Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

niestety, tutaj to człowiek naprawdę z sercem potrzebny, taki, który nie patrzy na wygląd i wiek, i stan zdrowia:shake:

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

iwop on teraz dostaje dwa razy w tygodniu (kiedy jestem w schronie) NUTRADYL - środek wspomagający stawy. Panca załatwiła. Niestety częściej nie mogę jeździć, a na pracowników nie ma co liczyć:shake: i daję mu też multivitaminy dla psów razem z nutradylem. Rimadyl słyszałam, że dobry, ale powinien być dawany regularnie prawda?

on zębów nie ma mocno żółtych, ale przednie bardzo starte, to chyba kwestia tego, czym był karmiony...

Posted

Tak rimadyl musi byc dawany regularnie a w dodatku jest drogi...Moja onka go bierze bo niestety tez latami leżała na betonie...Dobre efekty daje tez karma dla psów chorych na stawy ale oczywiście jest droga. Zreszta nawet jakby zrobic zrzutkę na taka karmę to w warunkach schroniskowych jak pilnować żeby mu ją dawali...:-(

Posted

Dea napisał(a):
może spróbować go trochę wyczesać na spacerze, jak myślicie?

Jesli sie da wyczesac to mysle ze jak najbardziej.
Na pierwsza strone piesku :painting:

Posted

no to Panca serce by cię bolało, bo część tych dredów wylądowała wczoraj w koszu:evil_lol: Po spacerze zaczęłam robić porządki na jego grzbiecie. Ale na razie to był tylko wstęp, bo wycinanie tych najgorszych zajęło mi dużo czasu. Na raty będę to robić.

Posted

Z tym wyczesaniem ciotki to bez przesady:diabloti: to był dopiero wstęp. Ja na to potrzebowałabym pół dnia, żeby go do normalności doprowadzić. Na razie wycięłam tak powiedzmy 1/50 tego co ma. On jest cały sfilcowany, poza szyją, gdzie był wygolony do operacji. Tam sierść pięknie odrasta. Ale zabiegi znosił spokojnie - jak tylko zbliżałam się z nożyczkami najpierw sprawdzał, czy to aby nie jadalne, a jak wywąchał, że nie do konsumpcji to bez proszenia siadał i czekał aż skończę. Jak dawałam sierść do reklamówki to znowu sprawdzał co tam daję. Gorzej będzie z doopką i ogonem, bo on zawsze siada. W poniedziałek zaliczyliśmy znowu spacer:p i Pasztetową z lekami. A to znaleziona zdjęcia jak się wycinaliśmy.