mestudio Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Dziś moja córka wraz z koleżankami wykradły małą, kilkuletnią sunię od sąsiada, który jest dnem społecznym zabijającym bezbronne zwierzęta w ramach rozrywki. Wszystko co wiem na temat tego chłopa pochodzi z opowiadań ludzi mieszkających tu od lat. Ja osobiście widzę tylko klatki z psami, lub uwiązane sznurami psy, znalazłam też jednego zabitego psa - owczarka podhalańskiegoo - na jego posesji, zrobiłam zdjęcia - chłop twierdzi, że pies złamał sobie szczękę i padł, ale ja jestem przekonana, że to on go zatłukł. Moim celem jest wysterylizowanie suk z zapuszczonych w mojej okolicy gospodarstw, a jeśli się da to znalezienie niektórym też domków. A oto bohaterka tego postu Sunia jest niewielka, ma ok 30 cm wysokości. Ma ok. 3-4 lat. Futerko ma rude, brzuszek biały. Dziś została odpchlona i odrobaczona. Weterynarz zakropił jej oczka i dał kropelki na zadrapaną rogówkę. Umówiłam już dla niej sterylizację na 10 marca. Sunia jest bardzo spokojna. Boi się, że będę ją biła:-(. Ogonek ciągle schowany pod siebie, główka spuszczona pokornie na dół, nie patrzy w oczy. Czy ktoś da jej szansę, jakiś mały kącik w swoim przedpokoju....Najlepiej w domku z ogródkiem bo ona dom to dziś pierwszy raz na oczy widzi, ale jest spokojna i sobie śpi na kołderce. Jeżeli nie znajdę jej domku to będzie musiała wrócić jak wydobrzeje do tego chłopa, ba ja mam mnóstwo zwierząt na utrzymaniu:shake: ZAPRASZAM NA BAZAREK DLA TEJ I INNYCH SUCZEK POD MOJĄ OPIEKĄ http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108773
mestudio Posted March 31, 2008 Author Posted March 31, 2008 Jest zdezorientowana, ale grzeczniutka jak aniołek. Leży sobie na kołderce, chwilami zamyka oczka. Świetnie się dogaduje z kotami:-).
auraa Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Ten człowiek powinien odpowiedzieć za to co wyprawia. :angryy:Czy nie ma w pobliżu Ciebie Tozu lub jakiejś innej organizacji. To trzeba gdzieś zglosić!!!!
mestudio Posted March 31, 2008 Author Posted March 31, 2008 Nic tu nie ma, ale zgłosiłam na policję, mają to obejrzeć.
jotpeg Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 :loveu::loveu::loveu: malutka, mloda i fajniutka - domku, przybywaj!
mestudio Posted March 31, 2008 Author Posted March 31, 2008 Jak ślicznie śpi w ciepełku:-). Aż mi milej jak widzę takie małe, bezradne stworzenie, które ma szansę na lepsze życie.
mestudio Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 Mała sunieczka spała jak trusia całą noc, nawet nie mruknęła. RAno był spacerek i ładne załatwienie się. A teraz skończyła jeść ciepłe śniadanko. Z niedowierzaniem podchodziła do miski....Śniadanko smakowało:-). Teraz z pełnym brzuszkiem leży sobie na kołderce.
malagos Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 a jak ten sąsiad zobaczy u ciebie sunię? nie bedzie awantury? Żebyś Ty nie miała przykrości :shake:
mestudio Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 Mieszkam na uboczu, wokół są pola, a pies akurat biegał luzem po wiejskiej drodze w okolicy jego posesji więc zawsze mogę powiedzieć, że zabrałam do sterylizacji i tyle, i że będę tak robiła z każdą suką spotkaną na ulicu. Mogę też powiedzieć, że się przybłąkała i nie miała napisane na czole do kogo należy:evil_lol:. Zastanawiam co z ta drugą suką będzie bo od świąt jest albo w klatce albo na sznurze, a wcześniej też się błąkała.
mestudio Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 sunieczka w górę, może znajdziesz normalny domek:-)
auraa Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Łapiące za serce ogłoszenia i ktoś się nią zainteresuje. Jest mała i ładniutka.:lol:
Poker Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 daj ogłoszenie o niej na allegro i do lokalnej wyborczej, jest bezpłatne i przyjmowane mejlowo łącznie ze zdjęciem.
malagos Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Ogłoszenia rzeczywiscie daj do GW, moje tymczasy tak własnie znajwowały do, tym bardziej ze nie daleko Warszawy :cool1: wypad na wieś na niedzilę ludzi kusi :cool3:
jotpeg Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 śliczna [SIZE="4"]RUDA malutka już bezpieczna... teraz DOBRY DOM!
mestudio Posted April 3, 2008 Author Posted April 3, 2008 Ta sunia jest taka grzeczna, siusia tylko na dwórku, ślicznie je smakołyki, nie podkrada innym zwierzątkom. Nie sprawia żadnych problemów. Dziś odrobinkę się pobawiła ze szczeniakiem:-). Dużo sobie śpi, stara się wcisnąć jak najbardziej w ścianę na kołderce tak jakby chciała być niewidoczna. Ślicznie się cieszy kiedy wchodzę do domu, macha ogonkiem:-). Wczoraj została w domku z kotami na 4 godziny i nic nie zrobiłą złego. Naprawdę super piesek.
mestudio Posted April 4, 2008 Author Posted April 4, 2008 hej maleńka do góry, może ktoś Cię wypatrzy w tym tłoku bied
malagos Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 To taka slicznotka, pod pachę i na kolanka... Komu, komu?
mestudio Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 Sunia nie ma ogłoszeń, będzie miała allegro- myślę, że w poniedziałek uda mi się ja wystawić:-).
jotpeg Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 malagos napisał(a):To taka slicznotka, pod pachę i na kolanka... wlasnie, idealna!
Recommended Posts