mestudio Posted April 6, 2008 Author Posted April 6, 2008 A moje grzeczne maleństwo gdzie spadło? przecież ona jest mniejsza od mojego kota.....
mestudio Posted April 7, 2008 Author Posted April 7, 2008 Maleńka sunieczka prosi o normalny domeczek
mestudio Posted April 7, 2008 Author Posted April 7, 2008 sunieczka się przypomina, może ktos ją wypatrzy, to taki grzeczny okruszek
mestudio Posted April 8, 2008 Author Posted April 8, 2008 Maleńki rudasek, niezwykle grzeczny i czyściutki prosi o domek. Może być w bloku, może być w domeczku. Sunia jest czyściutka, siusia tylko na dwórku, jest spokojniutka, lubi sie pobawić ze szczeniakiem, lubi kociaki.
malagos Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Ja uwielbiam takie male, kanapowe damy, ale mam ich w domu już piatkę :shake:
pidzej Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Może jednak ogłoszenia w necie? Mogę ogłosić, ylko namiary + tekst. i jakie to miasto.
mestudio Posted April 9, 2008 Author Posted April 9, 2008 Zrobiłam suni allegro, postaram się coś o niej skrobnąć wieczorkiem jak będę miała natchnienie i podeślę do ogloszeń. Jest taka miluchna, grzeczna i niekłopotliwa.
mestudio Posted April 11, 2008 Author Posted April 11, 2008 Wczoraj sunia została wysterylizowana. Jest bardzo dzielną dziewczynką i radzi sobie ślicznie. Troszkę jest zmęczona i ciągle śpi, popija tylko wodę, nie ma apetytku, ale wieczorkiem jedziemy na kontrolę. Myslę, że będzie dobrze:-). Koszt wysterylizowania tej małej żabki to 200 zł, a dzięki bazarkowi mogłam spokojnie opłacić zabieg. Bardzo wszystkim kupującym moje roślinki dziękuję. Bardzo, bardzo. Dziękuję też każdemu, kto zagląda do tego wątku i podnosi go:-).
mestudio Posted April 12, 2008 Author Posted April 12, 2008 Sunieczka czuje sie dobrze. Juz ładnie wcina i spaceruje po ogródeczku na siusiu. to naprawde sympatyczny i bardzo dzielny pieseczek.
malagos Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 a jak ta Twoja interwencja u sąsiadów? Przyniosła jakiś skutek?
mestudio Posted April 19, 2008 Author Posted April 19, 2008 Miałam kiepski tydzień. Pieseczki dały mi nieźle popalić. Coś się nas uczepiły nieszczęścia i od poniedziałku miałam mnóstwo problemów. Aby mnie dobić wczoraj rano coś stało się szczeniakowi Gwiazdeczce. Wyleciała z niej jakaś ropa z krwią. Okazało się, że ma jakieś dziwne wrzody przy odbycie i właśnie pękły. W ich miejscu powstały dwie dziury jak kratery. Ale już po wizycie u weterynarza i zaczęlismy leczenie. Sunia rudasek czuje sie dobrze, jest przemiła, cichutka i niekłopotliwa. Bardzo ją polubiłam, bo to taka kruszynka bezradna, w dodatku wdzięczna za pomoc. Co do psów u sąsiadów to sama nic nie zdziałam, jedyne co z tego wyniknęło to fakt, że okoliczni pijaczkowie pokroju sąsiadów podśmiewają się z nas i dokuczają mojemu dziecku, a mnie określa się w sposób bardzo wulgarny. Sama nie zdziałam nic. Nie ma tu żadnej pomocy, policja też mi nie pomoże - rozmawiałam.
malagos Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Bardzo mi przykro.... Rozmawiałaś z powiatowym lekarzem wet?
mestudio Posted April 20, 2008 Author Posted April 20, 2008 Sunia poszukuje domku, jest cichutka, przemiła i bardzo wdzięczna. Jutro zdejmujemy szwy posterylkowe i pieseczek będzie w 100% gotowy do zamieszkania w nowym domku. Czy ktoś przygarnie takie niewielkie, spokojne zwierzatko?
mestudio Posted April 21, 2008 Author Posted April 21, 2008 mała sunieczka też bardzo potrzebuje domku
mestudio Posted April 24, 2008 Author Posted April 24, 2008 Mała sunieczka ciągle czeka, bryka w moim ogródeczku, jest taka zadowolona. Ładnie się słucha i radośnie merdając ogonkiem wraca jak ją wołam dodomku. Uwielbia gotowane mięsko z kurczaczka.............
jotpeg Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 moze trzeba zmienic zdjecia w ogloszeniach; zawsze wrazenie robia zdjecia z dziecmi (mozna tak ustawic, zeby nie bylo widac twarzy) albo w... czerwonej chusteczce/bandance na szyi :cool3:
mestudio Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 Ale ja nie mam skąd pożyczyć dzieci....:-). Jak nie znajdę moim 2 suniom ze wsi domku to nie będę miała jak pomagać następnym. Nie dam rady zajmować się większą ilością niż te 11 zwierząt, które mam. Ewentualnie będę mogła czasami jakąś suczkę wysterylizować i wypuścić na wieś:shake:.
jotpeg Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 to moze chociaz fotki suni w czerwonej chusteczce i na zielonej trawie - moze to brzmi gooopio, ale czesto dziala!
BasiaD Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Podnoszę psinki do góry - domku znajdź się pliss....
Recommended Posts