Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To następna bieda znaleziona przed świętami na wiadukcie i żeby nie było znowu podejrzeń że to pracownicy jej coś zrobili od razu wyjaśniam że to policja zadzwoniła do schronu i poinformowała o Bercie ( bo tak ma teraz na imię ). Berta jest sparaliżowana, dostała zastrzyki w okolicach miednicy ; ogona ( prawdopodobnie sterydy żeby zmniejszyć obrzęk ) będzie dalej diagnozowana żeby sprawdzić czy jest szansa na odzyskanie sprawności. Ma około 2 lat jest w Piotrkowskim schronisku.

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zgłoś się z nią Dorotikus do fundacji ratującej Boksery!

leczenie i opieka drogie ale może ktoś się znajdzie....

P.S. zmodyfikuj tytuł wątku: dopisz miasto oraz bokserka-sparaliżowana-ten tytuł nic nie mówi o tragedii tej suki.

Posted

Prosilabym o kontakt do wolontariuszki ze schroniska w Piotrkowie. Mozliwe jest przejecie suni pod opieke Fundacji BwP i transport juz dzis.

Tak wiec prosze o numer tel do wolontariuszki
kontakt do mnie 0 793 04 00 57

dziekiuje

Posted

Czekamy na decyzje pani Kierownik czy nam zaufa i wyda boksie. Na dzisiaj było wszystko przygotowane, transporty, lekarze ale sie nie udało.
Jeżeli są dogomaniacy, którzy są z panią Kierownik w kontakcie, to prosimy o pomoc i poparcie nas, chcemy pomóc. Dajmy jej szanse.

Posted

podnosze z prosba do kompetentnych dogomaniaków o pomoc

ps. poniewaz zdarzaja sie takze tacy:razz:, ktorzy dwonia i krzycza na kierownictwo...taka pomoc nic nie da

Posted

niestety, w Piotrkowie jest właściwie tylko dorotikus
jesli jej się nie udalo to nie wiem komu sie uda :(
mysza_1, masz jakiś pomysł?

Posted

Cóż, nie bardzo. Byłam w schronisku dwa razy i nie mam wpływu na Panią Marysię. Chyba dorotikus ma największy wpływ. W tym wypadku nie rozumiem obaw Pani Marysi, przecież to fundacja ratująca boksery, na pewno jej nie skrzywdzą. Jedno jest pewne- najlepiej romawiac z Pania Marysią osobiście i podac swoje argumenty. Dlaczego ma się nie zgodzić.

Posted

Rozmawiałam z Marysią , to nie jest tak że ona nie chce pomóc Bercie ona nie zna tej fundacji i stąd te obawy , tak samo było z Hundhilfe na początku. Faktem jest też to że odwiedziła dogo i przeczytała oskarżenia pod swoim adresem i dlatego też rozumiem jej podejście . Cała akcja wypłynęła dzisiaj więc nie miałam za dużo czasu na zebranie potrzebnych informacji na temat fundacji . Nasze schronisko już miało kilka piesków w takim stanie między innymi Majki który nie odzyskał władzy w nogach ale go nie uśpili tylko zebrali kasę i kupili mu wózek. Ja stawiam się sytuacji Marysi i fundacji i staram się to wszystko pogodzić . Rozumiem że boi się oddać psa fundacji o której pierwszy raz słyszy , nie wie gdzie dokładnie pies jedzie co się będzie z nim działo itd. Wiem że nie ma takiej opcji żeby pies został uśpiony bo jest uszkodzony rdzeń kręgowy i taką deklaracje musi dać fundacja że tego nie zrobi , musi też mieć stały kontakt z osoba która będzie się zajmowała Bertą , musi tez mieć pewność że nie zostanie oddana do badań medycznych( w tych wszystkich przypadkach wiem że tak nie będzie ale ona może nie mieć takiego zaufania i ja to rozumiem i szanuje). Ponieważ Marysia wie że ja też mam na względzie dobro Berty tak samo jak ona postaram się pojechać z Bertą spotkać z osobami które będą się nią zajmować , dowiedzieć się diagnozy i dalszego postępowania co do leczenia , myślę że to będzie dobre rozwiązanie.

Posted

Bardzo ladnie Dorotikus wszystko opisała. Szczescie w nieszczesciu ma ta psinka, ze wszyscy zainteresowani to odpowiedzialni ludzie. Wierze, ze bedzie podjeta najlepsza decyzja dla dobra suni:Rose: