zolzunka Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 [quote name='przyjaciel_koni']poszukiwany "Wystawca" bazarków - najlepiej z Warszawy... Bardzo zależy nam na takiej pomocy !!!! Napisalam na ten temat PW . Quote
przyjaciel_koni Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 No nie do końca KWL... Za dużo mamy "towaru"... A za mało mocy przerobowej. I pamiętaj, że mnie od połowy lipca przez ponad miesiąc nie będzie. Nie dasz rady sam robić za dwoje... Zolzunka - Poproszę o nr tel na PW !!!! I dziękuję za propozycję. W grę jednak wchodzi tylko bazarek. Dlaczego - wyjaśnię tel. Mufcio potrzebuje pomocy !!!! Nadal nie wiadomo, co dolega koteczkowi.... Kolejne badania przed nim !!!! Quote
Isadora7 Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 [FONT=Century Gothic]http://allegro.pl/show_item.php?item=391275936 :cool1: [/FONT] Quote
KWL Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Bardzo dziękujemy za Mufka :-) Jak zwykle piękne Allegro. Tylko....:-) "Mogę żyć normalnie, choć nie będzie w 100 % pełno sprawnym kotem. Ale mruczącej miłości dam nieograniczoną ilość.":evil_lol: Wiem czepialski jestem.... Quote
Isadora7 Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 [quote name='KWL']Bardzo dziękujemy za Mufka :-) Jak zwykle piękne Allegro. Tylko....:-) "Mogę żyć normalnie, choć nie będzie w 100 % pełno sprawnym kotem. Ale mruczącej miłości dam nieograniczoną ilość.":evil_lol: Wiem czepialski jestem.... Nie jesteś czepialski. Jestem bardzo wdzięczna za uwagi. Ten się nie myli co nic nie robi. Korekta wskazana i potrzebna. Dzięki zaraz poprawię. I biore sie za następne - wreszcie chwila czasu. Quote
BeataSabra Posted July 2, 2008 Author Posted July 2, 2008 Nikt do Mufika nie zagląda.... Badanie mykologiczne kału ujemne. :-) Badanie bakteriologiczne kału : jest sporo bakterii różnego rodzaju - ilość bakterii nie jest niebezpieczna dla Mufasy. Wet po analizie wyników + oglądnięciu Mufka stwierdził że przyczyną wszystkich problemów kociucha to pasożyty. Należy powtarzać regularnie odrobaczenia Advocate + dobra karma i już nie powinno być problemów. Mufasa ładnie przybiera na wadze :-) Apetyt mu dopisuje koopki robi ładne. Już nie są cuchnące tak jak były dawniej. Duszności nie miał już bardzo dawno. Ogólnie z Mufkiem jest dobrze.... Quote
KWL Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Ależ Beatko zaglądamy i bardzo się cieszymy że nie wyszło nic gorszego na badaniach :-) Quote
przyjaciel_koni Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 No pewnie, że zaglądamy !!!! Stale !!!! Ostatnio jednak mam nieco problemu z dostaniem się do netu na tak długo, by wszędzie coś napisać (wiesz - Magda... Blokowała skutecznie. Sesja się właśnie skończyła ! od jutra będę miałe więcej dostępu.) Mufeczku - tak bardzo się cieszę, że jest nadzieja na stałą poprawę !!!! Czyli teraz Mufinek prosi pięknie Dogo o pomoc w finansowaniu zakupu dobrej karmy !!!! No i nieustająco poszukuje bardzo dobrego domu !!!!! Quote
KWL Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Może napisz konkretnie jakiej, może ktoś będzie chciał na przykład kupić z wysyłką na Krakvecie czy w innym e-sklepie. Quote
BeataSabra Posted July 3, 2008 Author Posted July 3, 2008 KWL napisał(a):Może napisz konkretnie jakiej, może ktoś będzie chciał na przykład kupić z wysyłką na Krakvecie czy w innym e-sklepie. Mufasa wymaga karmy wątrobowej + karmy jelitowej. Royal Canin intestinal saszetki- karma jelitowa http://www.krakvet.pl/royal-canin-intestinal-100g-p-958.html lub Royal Canin Intestinal sucha http://www.krakvet.pl/royal-canin-intestinal-25kg-p-878.html lub HILL'S PD Feline l/d karma w schorzeniach wątroby http://www.krakvet.pl/hills-feline-p-252.html lub TROVET Highly Digestible Liverprotecting Diet (HLD dla kotów)- karma dla kotów ze schorzeniami wątroby trzustki i przewodu pokarmowego. http://www.krakvet.pl/trovet-highly-digestible-liverprotecting-diet-kotow-p-2352.html Łobuz Mufasa pozdrawia Wszystkich. Quote
KWL Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 [SIZE="4"]Chory kochany kotek prosi Was o wsparcie ! Finansowe lub jedzonkowe ! Adres do wysyłki Beata poda na PW. Quote
BeataSabra Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 Kochany kotek Mufasa prosi o dom. Sprawa pilna ...... Quote
przyjaciel_koni Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 BeataSabra napisał(a):Kochany kotek Mufasa prosi o dom. Sprawa pilna ...... No to chyba się jednak porobiło... Beatko aż tak źle ??? W tym momencie nie pozostaje mi nic innego, jak prosić wraz z Nią o domek dla Mufasy !!!!! I inną pomoc... Quote
BeataSabra Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 przyjaciel_koni napisał(a):No to chyba się jednak porobiło... Beatko aż tak źle ??? W tym momencie nie pozostaje mi nic innego, jak prosić wraz z Nią o domek dla Mufasy !!!!! I inną pomoc... Niestety porobiło się ..... Nie jest dobrze.... :shake: Ech po prostu na pewne rzeczy nie mam wpływu ....:-( Quote
BeataSabra Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 Pytanie z innej beczki... Próbuję zlokalizować osobę u której jest ta filiżanka - wystawiona na bazarku Quote
przyjaciel_koni Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Była ostatnio u _Beatka_ - wejdź na wątek Katowany mix gończego....(ja tam pisuję). Tam znajdziesz Beatkę. Filiżanka jest z moich zasobów... Mufeczku tak mi przykro, że nic się nie układa... Beatko - jutro postaram się zadzwonić. Quote
KWL Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 Mufek mruczy o domek. Jak on w tejchwili do ludzi ? Nakolankowy ? Quote
BeataSabra Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 KWL napisał(a):Mufek mruczy o domek. Jak on w tejchwili do ludzi ? Nakolankowy ? On nie jest na kolankowy tzn. sam z siebie nie wejdzie na kolana. Wzięty na ręce chwile posiedzi i pomruczy ale nie wysiedzi długo. Już się nie chowa po kątach jak ktoś przyjdzie, nie włazi pod szafki i już nie zaciska oczu udając że go nie ma. Nie parska nie drapie i nie gryzie. Podchodzi do ludzi powącha rękę - już od ręki ze strachem nie ucieka. Mufek bardzo prosi o grosik. Laboklin ma wysłać rachunek za badania do Ostródy. Trzeba mu kupić lek wziewny - 80 zł. W sierpniu trzeba kotom podać Advocate - około 120 zł. No i karma ...... No i Mufi nieustająco prosi o dom. Quote
przyjaciel_koni Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 BeataSabra napisał(a):On nie jest na kolankowy tzn. sam z siebie nie wejdzie na kolana. Wzięty na ręce chwile posiedzi i pomruczy ale nie wysiedzi długo. Już się nie chowa po kątach jak ktoś przyjdzie, nie włazi pod szafki i już nie zaciska oczu udając że go nie ma. Nie parska nie drapie i nie gryzie. Podchodzi do ludzi powącha rękę - już od ręki ze strachem nie ucieka. Mufek bardzo prosi o grosik. Laboklin ma wysłać rachunek za badania do Ostródy. Trzeba mu kupić lek wziewny - 80 zł. W sierpniu trzeba kotom podać Advocate - około 120 zł. No i karma ...... No i Mufi nieustająco prosi o dom. Mufcio bardzo potrzebuje własnego domu !!!! W nim całkiem dojdzie do równowagi !!!! I zapewne poprawi się jeszcze Mufciowe zdrowie !!! Mufasa jest kociakiem szczególnej troski. Musi lepiej jadać, brać stale leki i co jakiś czas odbyć badania ! To duże koszty !!! Wciąż brak pieniędzy... Bardzo będziemy wdzięczni za pomoc finansową, sponsorowanie np. leków, karmy, badań - każda pomoc jest ważna !!!!! Beatko - mnie już od piątku nie będzie na Dogo (aż do 20 sierpnia). Z dzwonieniem mam jak widzisz opóźnienie... Ale odezwę się przed wyjazdem. Quote
BeataSabra Posted July 8, 2008 Author Posted July 8, 2008 Przepraszam za jakość zdjęć. :oops:W najbliższym czasie raczej nie dorobię się lepszego sprzętu....:oops: Mufasek : Mufasek i Nala Nala & Tequila Quote
przyjaciel_koni Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Mufcio taki chudziutki... Czy przy tylu problemach dojdzie do normalnej wagi ??? Taki jest delikatny... Nalusia śliczniutka maleńka ! Jak się czuje ? Mufek potrzebuje pilnie pomocy w szukaniu domu !!!!! Bardzo o to prosimy !!!! I o wsparcie finansowe... Wpłaty na AFN "kotek Mufasa" Quote
BeataSabra Posted July 13, 2008 Author Posted July 13, 2008 [quote name='przyjaciel_koni']Mufcio taki chudziutki... Czy przy tylu problemach dojdzie do normalnej wagi ??? Taki jest delikatny... Nalusia śliczniutka maleńka ! Jak się czuje ? Mufek potrzebuje pilnie pomocy w szukaniu domu !!!!! Bardzo o to prosimy !!!! I o wsparcie finansowe... Wpłaty na AFN "kotek Mufasa" Mufasek w porównaniu z tym co było jest gruby ..... Czy bardziej przytyje ?? Nie wiem .... Apetyt ma duży ale jednocześnie się bardzo dużo rusza. Nalusia czuje się w Miarę ostatnio miała rujkę. teraz ma rujkę po raz 4 moja Tequila - wysterylizowana :shake:. dzisiaj dostała hormony bo inaczej się nie da ..... Bardzo prosimy o dom - u mnie się pogmatwało i on długo zostać nie może .... Również bardzo proszę o wsparcie finansowe nie zapominajmy że zęby Mufcia wymagają wizyty u stomatologa oraz usunięcia kamienia.... No i nieustająco potrzebuje karmy i leków wziewnych.... Quote
KWL Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Pomóżcie szukać domku Mufkowi. To kotek wymagający uwagi i troski. I prosimy bardzo bardzo o pomoc finansową dla Mufeczka. Wesprzyjcie go w drodze po nowy dom... Quote
zolzunka Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 udalo mi sie ciutke wesprzec koteczka :) mam tez obiecane fanty do przyjaciolki na bazarek. moglabym go zorganizowac z czyims wsparciem ... kto mi pomoze ??? Quote
Recommended Posts