liryka Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 MAMY DOMEK!!! Kochani, dzis na psi wybieg w Lesie Arkonskim biegacz przyniosl psiaka - suczke, na oko 2,5-3-miesieczna. Podobno znalazl ja przywiazana do drzewa; nie jest wystraszona ani wyziebiona, zadbana, ma obroze i flexi (!!!), wiec albo zostala zostawiona 5 minut przed znalezieniem( no comments...), albo facet chcial sie pozbyc psa w 'elegancki' sposob (jeszcze bardziej no comments...). Zanim sie psiarze polapali, ze cos nie tak, facet sie zmyl, i nikt nic wiecej nie wie. Sunka jest teraz u znajomej, niestety jej bokserka Zoska jest bardzo zazdrosna i zaczyna malej grozic, a nie ma jak ich odizolowac. Wiadomosc od znajomej: [FONT=Arial]sunia jest czysta,nie wyglodzona,apetyt jej dopisuje.na moje oko 2,5-3mies.calkiem radosna,umie poszczekiwac.zdjecia nie oddaja uroku,szczegolnie puchatych uszek(uszysk wlasciwie,w porownaniu z reszta psa...).kubek jest litrowy,w klebie ma jakies 30cm.niestety,jutro rano trafi do schroniska,nie mozna jej zostawic z zoska,bo jest coraz bardziej zazdrosna.[/FONT] NIE POZWOLMY DZIECKU TRAFIC DO SCHRONU! Blagamy o pilny tymczas na czas szukania DS lub o transport w strone Krakowa - nie dam rady jechac stad po sunie! Psiarze - POMOCY!!! map dogo mi nie dziala, kto moze dac jakis namiar na szczecinski aktyw?? Quote
izabela29 Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 ja mam podobnego szczeniora na tymczasie, więc u mnie miejsce dt zajęte ale zadzwoń do greven 502309385 może ona coś pomoże, jest ze szczecina Quote
Inez Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 O rany, tylko nie do schronu! Podłapie nosówke, parvo czy inne świństwo i będzie po psie... Wstrzymajcie sie jeszcze, zadzwońcie do Greven. Quote
liryka Posted March 30, 2008 Author Posted March 30, 2008 dzieki, dziewczyny, szukamy, szukamy...Greven nie odpowiada, moze jest troszke za pozno..:oops: tymczas, domek albo transport!!! maluch placze :-(, a psica sie jezy :angryy:, ponoc w powietrzu lataja iskry.. kilka godzin zostalo do schronu!!! Quote
BoWa Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 Podnoszę, może ktoś wypatrzy dla siebie takie puchate maleństwo? Quote
Gacusiowa Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 jak maleństwo pod względem czystosci? czy była może 'testowana' na koty? ta jej szczekliwość to jakoś mocno 'upierdliwa' jest? jak znosi zostawanie samej? w ogóle napisz troszkę o jej charakterku, pls... ja wiem, że to dopiero parę dni, ale może udalo Ci się jakieś obserwacje poczynić? śliczna jest... Quote
Gacusiowa Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 doczytałam jeszcze raz, że mała jest u znajomej... :oops: Quote
liryka Posted March 31, 2008 Author Posted March 31, 2008 Sunieczka jest nauczona czystosci!! i generalnie bardzo grzeczna w domu, radosna, spokojna i zadbana (dlatego nie bardzo wierzymy w wersje ze znalezieniem w lesie - jesli ktos poswieca psiakowi czas, nie zostawia go przywiazanego do drzewa!!). Poza tym nieiwele wiadomo, zostala znaleziona wczoraj - poszczekuje tylko do psiakow, glownie do Robina - 5-miesieczny, zwariowany onek, bardzo chce sie bawic, ale jest okropnie niezgrabny i 3krotnie wiekszy od malej, puska w tych zabawach lata od sciany do sciany, wiec probuje sie odszczekiwac. na koty podworkowe nie reagowala. z zoska strach ja zostawic, zeby nie oddawac do schronu ewa zabrala ja do pracy, ale tak przeciez sie nie da!! jesli znajdzie sie domek, transport da sie oplacic - nawet do krakowa, wzielabym ja, ale nie ma kto przywiezc :( Quote
Gacusiowa Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 kurczaki... no takie śliczności... co robić, co robić... dylematy wewnętrzne przeżywam... u mnie w domu 4 koty... Quote
BoWa Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Liryka,jak jesteś zdecydowana to kombinuj transport, jak daleko możesz po suńkę podjechać ? Do Wrocławia na przykład dasz radę ? Quote
Gacusiowa Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 mogę małej dać tymczas mam nadzieję, że mi kotów nie zje ;) tylko mam problem z transportem, bo mi auto nawaliło - tyle, że tylko do serwisu mogę z nim dojechać dostanie książeczkę, zostanie zaszczepiona, zrobimy jej przegląd ogólny no i powoli będzie można szukać DSu, na spokojnie ano, i ze Świebodzina jestem, więc nie będie musiała przez całą Polskę jechać Quote
izabela29 Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 gdzie leży świebodzin?, może pomogę dowieżź sunieczkę Quote
Gacusiowa Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 niedaleko, w Lubuskiem :), kawałek za Gorzowem http://www.viamichelin.de/viamichelin/deu/dyn/controller/ItiWGPerformPage?ie=utf-8&reinit=1&strStartCityCountry=1743&strStartAddress=&strStartMerged=szczecin&strDestCityCountry=1743&strDestAddress=&strDestMerged=swiebodzin&image2.x=0&image2.y=0# Quote
liryka Posted March 31, 2008 Author Posted March 31, 2008 trzymamy kciuki, kroi sie DS - czekamy do 16 na decyzje :modla: - Państwo wlasnie dojrzeli do adopcji psiaka ze schroniska, sunka bylaby dla nich idealna Quote
Gacusiowa Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 to trzymam, :thumbs: jakby co, propozycja DT u mnie jak najbardziej aktualna :cool3: Quote
liryka Posted March 31, 2008 Author Posted March 31, 2008 mamy DOMEK!!! :Cool!::Cool!::Cool!: sprawdzona, psiodoswiadczona rodzinka w szczecinie (z wici pozaforumowych), puska pojedzie jeszcze dzisiaj :Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!: stokrotne dzieki za pomoc, dziewczyny, dzieki Wam wiadomo, ze zawsze cos sie wymysli!!! :loveu::loveu::loveu: Quote
Gacusiowa Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 cieszę się... ślicznosci idzie do nowego domku :loveu: Quote
justine. Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 hurra ale blyskawicznie sie domek znalazl :) Quote
Recommended Posts