Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 385
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rady behaviorysty są często naprawdę bardzo przydatne- ale musi zobaczyć psa w jego środowisku - na gębę ciężko dobrze pomóc w takim przypadku. Mowa ciała psa jest ważna i wierzę że uda się pomóc w tej sytuacji. Będzie dobrze !

Posted

No i mamy wiesci ....

Amisia zaczyna sie uspokajac i reaguje na "nie wolno" niestety radosc ze spokoju przewaznie nie trwa bardzo długo bo nadal sa akcje i to ostre (z ofiarami w ludziach czasami) ale zadziej niz wczesniej. Bercia/ Amisia chudła ponad poł kilograma i nadal jest na racjonalnej diecie. Lubi sie bawic ale odpłaca to potem gorszym samopoczuciem, do tego stopia ze pozwala Tosi lezec obok siebie, były badania krwi i wyszły dobrze, dysplazji tez brak a piesio po intensywnej zabawie pada na pysio i zle sie czuje... dzisiaj kolejna wizyta u weta. Planowana sterylka za miesiac jak wszystko bedzie dobrze. Wizyta przed adopcyjna w domu wypadła dobrze ale niestety sa tam inne duze psy i Amisia niezbyt dobrze sie czuje narazie dalsze działania z tym domkiem zostały odroczone do połowy maja. Pani Ania bardzo dba o jamnisie stara sie jak moze i wiem ze to domek wymarzony dla kazdego psa tylko jeszcze zeby Amisia to zrozumiała...

A teraz foteczki i powiedzcie sami czy to nie cudowny domek??

Posted

W takim domku każdy chciałby zostać jedynakiem a co dopiero jamnior!!!.
To rasa egocentryków,samolubów i zazdrośników.
Miałam taką zgage, to wiem.
A tak poważnie ,to szkoda że Pani nie poszukała pomocy u behawiorzysty.
No cóż...

Posted

togaa napisał(a):
W takim domku każdy chciałby zostać jedynakiem a co dopiero jamnior!!!.
To rasa egocentryków,samolubów i zazdrośników.
Miałam taką zgage, to wiem.
A tak poważnie ,to szkoda że Pani nie poszukała pomocy u behawiorzysty.
No cóż...

Zgagi trafiają się każdym gatunku, każdej rasie (już nie wspomnę o ludziach). Mam od 20 lat jamniki. Bywa, że kilka jednocześnie. Raz kupiłam paskudną kaszankę, ale nie przestałam jej lubić po tym jednym przypadku. Bo jeden raz to się tylko cnotę traci.