beka Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Walcze ze skanem . Nie mogę go wkleić bo nie jest w jpg. Boniś bez zmian, tz. kupki w miarę normalne, krostki jak były są, Mieszam mu karme na pół z acana i nie widać pogorszenia. Myślałam że porobie mu zdjęcia po południou ale u nas okropnie leje. Hurra udało się. Nie skan ale udało sie skiować opis USG. ODis badań laboratoryjnych: Wykonano badanie USG. Laboratorium: Data badania: 13/05/2008 Opis zmian: Wątrpoba nieznacznie powiększona, miąższ o miernym zapaleniu przewlekłym. Pęcherzyk żółciowy z niewielką ilością zagęszczeń żółci. Śledziona nieznacznie powiększona, miąższ bez zmian. Nadnercza bez zmian. Nerki, moczowody, pęcherz moczowy bez zmian w budowie, brak złogów. Gruczoł krokowy 2,3cm, miąższ bez zmian patologicznych. Trzustka o nieznacznie podwyższonej echogenności, brak cech zapalnych. Widoczne odcinki jelit, żołądka znacznie zgazowane, cechy zapalne uogólnione z poszerzeniem i odczynem zapalnym przewlekłym nieznacnzym. Węzły chłonne krezkowe powiększone miernie o cechach zapalnych przewlekłych. Ślad płynu wolnego w jamie otrzewnej. Leczenie USG 3 Lekarz: Dr nauk wet. Piotr Marciński Quote
wilczyca Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 cześć Boniśku ;). Czytałam, ale ja się specjalnie na tym nie znam. Ale wydaje mi się że wynik nie jest aż taki bardzo zły (jak się mylę to mnie poprawić :oops:). Quote
Margo05 Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 beka napisał(a):Walcze ze skanem . Nie mogę go wkleić bo nie jest w jpg. Boniś bez zmian, tz. kupki w miarę normalne, krostki jak były są, Mieszam mu karme na pół z acana i nie widać pogorszenia. Myślałam że porobie mu zdjęcia po południou ale u nas okropnie leje. Hurra udało się. Nie skan ale udało sie skiować opis USG. ODis badań laboratoryjnych: Wykonano badanie USG. Laboratorium: Data badania: 13/05/2008 Opis zmian: Wątrpoba nieznacznie powiększona, miąższ o miernym zapaleniu przewlekłym. Pęcherzyk żółciowy z niewielką ilością zagęszczeń żółci. Śledziona nieznacznie powiększona, miąższ bez zmian. Nadnercza bez zmian. Nerki, moczowody, pęcherz moczowy bez zmian w budowie, brak złogów. Gruczoł krokowy 2,3cm, miąższ bez zmian patologicznych. Trzustka o nieznacznie podwyższonej echogenności, brak cech zapalnych. Widoczne odcinki jelit, żołądka znacznie zgazowane, cechy zapalne uogólnione z poszerzeniem i odczynem zapalnym przewlekłym nieznacnzym. Węzły chłonne krezkowe powiększone miernie o cechach zapalnych przewlekłych. Ślad płynu wolnego w jamie otrzewnej. Leczenie USG 3 Lekarz: Dr nauk wet. Piotr Marciński Beka, jak chcesz to prześlij mi ten skan na maila margo05@wp.pl. Przeformatuję i wkleję :loveu: Quote
Beata_Dorobczyńska Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Beka, dawaj mu razem z jedzeniem Espumisan , bez recepty w aptece za male pieniadze. Ogolnie nie jest najgorzej . Węzły chłonne krezkowe powiększone miernie o cechach zapalnych przewlekłych. Ślad płynu wolnego w jamie otrzewnej. Mówił cos na ten temat dr. Marciński ? Quote
ewatonieja Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 wilczyca napisał(a):troszkę się zdenerwowałam - jak przeczytałam post Ewatonieji - że nie doszedł, ale kamień mi spadł że już jest. Jak będziesz jeszcze potrzebować daj znać, a po 26 puszczę trochę grosza. o matko stresuje ludzi :evil_lol: a ja tylko wołałam na zapas bo nie wiadomo ile to potrwa :oops: Quote
Ania i Kajber Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Beka, jeżeli są gazy w przewodzie pokarnowym to dawaj z jedzeniem Espumisan, dziś pakuję Ci kreon,to dołożę też espumisan. Quote
beka Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Przestałam mu dawać bułke i zauważyłam że mniej rzuca się na trawę... Dzis kupal trochę gorszy a jedzenie to samo... espumisam mam , moge dawać. Quote
ewatonieja Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Boni trzymamy kciuki za Twoje postępy!:loveu: Quote
wilczyca Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 ewatonieja napisał(a):o matko stresuje ludzi :evil_lol: a ja tylko wołałam na zapas bo nie wiadomo ile to potrwa :oops: nie stresujesz tylko ja sama się stresuję :cool1: ,bo wiesz jak nasze poczty działają. Quote
ewatonieja Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 bONI MA KREON W ZAPASIE ALE KASIORKI NA BADANIA PILNIE POTRZEBUJE!:razz: Quote
wilczyca Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 co z Bonim ? jak się psiulek czuje ?? powiedzcie " cóś" :cool1: Quote
beka Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 U boniego bez zmian. Odstawiłam bułki i przestał się rzucac na trawę - może jednakten gluten nie dla niego.. Nie daje mu też acany lmb &rice bo chociaż nie miał biegunki to robił qupale 5 razy dziennie... Mialismy sesje fotograficzna zrobic ale pogoda nie sprzyja. Może jutro bedzie ładnie. Po niedzieli pobiorę mu krew do badania. Quote
wilczyca Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 ewatonieja napisał(a):Boni potrzebuje wsparcia i cudu :-( cuda się zdarzają a ja mam teraz dziurę w kieszeni i na razie nie mogę nic :-( Quote
beka Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Z pieniedzy zgromadzonych na koncie Boniego został zakupiony kolejny worek karmy, Odkąd przestała dawać mu bułki, qupale sa ładniejsze i Boni trawe je a nie żre. Pobieranie krwi w sobotę przy okazji oglądania skóry... Quote
wilczyca Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 jak on ładnie wygląda (jeśli można tak powiedzieć), ma takie ładne spojrzenie widać że to już troszkę inny pies niż na początku ;) trzymaj się maleńki jak tylko będę mogła to cię podratuję. Quote
Olga132 Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 Beka - podaj mi swoje konto - bede miała mała wpłate dla twojego podopiecznego Quote
black_cat Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Wskakuj na pierwszą Boniusiu, trzeba cie troche zareklamować :) Quote
ewatonieja Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 bONI PIES W CIęZKIEJ SYTUACJI ZDROWOTNEJ I W NIE ZA DOBREJ FINANSOWEJ :-( Quote
wilczyca Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 beka;10222743 [IMG napisał(a):http://images33.fotosik.pl/269/18c4ddc4ce5c9c1dmed.jpg witaj śliczny pieseczku ;). Boni jaką karmę mu dajesz teraz ? Quote
beka Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 cały czas hills i/d dziś idę do weta - obejrzy skóre i pobierzemy krew... Quote
Recommended Posts