Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Walcze ze skanem . Nie mogę go wkleić bo nie jest w jpg.

Boniś bez zmian, tz. kupki w miarę normalne, krostki jak były są,
Mieszam mu karme na pół z acana i nie widać pogorszenia.

Myślałam że porobie mu zdjęcia po południou ale u nas okropnie leje.

Hurra udało się.
Nie skan ale udało sie skiować opis USG.

ODis badań laboratoryjnych:
Wykonano badanie USG.
Laboratorium:
Data badania: 13/05/2008
Opis zmian:
Wątrpoba nieznacznie powiększona, miąższ o miernym zapaleniu przewlekłym. Pęcherzyk żółciowy z niewielką ilością zagęszczeń żółci. Śledziona nieznacznie powiększona, miąższ bez zmian. Nadnercza bez zmian. Nerki, moczowody, pęcherz moczowy bez zmian w budowie, brak złogów. Gruczoł krokowy 2,3cm, miąższ bez zmian patologicznych. Trzustka o nieznacznie podwyższonej echogenności, brak cech zapalnych. Widoczne odcinki jelit, żołądka znacznie zgazowane, cechy zapalne uogólnione z poszerzeniem i odczynem zapalnym przewlekłym nieznacnzym. Węzły chłonne krezkowe powiększone miernie o cechach zapalnych przewlekłych. Ślad płynu wolnego w jamie otrzewnej.
Leczenie
USG 3
Lekarz: Dr nauk wet. Piotr Marciński

Posted

cześć Boniśku ;). Czytałam, ale ja się specjalnie na tym nie znam. Ale wydaje mi się że wynik nie jest aż taki bardzo zły (jak się mylę to mnie poprawić :oops:).

Posted

beka napisał(a):
Walcze ze skanem . Nie mogę go wkleić bo nie jest w jpg.

Boniś bez zmian, tz. kupki w miarę normalne, krostki jak były są,
Mieszam mu karme na pół z acana i nie widać pogorszenia.

Myślałam że porobie mu zdjęcia po południou ale u nas okropnie leje.

Hurra udało się.
Nie skan ale udało sie skiować opis USG.

ODis badań laboratoryjnych:
Wykonano badanie USG.
Laboratorium:
Data badania: 13/05/2008
Opis zmian:
Wątrpoba nieznacznie powiększona, miąższ o miernym zapaleniu przewlekłym. Pęcherzyk żółciowy z niewielką ilością zagęszczeń żółci. Śledziona nieznacznie powiększona, miąższ bez zmian. Nadnercza bez zmian. Nerki, moczowody, pęcherz moczowy bez zmian w budowie, brak złogów. Gruczoł krokowy 2,3cm, miąższ bez zmian patologicznych. Trzustka o nieznacznie podwyższonej echogenności, brak cech zapalnych. Widoczne odcinki jelit, żołądka znacznie zgazowane, cechy zapalne uogólnione z poszerzeniem i odczynem zapalnym przewlekłym nieznacnzym. Węzły chłonne krezkowe powiększone miernie o cechach zapalnych przewlekłych. Ślad płynu wolnego w jamie otrzewnej.
Leczenie
USG 3
Lekarz: Dr nauk wet. Piotr Marciński

Beka, jak chcesz to prześlij mi ten skan na maila margo05@wp.pl. Przeformatuję i wkleję :loveu:

Posted

Beka, dawaj mu razem z jedzeniem Espumisan , bez recepty w aptece za male pieniadze.
Ogolnie nie jest najgorzej .

Węzły chłonne krezkowe powiększone miernie o cechach zapalnych przewlekłych. Ślad płynu wolnego w jamie otrzewnej.

Mówił cos na ten temat dr. Marciński ?

Posted

wilczyca napisał(a):
troszkę się zdenerwowałam - jak przeczytałam post Ewatonieji - że nie doszedł, ale kamień mi spadł że już jest. Jak będziesz jeszcze potrzebować daj znać, a po 26 puszczę trochę grosza.

o matko stresuje ludzi :evil_lol: a ja tylko wołałam na zapas bo nie wiadomo ile to potrwa :oops:

Posted

Przestałam mu dawać bułke i zauważyłam że mniej rzuca się na trawę...

Dzis kupal trochę gorszy a jedzenie to samo...

espumisam mam , moge dawać.

Posted

ewatonieja napisał(a):
o matko stresuje ludzi :evil_lol: a ja tylko wołałam na zapas bo nie wiadomo ile to potrwa :oops:

nie stresujesz tylko ja sama się stresuję :cool1: ,bo wiesz jak nasze poczty działają.

Posted

U boniego bez zmian.
Odstawiłam bułki i przestał się rzucac na trawę - może jednakten gluten nie dla niego..
Nie daje mu też acany lmb &rice bo chociaż nie miał biegunki to robił qupale 5 razy dziennie...
Mialismy sesje fotograficzna zrobic ale pogoda nie sprzyja. Może jutro bedzie ładnie.
Po niedzieli pobiorę mu krew do badania.

Posted

Z pieniedzy zgromadzonych na koncie Boniego został zakupiony kolejny worek karmy,

Odkąd przestała dawać mu bułki, qupale sa ładniejsze i Boni trawe je a nie żre.
Pobieranie krwi w sobotę przy okazji oglądania skóry...

Posted

jak on ładnie wygląda (jeśli można tak powiedzieć), ma takie ładne spojrzenie widać że to już troszkę inny pies niż na początku ;) trzymaj się maleńki jak tylko będę mogła to cię podratuję.