Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś moja córka wraz z koleżankami wykradły małą, kilkuletnią sunię od sąsiada, który jest dnem społecznym zabijającym bezbronne zwierzęta w ramach rozrywki. Wszystko co wiem na temat tego chłopa pochodzi z opowiadań ludzi mieszkających tu od lat. Ja osobiście widzę tylko klatki z psami, lub uwiązane sznurami psy, znalazłam też jednego zabitego psa - owczarka podhalańskiegoo - na jego posesji, zrobiłam zdjęcia - chłop twierdzi, że pies złamał sobie szczękę i padł, ale ja jestem przekonana, że to on go zatłukł.
Moim celem jest wysterylizowanie suk z zapuszczonych w mojej okolicy gospodarstw, a jeśli się da to znalezienie niektórym też domków.

A oto bohaterka tego postu

Sunia jest niewielka, ma ok 30 cm wysokości. Ma ok. 3-4 lat. Futerko ma rude, brzuszek biały. Dziś została odpchlona i odrobaczona. Weterynarz zakropił jej oczka i dał kropelki na zadrapaną rogówkę. Umówiłam już dla niej sterylizację na 10 marca.
Sunia jest bardzo spokojna. Boi się, że będę ją biła:-(. Ogonek ciągle schowany pod siebie, główka spuszczona pokornie na dół, nie patrzy w oczy.
Czy ktoś da jej szansę, jakiś mały kącik w swoim przedpokoju....Najlepiej w domku z ogródkiem bo ona dom to dziś pierwszy raz na oczy widzi, ale jest spokojna i sobie śpi na kołderce.
Jeżeli nie znajdę jej domku to będzie musiała wrócić jak wydobrzeje do tego chłopa, ba ja mam mnóstwo zwierząt na utrzymaniu:shake:

ZAPRASZAM NA BAZAREK DLA TEJ I INNYCH SUCZEK POD MOJĄ OPIEKĄ http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108773

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ten człowiek powinien odpowiedzieć za to co wyprawia. :angryy:Czy nie ma w pobliżu Ciebie Tozu lub jakiejś innej organizacji. To trzeba gdzieś zglosić!!!!

Posted

Mała sunieczka spała jak trusia całą noc, nawet nie mruknęła. RAno był spacerek i ładne załatwienie się. A teraz skończyła jeść ciepłe śniadanko. Z niedowierzaniem podchodziła do miski....Śniadanko smakowało:-). Teraz z pełnym brzuszkiem leży sobie na kołderce.

Posted

Mieszkam na uboczu, wokół są pola, a pies akurat biegał luzem po wiejskiej drodze w okolicy jego posesji więc zawsze mogę powiedzieć, że zabrałam do sterylizacji i tyle, i że będę tak robiła z każdą suką spotkaną na ulicu. Mogę też powiedzieć, że się przybłąkała i nie miała napisane na czole do kogo należy:evil_lol:.
Zastanawiam co z ta drugą suką będzie bo od świąt jest albo w klatce albo na sznurze, a wcześniej też się błąkała.

Posted

daj ogłoszenie o niej na allegro i do lokalnej wyborczej, jest bezpłatne i przyjmowane mejlowo łącznie ze zdjęciem.

Posted

Ogłoszenia rzeczywiscie daj do GW, moje tymczasy tak własnie znajwowały do, tym bardziej ze nie daleko Warszawy :cool1: wypad na wieś na niedzilę ludzi kusi :cool3:

Posted

Ta sunia jest taka grzeczna, siusia tylko na dwórku, ślicznie je smakołyki, nie podkrada innym zwierzątkom. Nie sprawia żadnych problemów. Dziś odrobinkę się pobawiła ze szczeniakiem:-). Dużo sobie śpi, stara się wcisnąć jak najbardziej w ścianę na kołderce tak jakby chciała być niewidoczna. Ślicznie się cieszy kiedy wchodzę do domu, macha ogonkiem:-). Wczoraj została w domku z kotami na 4 godziny i nic nie zrobiłą złego. Naprawdę super piesek.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...