tigrunia Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Beka ..bóg Ci kochana wynagrodzi, że zaopiekowałaś się Bonim :loveu: Ludzie pomóżcie !! Jak znaleźć Bonisiowi domek ???? :placz: Quote
Doda_ Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Biedny psiak.. a moze rozwiesic ogl w swojej okolicy ?? zrobic jak najwiecej ogl ?? moze inny tekst ??:roll: Quote
beka Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Jakoś przestałąm wierzyć że on znajdzie dom. Zwłaszcza po inf z fundacji niemieckiej. Dziewczyna cały czas szuka za co jestem jej bardzo wdzięczna ale wyraziła sie że onków w schronach jak grzybów w lesie :(. Moja sunia jest chora. Ma 2 guzy nie wiadomo co z tego wyjdzie . Ostatnio była w szpitalu. wydałam ponad 800 zł :( Boniemu kończy sie karma. Dzieki Wilczy kreonu starczy jeszcze na 3 moze 4 tygodnie ..... Zakup karmy to ok 220 zł Quote
Niewiasta_21 Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Niemiecka Fundacja zaproponowała jedynie pomoc finansową dla Boniego.... :-( Quote
beka Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 To prawda. maja płacic na Boniego 25 euro miesiecznie począwszy. W paździerku ktos ma przywieźć pieniżki do łodzi. Niestety na dzięń dzisiejszy koszty utrzymania boniego to ok 350 zł. To bardzo dużo :( A choroba mojej suni to dopiero początek . Czeka nas wiele badań i być moze operacja. Quote
ewatonieja Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Boni miał tylko zwykła aukcje na allegro moze ciegiełkowa pomoze zebrac troche kasy? Quote
Olga132 Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Biedna psina - Beka już dawni pisała że może dac biedakowi DT tylko do września ... miałam nadzieje ze do tego czasu znajdzie już Dom stały:-( Quote
ewatonieja Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 nie widze żadnych informacji potwierdzających ze Fundacja Emir objeła Boniego patronatem,uzyczyli tylko konta? zastanawiam sie wobec tego jak zrobic allegro cegiełkowe? Quote
maggiejan Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Opieka nad Bonim jest wyczerpująca i kosztowna. Czy jest zorganizowana jakaś pomoc? Bazarki, zbiórka funduszy itp.? Quote
ewatonieja Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 przelałam skromnie 50 zł :( i tak kiedys wszyscy pojdziemy z torbami czy ktos mógłby zrobić allegro cegiełkowe? bo widze ze poprzednie allegro wygasło, albo jestem slepa Quote
tigrunia Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Ja mogę wystawić allegro na swój koszt tylko musiałby mi kto powiedzieć co i jak :roll: Najlepiej link z szablonem do poprzedniej (gotowej) aukcji. Quote
ewatonieja Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Isadora zgodziła sie przesłac szablon allegro podałam jej twój mejl Tigruniu Quote
Isadora7 Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 ewatonieja napisał(a):Isadora zgodziła sie przesłac szablon allegro podałam jej twój mejl Tigruniu Poszedł już szablon jak tylko dostałam adres (z krótką instrukcją) Quote
tigrunia Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Dziękuję - wszystko dostałam i mam nadzieję, ze się uda - idę kombinować :razz: Quote
tigrunia Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Allegro Bonisia http://www.allegro.pl/item429565055_bonimajeszczenadzieje_niepozwolabyjastracil.html Mam nadzieję, że wszystko jest ok :roll: Quote
beka Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 ewatonieja napisał(a):nie widze żadnych informacji potwierdzających ze Fundacja Emir objeła Boniego patronatem,uzyczyli tylko konta? OWP przeniósła swoje konto. Obecnie korzysta z subkonta fundacji Emir. Z tego co mi powiedziła Peter na koncie Boniego jest 50 zł. Quote
Isadora7 Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 tigrunia napisał(a):Allegro Bonisia http://www.allegro.pl/item429565055_bonimajeszczenadzieje_niepozwolabyjastracil.html Mam nadzieję, że wszystko jest ok :roll: Jeżeli mogę coś powiedzieć. Poza faktem ze wywaliło ci tło (coś źlke wkopiowałaś) to akurat najmniejszy problem. Nie ma na tej aukcji co sprzedajesz. Powietrze? Pisałam ci na priva wczoraj I pamiętaj aby dopisać co jest przedmiotem aukcji - np zdjęcie psa. teraz tylko módlmy się o cud, aby allegro nie przerwało aukcji, bo ma prawo jest źle wystawiona. Musi być COŚ sprzedawane. Czyli co jest PRZEDMIOTEM AUKCJI. Nie mylić z celem. Dlatego też zwróciłam ci na to uwagę. Położyłaś totalnie słowa kluczowe. Tak się nie robi tytułów. Dobre na blogaska, czaty itd. Ludzie szukający np psa któremu chcą pomóc wpisują powiedz my słowo NADZIEJA - w sposób jaki tytuł napisałaś - nie znajdą.Aukcja jeszcze się nie rozpoczęła może wprowadź poprawki. Jak będzioe już pierwszy zakup nie będziesz mogła już nic poprawić, bo automatycznie będzie blokada. Quote
tigrunia Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Isadora7 napisał(a):Jeżeli mogę coś powiedzieć. Poza faktem ze wywaliło ci tło (coś źlke wkopiowałaś) to akurat najmniejszy problem. Nie ma na tej aukcji co sprzedajesz. Powietrze? Pisałam ci na priva wczoraj teraz tylko módlmy się o cud, aby allegro nie przerwało aukcji, bo ma prawo jest źle wystawiona. Musi być COŚ sprzedawane. Czyli co jest PRZEDMIOTEM AUKCJI. Nie mylić z celem. Dlatego też zwróciłam ci na to uwagę. Położyłaś totalnie słowa kluczowe. Tak się nie robi tytułów. Dobre na blogaska, czaty itd. Ludzie szukający np psa któremu chcą pomóc wpisują powiedz my słowo NADZIEJA - w sposób jaki tytuł napisałaś - nie znajdą.Aukcja jeszcze się nie rozpoczęła może wprowadź poprawki. Jak będzioe już pierwszy zakup nie będziesz mogła już nic poprawić, bo automatycznie będzie blokada. Przecież napisałam.. przeczytaj dobrze. Jest napisane :" PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST ZDJECIE PSA" - tak jak kazałaś. Wszystko skopiowałam dokładnie tak jak mi napisałaś w mailu i tytuł też jest taki jak kazałaś tylko po prostu się nie mieścił wiec coś wykombinować musiałam. Zmienić tytuł- żadne problem. Coś jeszcze? Quote
Isadora7 Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 tigrunia napisał(a):Przecież napisałam.. przeczytaj dobrze. Jest napisane :" PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST ZDJECIE PSA" - tak jak kazałaś. Wszystko skopiowałam dokładnie tak jak mi napisałaś w mailu i tytuł też jest taki jak kazałaś tylko po prostu się nie mieścił wiec coś wykombinować musiałam. Zmienić tytuł- żadne problem. Coś jeszcze? Tigrunia uzgodnijmy jedno ja nic nikomu nie KAZAŁAM. Pierwszy raz ktoś moją dobrą wolę i chęć pomocy nazwałam, że KAZAŁAM. Poradziłam tylko. Nie robię problemu jeżeli ktoś poprosi i przekazuję zrobiony przeze mnie szablon. Dla dobra psiaka. Ale poczuwam sie do pomocy również. Pozdrawiam. Quote
tigrunia Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Isadora7 napisał(a):Tigrunia uzgodnijmy jedno ja nic nikomu nie KAZAŁAM. Pierwszy raz ktoś moją dobrą wolę i chęć pomocy nazwałam, że KAZAŁAM. Poradziłam tylko. Nie robię problemu jeżeli ktoś poprosi i przekazuję zrobiony przeze mnie szablon. Dla dobra psiaka. Ale poczuwam sie do pomocy również. Pozdrawiam. Isadora o co Ci chodzi? Przysłałaś mi mailem szablon i instrukcję. Nie wszystko wiedziałam więc wysłałam Ci PM z prośbą o pomoc i tyle. Nie rozumiem w czym widzisz problem? Aukcja jest wystawiona i pozostaje tylko mieć nadzieję, że sprzeda się jak najwięcej cegiełek. Quote
ewatonieja Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 wg mnie jest ok pierwsza cegiełka sprzedana tylko ze nawet jesli pojda wszystkie to problem sie nie rozwiąże 1. czas w dt dobiega końca 2. drugiego dt nie ma ds tym bardziej 3. oddanie psa do schroniska = męczarnia więc co pozostaje robić? Quote
Anashar Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 A myślicie nad hotelikiem? Innego wyjscia chyba nie ma. Ja mogę jeszcze wystawić pod Boniego cegielki z OwP, tak jak tu: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=421491311 Ale ludzie i tak mało kupują. Nieraz szły wszystkie, teraz tylko kilka. Ale wakacje się skończyły więc może znowu ruszy? Quote
beka Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Boni niestety to kosztowny pies. Hotelik to najmarniej 300-400 zł plus karma 220 i ok 120 leki czyli ok 650-750 zł. Kto weżmie taka odpowiedzialnośc i umieści go w hoteliku? Quote
ewatonieja Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 czarne mysli przychodza mi do głowy bo ta sytuacja jest bez wyjscia i nadziei juz brakuje:placz: pomocy tu chodzi o zycie Boniego a ma tylko jedno Quote
tigrunia Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Ludzie pomóżcie chociaż finansowo jeśli nie da rady inaczej :-( Przypominam link do aukcji cegiełkowej http://www.allegro.pl/item429565055_boni_ma_jeszcze_nadzieje_moze_ty_dasz_mu_nowy_dom.html Boniś bardzo potrzebuje pomocy a sprzedały się na razie tylko 2 cegiełki :-( Quote
Recommended Posts