Korenia Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Oj te szorściaki nie mają łatwego życia...:-( Quote
Koperek Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 Niełatwy MISIEK jest jednym z kilku bardzo wymagających i niemalże nieadopcyjnych psów... Czy ktokolwiek pokocha go na tyle, aby uratować jego dalsze życie??? Quote
Koperek Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 W zmienionego (z relacji Negri tak wynika ;)) MIŚKA wielką, nieoczekiwaną i nieocenioną pomoc włożyła majqa, która skacze z wątku na wątek i pomaga swoimi legendarnymi tekstami:loveu: Urodą rzuca na kolana. Czemu jest niczyj? Misio. Stracił dom, bo "dom" z niego zrezygnował. Podobno, ten przepiękny dwulatek nie lubił pozostawać w nim sam, dawał więc upust swej frustracji. Jaka była prawda i rzeczywisty powód decyzji rozstania się z pupilem, nie sposób zgadnąć. Równie prawdopodobne jest, że tak "sprzedana" schronisku historia o Misiu wiernie obrazowała stan rzeczy, jak i daleka była od realiów. Przesympatyczny, bardzo kontaktowy, wesoły, okazujący całym sobą umiłowanie ludzi pies nie stracił jeszcze nadziei, że czyjeś serce zechce drgnąć na jego widok, a oko zakochać się bez pamięci. Inna sprawa, że w przypadku Misia, jest co podziwiać. Szelmowski błysk w oku, postawa, której może pozazdrościć niejeden pies, szorściakowate umaszczenie mieniące się wszystkimi kolorami tęczy. Człowiek, który zechce dać mu, w pełnym tego słowa znaczeniu, drugą szansę, bez wątpienia się nie zawiedzie. Misio jest psem indywidualistą. Jego szczególne względy, którymi obdarza wybranych wolontariuszy schroniska, trzeba sobie zjednać. Kiedy jednak ten Misiowy etap ma się już za sobą, zyskuje się w nim wiernego kompana, towarzysza na dobre i na złe. Pragnieniem psiaka, czemu daje wyraz całokształtem zachowania, jest stać się cieniem swego pana, jednego, jedynego pana. Oby ten się pojawił na drodze biedaka, nim jego wiarę i ufność, wolę wyczekiwania na łut szczęścia, złamie bezdomność i poczucie braku przynależności do obiektu westchnień, CZŁOWIEKA. Osoby, które poruszył los Misiaka, proszone są o kontakt drogą mailową, pisząc na adres era.kobb@interia.pl, lub telefoniczną, dzwoniąc na numer 0-605095144 Ogłoszenia dla Misia są ode mnie na stronach: ale.gratka.pl zoonet.pl bono-polska.pl pajeczyna.pl przygarnijzwierzaka.pl kokosy.pl pineska.pl neeon.pl/ dwukropek.pl telezoo. animalia.pl vegie.pl petsy.pl eoferty.com.pl gumtree.pl petworld.pl adopcjapsa.pl ojoj.pl zwierzeta.i-bazar.pl rozglos.net Quote
Koperek Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Powyżej ogłoszenia majqi, a poniżej mój dzisiejszy MISIO- pysio:loveu: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1994675_misiek_skazany_na_kraty_za_milosc.html Quote
GoskaGoska Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 no wlasnie czy moglby ktos napisac co sie dzieje z nim w schronisku? Quote
Korenia Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 [quote name='GoskaGoska']no wlasnie czy moglby ktos napisac co sie dzieje z nim w schronisku?[/QUOTE] Jak ja ostatnio byłam to siedział :-( Quote
monika083 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 i ja zapisuje sie na watku .Witaj sliczny Misiu:loveu:.Ogloszenia Misia chyba nie sa juz aktualne...jutro moge mu porobic. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 ile mozna czekac.. chyba w nieskonczonosc.. taaak.. czekac na nic... Quote
GoskaGoska Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 nic nie wiadomo, ale moze Niemcy go zabiorą - NIE CIESZCIE SIĘ CZASEM , BO TO NIC PEWNEGO, ALE TO TAKIE ŚWIATEŁKO W TUNELU Quote
GoskaGoska Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 no i Misiek pojechał jego ostatnie zdjęcie przed podróża Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 niesamowite, az sie wierzyc nie chce :crazyeye::crazyeye::multi: U Pana Wiktora jest pies, ktory trafil do schroniska poraz pierwszy w 2004 roku, byl adoptowany ale wrocil/ lub wracal kilkakrotnie. Quote
xmartix Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 to czemu wracal? i mamy go na jakimś watku? Quote
GoskaGoska Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 wiem ktory mam jego zdjecia,choc nie wiem czemu wracal teraz siedzi od 2007 poraz kolejny Quote
monika083 Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 GoskaGoska napisał(a):wiem ktory mam jego zdjecia,choc nie wiem czemu wracal teraz siedzi od 2007 poraz kolejny to moze mu watek zaloz ,jak masz fotki ,bedziemy go oglaszac Quote
GoskaGoska Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 TAK TYLKO MUSZĘ NAJPIERW SIE UPORAĆ Z TYMi CO WATKI ZALOZYLAM, BO NARAZIE SPORO PSIAKOW NIE MA ZADNEGO OGLOSZENIA, ja nie lubie prodrukowac watkow, kiedy tyle psow co je mają - nie dorobily się ogloszen. Jak juz będą tamte coś mieć , to wtedy mozna ruszyc z nowymi Quote
Recommended Posts