danka1234 Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Żey się tak udało to Amisia by została u nich,ale czy się uda zapanować nad nią. Quote
togaa Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Link do behawiorzysty w Żywcu http://www.szkoleniepsow.net/ Quote
albiemu Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 rady behaviorysty są często naprawdę bardzo przydatne- ale musi zobaczyć psa w jego środowisku - na gębę ciężko dobrze pomóc w takim przypadku. Mowa ciała psa jest ważna i wierzę że uda się pomóc w tej sytuacji. Będzie dobrze ! Quote
togaa Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Czy coś wiadomo w sprawie jamnisi...? Cicho jakoś..? Quote
SZPiLKA23 Posted April 24, 2008 Author Posted April 24, 2008 Nie mam zadnych wiesci czekam na odp. na maile Quote
SZPiLKA23 Posted April 25, 2008 Author Posted April 25, 2008 Dzwoniłam dzis do Pani Ani domek nadal poszukiwany ale narazie spokojnie... Quote
SZPiLKA23 Posted April 27, 2008 Author Posted April 27, 2008 Amisia była na wizycie przed adopcyjnej czekamy na wiesci:) Quote
Isadora7 Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 SZPiLKA23 napisał(a):Amisia była na wizycie przed adopcyjnej czekamy na wiesci:) Czekamy - oby było jak najlepiej dla niej Quote
luka1 Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Nadal nic nie wiadomo? Jak przebiegła konfontacja jamników??? Quote
Isadora7 Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 luka1 napisał(a):Nadal nic nie wiadomo? Jak przebiegła konfontacja jamników??? Też chętnie posłucham :) Quote
SZPiLKA23 Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 No i mamy wiesci .... Amisia zaczyna sie uspokajac i reaguje na "nie wolno" niestety radosc ze spokoju przewaznie nie trwa bardzo długo bo nadal sa akcje i to ostre (z ofiarami w ludziach czasami) ale zadziej niz wczesniej. Bercia/ Amisia chudła ponad poł kilograma i nadal jest na racjonalnej diecie. Lubi sie bawic ale odpłaca to potem gorszym samopoczuciem, do tego stopia ze pozwala Tosi lezec obok siebie, były badania krwi i wyszły dobrze, dysplazji tez brak a piesio po intensywnej zabawie pada na pysio i zle sie czuje... dzisiaj kolejna wizyta u weta. Planowana sterylka za miesiac jak wszystko bedzie dobrze. Wizyta przed adopcyjna w domu wypadła dobrze ale niestety sa tam inne duze psy i Amisia niezbyt dobrze sie czuje narazie dalsze działania z tym domkiem zostały odroczone do połowy maja. Pani Ania bardzo dba o jamnisie stara sie jak moze i wiem ze to domek wymarzony dla kazdego psa tylko jeszcze zeby Amisia to zrozumiała... A teraz foteczki i powiedzcie sami czy to nie cudowny domek?? Quote
Isadora7 Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Pewnie, że cudowny DOMEK. I widać ze jamniczki przebywają tam w swoim naturalnym środowisku :megagrin::megagrin::megagrin: http://img148.imageshack.us/img148/1273/jamniki039iy0.jpg Quote
Neczka Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 co tam u Amisi ? uspokoiła się trochę dziewczyna ? :roll: Quote
SZPiLKA23 Posted May 3, 2008 Author Posted May 3, 2008 Z Amisia/ Bercia roznie raz lepiej raz gorzej, ale Tosia chociaz moze po podłodze chodzic... Quote
togaa Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 W takim domku każdy chciałby zostać jedynakiem a co dopiero jamnior!!!. To rasa egocentryków,samolubów i zazdrośników. Miałam taką zgage, to wiem. A tak poważnie ,to szkoda że Pani nie poszukała pomocy u behawiorzysty. No cóż... Quote
Isadora7 Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 togaa napisał(a):W takim domku każdy chciałby zostać jedynakiem a co dopiero jamnior!!!. To rasa egocentryków,samolubów i zazdrośników. Miałam taką zgage, to wiem. A tak poważnie ,to szkoda że Pani nie poszukała pomocy u behawiorzysty. No cóż... Zgagi trafiają się każdym gatunku, każdej rasie (już nie wspomnę o ludziach). Mam od 20 lat jamniki. Bywa, że kilka jednocześnie. Raz kupiłam paskudną kaszankę, ale nie przestałam jej lubić po tym jednym przypadku. Bo jeden raz to się tylko cnotę traci. Quote
Ola164 Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Moja jamnisia też była złośliwa do dwóch moich kundelków... A po miesiącu trójka już była nierozłączna! Quote
Recommended Posts