UeMka Posted April 3, 2008 Author Posted April 3, 2008 Laseczka już prawie 60 osób Cię odwiedziło na allegro! Teraz tylko czekać na rezultaty i ogólny odzew zakochanych po uszy przyszłych właścicieli :loveu: Quote
niechorzynka Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 na allegro tak...ale tu maleństwo szybciutko spada...naprawmy to...hop na górę:multi: Quote
sacred PIRANHA Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 siedze na dogo i szukam jamnikow szczeniaczkow... moja sasiadka szuka jamniczka...w sumie to wolala psa (pani starsza,steryliacja to dla niej ryzyko bo to operacja...strach...musialabym ją dlugo namawiac) miala sunie jamniczke, niestety kilka tygodni temu zmarla...miala astme, serducho nie wytrzymalo lekow (Funia miala 14lat i nigdy nie miala szczeniakow)...pani czuje sie juz gotowa do przygarniecia psiny... warunki sa takie: maja domek z ogrodkiem (ogrodzony),ale pies nie mieszka z nimi w domu, ma do dyspozycji caly ogrod i swoja klatke w ogrzewanym budynku gospodarczym... pani mieszka z corka i jej dziecmi,wiec sa ludzie do miziania...maja ukochanego kota ktory uwielbia psy:) pani mieszka naprzeciwko mnie, wiec mialabym psiaka na oku no i spacery z moimi siersciuchami na polach zapewnione... sasiadka mogla kupic pieska na rynku, ale moja akcja edukacyjna co do wspierania pseudohodowcow do niketorych widac trafia...pani poprosila mnie o pomoc w znalezieniu bidy bezdomnej,potrzebujacej pomocy... decyzja wasza,czy jestescie zainteresowani? Quote
AguśSosnowiec Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 !!!!!!!!!!! :cool3: Jak dla mnie fajnie, martwi mnie tylko to, że piesek nie mieszkałby w domu (dobrze zrozumiałam?). Ona jest taka maleńka, nie wyobrażam sobie jakby to było gdyby nie mieszkała w domu z ludźmi.. Ale pani sie zgodzi na sterylkę? Bo to obowiązkowe! Co myślicie na ten temat? UeMka? inne cioteczki? Quote
AguśSosnowiec Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 I mam tylko jeszcze takie pytanie: dlaczego własciwie psiak nie może mieszkać w domu z pańciostwem? Co innego klatka w budynku gosp., a co innego domeczek.. Quote
sacred PIRANHA Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 zrobimy tak...pokaze pani zdjecia, zapytam o mieszkanie w domku i o sterylke:) powiem, ze takie sa warunki i juz:) Quote
anula1959 Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Wydaje mi się , że taka mała psinka (bo duża raczej nie urośnie;)) nie powinien mieszkac na dworze , w budzie... tylko na kanapkę ją trzeba....albo do łóżeczka;) Quote
Bożka Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Ona nie nadaje się do budy. Ogłosiłam ją w pinesce ( UeMka przepraszam skopiowałam Twój tekst ) http://www.pineska.pl/id=50807 Quote
sacred PIRANHA Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 rozmawialam z pania...Funia byla na dworze...bo nie chciala byc w domu...to byl niezwykle zywy jamnik, wszedzie jej bylo pelno...w domu jej sie chyba nudzilo a na dworze mogla sibie szczekac 24na dobe:D w dzien normalnie sobie do domu wchodzila jak chciala ale to bylo rzadko bo przeciez na dworze bylo zawsze ciekawej...niestety pani nie daje sie przekonac do sterylizacji...miala 14lat suczke i nigdy nie miala problemow z upilnowaniem jej,a zabieg kojarzy jej sie ze zbyt wielkim ryzykiem ...szkoda:( chyba bede szukac sunieczki lub pieska juz po zabiegu:( Quote
UeMka Posted April 3, 2008 Author Posted April 3, 2008 [quote name='Bożka']Ona nie nadaje się do budy. Ogłosiłam ją w pinesce ( UeMka przepraszam skopiowałam Twój tekst ) http://www.pineska.pl/id=50807 Nie ma problemu i wielkie dzięki :* Dopiero wróciłam z pazurów od toksycznej i niestety wybaczcie ale dobiły mnie wiadomości dotyczące Pana Włodka (opiekuna niewidomego Brajla) Chwilowo nie mogę przestac o nich myśleć. Jak chwilkę ochłonę zaraz coś napiszę.. Quote
UeMka Posted April 3, 2008 Author Posted April 3, 2008 Pan Włodek zmarł przed chwilą :-( Co do suni... bardzo mnie niepokoi to mieszkanie na dworze, ale widze że Pani wyraża chęć zabrania jej do domu. Kolejna sprawa to ta sterylizacja... ech no wiem jak ciężko przekonuje się starsze osoby ale może warto spróbować? Może po rozmowie z weterynarzem tamta pani zmieni zdanie? Ciężko mi decydować naprawdę ponieważ chcę dla Pyśki jak najlepiej! Quote
desideratum Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 hopsam w górę, bo tylko tyle mogę dla niej zrobić :( no i trzymam kciuki... duuuużo kciuków :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Quote
AguśSosnowiec Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Tak, Pan włodek.. :-( :-( :-( Jeśli chodzi o Pysię- ja niestety absolutnie bym się nie zgodziła wydać psiaka do domu gdzie wiem, że jej nie ciachną.. :roll: Niki-lidka może porozmawiaj z ta panią jeszcze raz, chociaż wiem jak to jest, niektórych się za nic w świecie nie da przekonać.. Quote
desideratum Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 hops w górę! Na dobry i szczęśliwy dzień w nowym domku ;) Quote
AguśSosnowiec Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Malutka Pysia jest juz odrobaczona i czeka na swój nowy domek!!! Quote
AguśSosnowiec Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Wrzuciłam malutką na ten wątek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=78792 bo teraz znalazłam.. (nie moge spać, to co się dzieje przez ostatnie dni to jakiś koszmar, powoli zaczyna do mnie docierać co się stało.. p.Włodku ....:-() Quote
egradska Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 podnosze malutką, domek potrzebny jak najlepszy i jak najszybciej Quote
AguśSosnowiec Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 :cool3:Eh malizno ty moja słodziutka, śpisz sobie, a my ci tu domeczku na stałe szukamy:loveu: Takiego cieplutkiego, kochającego, który doceni to jaką jesteś kruszynką maleńką i będzie cię tulił caaaały czas :cool3: Quote
UeMka Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 No szkrabie, ponad 300 osób już Cię widziało, myślę że nic nie piszą bo jeszcze nie moga się otrząsnąc po tym widoku :loveu: Quote
UeMka Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 Na pierwszej stronie podałam dane do przelewów jeśli ktoś chciałby pomóc ale niekoniecznie chciałby tipsy. Mam nadzieję że Pyśka szybko znajdzie domek ale póki co musimy małą zaszczepić oraz wyżywić. Wiem że zroumiecie i pomożecie! Quote
Recommended Posts