Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bellunia,moja słodycz ukochana :loveu::loveu::loveu::loveu:czuje się lepiej. Rankę po cięciu ma malutką,goi się bardzo ładnie.Je średnio,ale się ożywiła. Dziś cała trójca gryzłą zgodnie i wymieniała się kosteczkami z mięskiem na ogródku.
Te moje psaiki to istne anioły.
Mała zaskarbiła sobie serce męża,nawet jemu też daje buzi,jest przesłoooodka.

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[LEFT]Zaglądamy, czytamy. Chociaż dogo nam ostatnio szwankuje nieustannie :( Wielka szkoda, że nie udało nam sie zobaczyć Belluni na żywo:( Może jakieś nowe zdjęcie? Może w fartuszku? :cool3: Plissss...
[/LEFT]

Posted

Tak wiernie czekacie na zdjęcia Belli,że macie je w końcu

biegają z Dolarkiem po ogródku jak szaleni

Bella ćwiczy stójki,jest ciekawska i koniecznie chce zajrzeć przez okno do domu

To ulubiona pozycja małej jak ma jej zdaniem coś na sumieniu albo chce się przypodobać.Niestety ,ma w oczkach jeszcze często smutek

A tu Bellisima w pysiowym fartuszku :evil_lol: po sterylce

Bella i Dolar zajęli strategiczne miejsce pod drzwiami oczekując pańci
Mam nadzieję,że zaspokoiłam ciekawość cioteczek :evil_lol:

Posted

jak zwykle cioteczki są zainteresowane wątkiem jak sie pali :angryy:
ja zdjęć na dogo nie musze oglądać ,mam Belle na oku :evil_lol:

Posted

[LEFT]Ja to bym nawet kilka razy dziennie zaglądała na wątek Belluni, ale mi dogo ostatnio szwankuje straszliwie:angryy:.
Bellunia prawdziwa dama w fartuszku i bez. Naprawdę śliczna i przesłodka:)
Ale gdybym nie przeczytała, że na tych zdjęciach jest Doluś to bym nie poznała:crazyeye: Wygląda bardzo elegancko, ale brakuje mi jego zawadiackiej minki, która po tych postrzyżynach, jakby przygasła... pewnie stwierdził, że elegancja fryzury zobowiązuje do elegancji i uporządkowania wnętrza:) Rozumiem,że tak jest praktyczniej, ale ja chyba jednak wolę "starego" Dolka:mad:
[/LEFT]

Posted

stary dolek taki ciapus byl, ale teraz jest tez fajny, ozywil sie, i taki bardziej przyjacielski sie zrobil.
jak weszlam do domu po jego fryzjerze, rodzicow nie bylo, a psy do mnie wybiegly, pomyslalam tak: 'matko, przeciez mama nic mi nie mowila, o tym, ze wziela na tymczas jakiegos sznaucera'. i poszlam do kuchni. tam cos zaczelam grzebac przy jedzeniu i poznalam dolka po tym jakby mogl zycie oddac za jedzenie hehe. usmialam sie jak nie wiem cos no i oczywiscie go wysciskalam. hihi.
belka slodka, ale powarkuje, poszczekuje, jazgocze. mi sie poglaskac nie daje, a jak juz to burczy przy tym.

Posted

frankafiranka napisał(a):
Rozumiem,że tak jest praktyczniej, ale ja chyba jednak wolę "starego" Dolka:mad:

Zapraszam raz w tygodniu na wyczesanie "starego"Dolusia,zakwasy w rękach na tydzień murowane :evil_lol:

Posted

nawet opis ogona zgadza się DOKŁADNIE :evil_lol:
nie wiem kiedy jedzie,ciągle szukam transportu po znajomych.
Serce mi chyba pęknie :placz:

• 4 weeks later...
Posted

cicho siedzę,ale już mi serce pęka na myśl,że za tydzien Bella będzie gdzie indziej :-(.Przyszła pani Belli dzwoni co kilka dni i upewnia się czy Bella nie wyparowała.;)
I chociaż wiem,że będzie jej bardzo dobrze,to zawyję się z rozpaczy.:placz:
Bella jest po prostu jednym z 3.psów mojego życia.
KOCHAM JĄ NIESAMOWICIE,a ona mnie też.Na dodatek mój mąż dzięki swojej cierpliwości i okazywaniu jej względów,również w końcu prawie zdobył jej serce.
Bella poczuła się już pewniej,myśli ,że to jej dom i czuje się gospochą.Biega po ogródku jak szalona.Próbuje ustawić sobie kota i czasem Dolara,ale się chłopaki nie dają.
Niestety jeszcze siusia czasem w domu.Ma słabe zaworki.
Trochę przytyła,ale głownie przybyło jej mięśni.
Ale się wypisałam dzisiaj :roll:

• 2 weeks later...
Posted

W sobotę Bellunię zabrała jej nowa pańcia :placz::placz::placz:
wiem,że będzie miała BARDZO DOBRZE u niej,ale ja cały czas ryczę,straciłam kawałek swojego serca :-(:placz::placz::-(:placz:
Dlaczego jej nie zatrzymałam ???? To pies mojego zycia :placz:
Nie mogę teraz niczego więcej napisać.

Posted

Rozumie jak ci ciezko...:-( Mialam juz sporo psow u siebie, ale tylko kilka ktore naprawde podbily mi serce. Za tymi tez plakalam, i bede zawsze pamietac. Jednak przez to ze ja oddalas, otworzylas sobie znowu drzwi zeby pomoc nastepnemu biedactwu, ktore tak bardzo tego potrzebuje. To zycie jest juz uratowane, nastepne czekaja. Pamiec Belli zostanie ci juz na zawsze, ja tez mam pare psow ktore zajelly kawalek mojego serca do konca;)

Posted

dziś zadzwoniła pani Belluni.Wszystko jest dobrze.Mała jest kochana, uwielbia się pieścić,na łące już jest spuszczana i słucha się. Bawią sie z Tosią.
Bella świetnie jeździ samochodem,po prostu natychmiast zasypia. W niedzielę jada już do Niemiec.

Pani mówi,że wszyscy zwracają na Bellę uwagę,że taki śliczny i mądry pies.
A ja ciągle ryczę za nią.:placz:
Bądź szczęśliwa ,moja najukochańsza ,malutka .

Posted

Oto relacja nowej pańci Belluni

Hallo

dzis jest pierwszy dzien Belluni w nowym domu. naturalnie jest troszke niepewna ,
ale zadziwia mnie bardzo
szybko przystosowuje sie do sytuacji, jest bardzo madra psia dziewczynka
spala pieknie w lozeczku swoim
nadal zachwyca mnie swoja uroda
wymaga natomiast duzo pracy i cierpliwosci na spacerach , zaczyna teraz troszeczke
kojarzyc chodzenie przy nodze
je chetnie,ale tylko to co jej smakuje
z tosia bawi sie , ale czasami pokazuja sobie zabki i swoje sily
dluga jazde samochodem znosi rewelacyjnie , tak jakby sie w samochodzie urodzila
spala nozkami w gorze
Ja czesto wracam myslami do wizyty u panstwa
Bardzo dziekuje za zaufanie i za Bellunie
Mam nadzieje , ze bedziemy w kontakcie
serdecznosci

A ja jak zwykle i :multi: i :placz:,bo nadal kocham ją .