SZPiLKA23 Posted May 22, 2008 Author Posted May 22, 2008 Bercia dzis pojechała do nowego domku jezeli wszystko sie ułozy to bedzie mieszkała w parterowym domku z ogrodem u starszego Panstwa i ich corki, mieli oni jakniczke przez 14 lat a wiec znaja jamniczy charakterek. Pani Anna z wielkim żalem oddawała Bercie nie obyło sie bez łez. Mam nadzieje ze Ci Panstwo stworza tak dobry dom dla Berci jaki miała u Pani Anny. Napisałam maila do Pani Anny i zaproponowałam jej tego 1,5 rocznego jamniczka moze sie uda... trzymamy podwójne kciuki za domek Berci i za adopcje kolejnego jamniczka :) Quote
Isadora7 Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Wirtualnie mizianko dla Berci - niech jej się wiedzie Quote
Agnieszka Co. Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Szpilka dzięki za pamięć!~ Trzymam kciuki za suczynke i jej nowy dom. Quote
Argat Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Gdyby z tamtym jamniczkiem nie wyszło, może moglibyście wspomnieć o Monie? Kiedyś ją Pani Ani odradziłam, bo wykazywała agresje do innych psów. Okazało się jednak że to zachowanie było przejściowe, prawdopodobnie spowodowane strachem. Teraz Mona ładnie bawi się z innymi, nie wykazując nawet cienia agresji. Quote
SZPiLKA23 Posted May 23, 2008 Author Posted May 23, 2008 Zobaczymy czy w ogole zechaca jakiegokolwiek pieska:) a wtedy bedzie mozna wybierac:) Quote
SZPiLKA23 Posted May 25, 2008 Author Posted May 25, 2008 Narazie zostaje ale ja juz nauczyłam sie ostroznosci i czekam na kolejne wiesci;) Pani Anna narazie nie planuje innego pieska bo oddanie Berci było dla nich bardzo trudnym przezyciem ale ma przekazac kontakt do Pani ktora była zainteresowana Bercia i moze dzieki temu jakas bida znajdzie dom Quote
SZPiLKA23 Posted May 27, 2008 Author Posted May 27, 2008 Oj jest :) i kazdy kto bedzie miał z nia kontakt napewno sie o tym przekona:) Dzisiaj dzowniła i mowiła ze narazie wszystko ok w nowym domku, a wiec chyba wreszcie zdecyduje sie zeby poprosic o przeniesienie Berci do innego działu:) Quote
Neczka Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Co tam u Amisi ? Wygrzeczniała dziewczyna ? :roll: Quote
SZPiLKA23 Posted June 11, 2008 Author Posted June 11, 2008 Amisia jest teraz sama na włosciach u starszych Panstwa i z tego co wiem to wszystko ok :) Quote
togaa Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 To raczej państwo się ułozyli... Kto miał jamnika, ten wie....jak to z tym układaniem.... Quote
SZPiLKA23 Posted June 11, 2008 Author Posted June 11, 2008 Wsumie nie, Pani Anna musiała ja oddac ale wiem napewno ze domek był wybrany najlepszy jaki tylko był :) Quote
SZPiLKA23 Posted June 18, 2008 Author Posted June 18, 2008 Bercia nadal szuka domu jest agresywna do wszystkich ktorzy chca sie zblizyc do wybranej przez niej osoby i przez to Panstwo chca ja oddac... :(:(:( Bercia to pies prawie ze obronny.... najlepsza by była dla samotnej osoby ktora potrzebuje psa so pilnowania... Quote
Neczka Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 Taki amstaff mały :diabloti: z tym, że nawet amstaffy nie są aż tak agresywne... Quote
togaa Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 No chyba żartujecie !!!!!!:placz: To nowi państwo sie nie sprawdzili !. Takich zazdrosnych jamniorów jest dużo,trzeba tylko umieć z nimi postępować. Quote
SZPiLKA23 Posted June 19, 2008 Author Posted June 19, 2008 Bercia jest agresywna.... pogryzła pare osob nawet bedac u Pani Ani, chce sie rzucic nawet na dzieci jak sa na jej terenie.... Pani Ani probował roznych metod oduczenia stosujac smakoły, karne kąty itp. nie pomagało... Quote
Neczka Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 Ale napewno musi być na to jakiś sposób. Przecież nie można jej tak przenosić z domu do domu, bo to nic nie da, a biedna sunia nie wie, dlaczego się tak dzieje:angryy: Byli z tym u behawiorysty ? Jestem pewna, że jest coś, co mogłoby pomóc... Quote
Argat Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 No i co tu robić... może rzeczywiście specjalista by pomógł? Quote
SZPiLKA23 Posted June 19, 2008 Author Posted June 19, 2008 Nie wiem czy to cos da ona broni swojego człowieka i terenu, na spacerach jest łagodna... Quote
Recommended Posts