beka Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 napisałam sie i mi zeżarło posta.. jeszcze raz: dziś bez dobrych wiadomośći: Boni nie tyje (a nawet schudł 20 dko) od ostaniedo ważenia. mam wrażenie że po odstawieniu bułek Bonis przestał tyć. Pani dr, Gójskej nie podobaja się wyniki Boniego, Po 2,5 miesiaca diety trzustkowej powinna być wyrażna poprawa, a tu nic. I JESZCZE TA SKÓRA.. we wtorek jeszcze wizyta u dermatologa i decyzja czy leczymy grzybki w ciemno czy czekamy 3-4 tygonie... Pani dr wspominała o chłoniaku uogólnionym i chorobie autoimmunologicznej (chyba że pomyliłam nazwę...) Generalnie nie jest dobrze :( Quote
ewatonieja Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 masakra :placz:w miare upływu czasu zwiększa się dawka złych wiadomości z niektórymi rzeczami nie da się walczyć :-( Quote
wilczyca Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 wiadomości rzeczywiście nie są wesołe, mój trzustkowiec też nie tyje, niestety tak to jest z tą chorobą, a kiedy go ważyłaś ? bo nie wiem czy to dużo czy mało ta utrata wagi ja mojego ważę co dwa tygodnie i niestety co dwa tygodnie ubywa mu pół kilo. Zresztą z apetytem u mojego to jest różnie raz zje a raz nie a teraz jeszcze są cieczki to on też nie zabardzo z jedzeniem a jak Boni jaki ma apetyt? Kreon mam dla Boniego ale niestety wysłanie jest niemożliwe bo poczta strajkuje u nas i nie przyjmują paczek ani listów (w ogóle nic) do wysyłki :mad:. I trudno powiedzieć kiedy to się skończy Quote
beka Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Wilczyca dziękuję. U nas też strajkują, cholercia. Z apetytem nie ma problemów. Boni zjadłby konia z kopytami.... ostani raz był ważony ok miesiąca temu. Skóra niestety wygląda kiepsko. Ciekawe co się wychoduje??? Nie wiedziałm że wy też borykacie sie się z tym problemem. A Ty co dajesz swojemy psiulowi? Kreon? Bo koleżanka mi powiedziła że można pankreatynę. To samo a taniej. Quote
wilczyca Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 jak na taki długi okres czasu to ci schudł malutko, tak podaję mu kreon lekarz jeszcze nie zmienia dopiero jak zrobię mu badania za jakiś czas, tylko tak sobie myślę że nie ma też apetytu bo u nas jest akurat "wysyp" cieczek co się jakieś skończą to następne się zaczynają a jak on się tak nawącha to jest taki cały rozkojarzony, chodzi i "wzdycha" a na dodatek jeszcze jego przyjaciółka z którą chodzimy (teraz na razie nie) na spacery też ma cieczkę. A suchą karmę to podaję mu Brit - jagnięcina z ryżem. Quote
ewatonieja Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 pomocy wzywamy w imieniu boniego leki i kasiorka pilnie potrzebne :placz: Quote
wilczyca Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 Beka poczta już ruszyła więc w poniedziałek wyślę ci kreon a jeśli jutro uporam się ze swoimi załatwieniami to wyśle jutro Quote
Ayia Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 no to HOP na spacerek na 1 strone.. ON-ek prosi o pomoc!!! Quote
ewatonieja Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Boni ma czas do końca wakacji prześlemy jego historię do niemieckich Fundacji Quote
beka Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Może to dla niego szansa bedzie. Dziś jedziemy do weta... Quote
wilczyca Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 ewatonieja napisał(a):Boni ma czas do końca wakacji prześlemy jego historię do niemieckich Fundacji czy to będzie jakaś szansa na dalsze i lepsze leczenie czy też znalezienie mu domu w niemczech (i też leczenie)? Quote
ewatonieja Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Nie Wiem Czy Jest Lepsze Leczenie W Tych Okolicznościach Interesuje Nas Wszystko Dt I Ds Quote
beka Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Dziewczyny ja Boniego pierwszego września z walizka za próg nie wystawie, ale zatrzymać go nie mogę . mój stan posiadania psów już nie może się zwiększyc. Wiec musimy pamiętać że on szuka domu . Poprosiłam Majqę o tekst , a ona tak ładnie pisze, chce mu zrobić allegro. Może wzruszy kogoś w Polsce. Byliśmy dziś u dr. Teczy specjalisty od chorób skóry, Pani dr, jest bardzo fajan. To raczej nie grzyb chorobotwórczy. Wg niej skóra wyglada tak ze wzgledu na chorą trzuste i przewlekły sttan zapalny jelit. Boni bedzie dostawał stedy co drugi dziń na zmiane z innym lekiem. za 3-4 tygonie idziemy znów na wizytę. Boni ważył dizś 23,4 kg. Wilczyca Kreon doszedł. Dziękujemy Ci Bradzo W maju dostałam 250 zł ok Ini dla Bonisia i 105 zł od Olgi132. Bardzo dziękujemy. Kończy sie karma wiec bedzie na jedzonko. dzisiejsza wizyta i cześć leków 105 zł. Boni dostał zniżke bo to psiak ze schroniska i przewlekle chory. Quote
beka Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 Boni dziś ma problemy z brzuszkiem. Znoów rzucał sie na trawę i miał nieładnie koopale. Co dziennie takie samo jedzienie a z tym wypróżnianiem takie hece.... Quote
wilczyca Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 beka napisał(a):Boni dziś ma problemy z brzuszkiem. Znoów rzucał sie na trawę i miał nieładnie koopale. Co dziennie takie samo jedzienie a z tym wypróżnianiem takie hece.... chyba coś w tym powietrzu jest albo było bo mój pies tak samo miał problemy, przez cały dzień nic nie chciał jeść (widać było po nim że go brzuchol boli) i koopy też były nie takie jak zawsze. I bączył niesamowicie (przeciąg to było mało) Quote
maggiejan Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 beka napisał(a):Boni dziś ma problemy z brzuszkiem. Znoów rzucał sie na trawę i miał nieładnie koopale. Co dziennie takie samo jedzienie a z tym wypróżnianiem takie hece.... A może te kooopki brzydkie są spowodowane braniem leków? Niektóre leki działają także na układ trawienny... Quote
Doda_ Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 beka alez on sliczny.. przesliczny.. ma piekna mordke - po jego oczach widac, ze dziękuje Tobie za to wszystko, co dla niego zrobilas, robisz, zrobisz..:loveu: Quote
Recommended Posts