Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

moana, bo ja zauważyłam, na alegratce porównując ogłoszenia ze Trufel ma mało wejść , w porównaniu do innych :-( ...wydaje mi sie ze może trzeba zmienić tytuł mu ? ?:oops:
żeby w tytule napisać ze niewidomy, może wtedy więcej osób zwróci uwagę... ( Apollo ma dość sporą "oglądalność" )
Szkoda ze nie wiem do jakiej rasy by Trufla porównać :( to tez pomaga

• Replies 959
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agamika napisał(a):
moana, bo ja zauważyłam, na alegratce porównując ogłoszenia ze Trufel ma mało wejść , w porównaniu do innych :-( ...wydaje mi sie ze może trzeba zmienić tytuł mu ? ?:oops:
żeby w tytule napisać ze niewidomy, może wtedy więcej osób zwróci uwagę... ( Apollo ma dość sporą "oglądalność" )
Szkoda ze nie wiem do jakiej rasy by Trufla porównać :( to tez pomaga

Masz racje, musze troszke popracowac nad nowym ogloszeniem. Ostatnie Allegro Trufla bylo zwykle, bez wyroznien... Jak mial wyroznione, ogladalnosc byla duzo wyzsza. Zrobie mu wypasione ogloszenie :)
Mozna go nazwac takim troche ONkowatym?? :roll:

Posted

karusiap napisał(a):
Trufcio ma jakis stan zapalny w oczku...podbieglo mu krwia:(
Wzielysmy go do p.wet,ktora zakropila i powiedziala,ze z jego oczkami nie da sie nic zrobic,a amputacja nie ma sensu w jego wieku....

Suczka mojej przyjaciółki nie widzi na jedno oko - wygląda to tak jak u Trufelka. Sunia była u doktora Garncarza (o ile pamiętam - zdiagnozował rodzaj jaskry). Powiedział, że na to oko psina już absolutnie nic nie widzi i prawdopodobnie to samo będzie z drugim okiem. Polecił zgłaszać się do kontroli: najlepiej co 6 miesięcy, a co najmniej raz w roku. Powiedział, że trzeba kontrolować, czy w oku nie rośnie ciśnienie. Podobno może tam zbierać się płyn i wskutek jakichś zmian gałka oczna może stać się za ciężka. Jeżeli takie niekorzystne zmiany wystąpią - zwierzę bardzo na ich skutek cierpi. Wówczas trzeba koniecznie usunąć gałki oczne.
Może Trufelek ma podobne schorzenie, tylko bardziej zaawansowane - i bolą go oczka ? Buuuuu !!!

Posted

tego najbardziej sie boje,by nie zaczelo bolec...
nie wiem jak sie zachowuje pies,ktorego bola oczka,ale Trufus raczej dzieki Bogu nie zachowuje sie jakby go cos bolalo...ale tak naprawde cholera wie:(

Posted

Z tym ciśnieniem w gałce ocznej, to diagnoza podobna do opinii o oku Drwala, prawda? Szkoda, że w przypadku psow ze schroniska tak trudno o jakąś konkretną opinię lekarza. Całe szczęście, że Trufel nie cierpi (a przynajmniej tak sie zachowuje)

Posted

elmira napisał(a):
Z tym ciśnieniem w gałce ocznej, to diagnoza podobna do opinii o oku Drwala, prawda?

Dokładnie tak, tylko tak jak pisze karusiap, po czym poznać, że psa bolą oczy? :cool1:

Posted

Nie wiem, jaki dokładnie jest problem z tym ślepaczkiem, ale mojemu Romusiowi najprawdopodobniej od ciśnienia (pewnie przez to duszenie się) pękła jakaś żyłka w oku (??) i miał całe czerwone. Dalej ma takie zabarwienie, a nie mlecznobiałe.. Wet mi powiedział, że to psa nie boli. Jeżeli pies widzi to jest to dla niego szok, bo nagle przestaje widzieć. A ślepusiowi nic się nie zmienia :roll:

Posted

Jagienka napisał(a):
Ciociu elmiro jaki pychol cudowny w avatarze :loveu:

:oops::oops::oops: Dziękuję, to mój mrówkojad Chaplinek. Po to cudo jeżdzilismy do Przemyśla.

Posted

agniecha82x napisał(a):
Elmirko no slicznego pychola w avatarze masz :loveu:
czy to ten Chaplinek co pisalas, ze slepotka?

Tak, to Chaplinek. Troszeczkę widzi, ale słabiutko. Natomiast w ogóle nie słyszy. Dobrze sobie jednak radzi.

Trufelku do domu!

Posted

elmira napisał(a):
Tak, to Chaplinek. Troszeczkę widzi, ale słabiutko. Natomiast w ogóle nie słyszy. Dobrze sobie jednak radzi.

Trufelku do domu!

cudny ma pychol ten Twoj Chaplinek :loveu: i mimo wszystko ogromne szczescie-bo ma kochajaca Pania i cudowny domek:)

a ty Trufelku... posluchaj nas wreszcie i zmykaj do domku!!!