna do opinii o oku Drwala, prawda? Szkoda, że w przypadku psow ze schroniska tak trudno o jakąś konkretną opinię lekarza. Całe szczęście, że Trufel nie cierpi (a przynajmniej tak sie zachowuje) Quote
Jagienka Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 elmira napisał(a):Z tym ciśnieniem w gałce ocznej, to diagnoza podobna do opinii o oku Drwala, prawda? Dokładnie tak, tylko tak jak pisze karusiap, po czym poznać, że psa bolą oczy? :cool1: Quote
elmira Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Nie można poznać niestety. Co by nie było Trufel potrzebuje domu! Quote
_Aga_ Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Nie wiem, jaki dokładnie jest problem z tym ślepaczkiem, ale mojemu Romusiowi najprawdopodobniej od ciśnienia (pewnie przez to duszenie się) pękła jakaś żyłka w oku (??) i miał całe czerwone. Dalej ma takie zabarwienie, a nie mlecznobiałe.. Wet mi powiedział, że to psa nie boli. Jeżeli pies widzi to jest to dla niego szok, bo nagle przestaje widzieć. A ślepusiowi nic się nie zmienia :roll: Quote
agniecha82x Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 czesc Trufelku, nikt tu dzis jeszcze u Ciebie nie byl :-( a trzeba pokazywac sliczna mordke ! Quote
agniecha82x Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Trufelku no zobacz jak Elmirka co dzien Cie do domku wygania, a Ty co tu jeszcze robisz psiaczku kochany? do domku i to juz! domku przygarnij Trufelka!!! Quote
agniecha82x Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 elmira napisał(a):Trufelku do domu! Kochana banerek ze Stefankiem chyba nie dziala :shake: Quote
elmira Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 :shake:Oj , ja się mam z tymi banerami:diabloti: A Trufelka wyganiam, bo patrze codziennie na mojego Chaplina i wiem ile daje dom takiemu sleputkowi. Quote
agniecha82x Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Trufelku posluchaj Ty nas wreszcie i zmiataj do domku :diabloti: nie w schronisku Twoje miejsce :shake: los juz dosc doswiadczyl, teraz czas szczesliwosci musi nastac, buziak w nochal psinko :loveu: Quote
elmira Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 A ja witam Cioteczkę i oczywiście Trufelka :) Quote
Jagienka Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 elmira napisał(a):A ja witam Cioteczkę i oczywiście Trufelka :) Ciociu elmiro jaki pychol cudowny w avatarze :loveu: Quote
elmira Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Jagienka napisał(a):Ciociu elmiro jaki pychol cudowny w avatarze :loveu: :oops::oops::oops: Dziękuję, to mój mrówkojad Chaplinek. Po to cudo jeżdzilismy do Przemyśla. Quote
agniecha82x Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Elmirko no slicznego pychola w avatarze masz :loveu: czy to ten Chaplinek co pisalas, ze slepotka? Quote
agniecha82x Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Trufelku a Ciebie nikt dzis nie odwiedzil piesku? :shake: no to lecimy na spacerek :painting: Quote
elmira Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 agniecha82x napisał(a):Elmirko no slicznego pychola w avatarze masz :loveu: czy to ten Chaplinek co pisalas, ze slepotka? Tak, to Chaplinek. Troszeczkę widzi, ale słabiutko. Natomiast w ogóle nie słyszy. Dobrze sobie jednak radzi. Trufelku do domu! Quote
agniecha82x Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 elmira napisał(a):Tak, to Chaplinek. Troszeczkę widzi, ale słabiutko. Natomiast w ogóle nie słyszy. Dobrze sobie jednak radzi. Trufelku do domu! cudny ma pychol ten Twoj Chaplinek :loveu: i mimo wszystko ogromne szczescie-bo ma kochajaca Pania i cudowny domek:) a ty Trufelku... posluchaj nas wreszcie i zmykaj do domku!!! Quote
Recommended Posts