Bożka Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 [quote name='ewatonieja']z wysyłaniem wstrzymajmy się, BEKA zaoferowała DT CZY TO AKTUALNE ? jak zorganizowac transport? czy ktoś jezdzi na trasie łódź -warszawa?[/quote] Cieszę się ,że jest DT i lekarstwa. Tutaj można poszukać transportu: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=24359[/URL] lub założyć wątek [URL]http://www.dogomania.pl/forum/forumdisplay.php?f=521[/URL] Quote
zwierzus Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 [quote name='gigi-44']Jeśli ktoś może to napiszcie nazwę karmy odpowiedniej dla niego. Albo o co pytać sprzedawcę? Beka jak pies trafi do ciebie to prześlij mi na pw namiary gdzie ma jechać karma.[/quote] Przy problemach z trzustką musi być karma o bardzo niskiej zawartości tłuszczu. Może być RC Digestive Low Fat lub Hills i/d (odpowiednio 5 i 7 % tłuszczu). Zwykłe bytówki mają od 10 % w górę. Quote
gigi-44 Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Ok już wszystko wiem dzięki za info już wiem co wysłać. Quote
Anashar Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Beka - karme dla ONka bez problemu zalatwie. Mamy firme ktora sponsoruje OwP, dostarczaja ja na terenie calego kraju. Daj mi znac tylko jaka i adres na pw :) Quote
ewatonieja Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=1760 tutaj inne foty BONTONA I JAK ZWYKLE źLE USłYSZAłAM ,ON JEST OD 22 LUTEGO Quote
gigi-44 Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Maciek już rozmawiałem z zoologic jak tylko dostanę adres Beki to karma do niej pojedzie. Wkleję co mi poradzono odnośnie karm dla psa z problemami zdrowotnymi To, że pies z problemami wątrobowo -trzustkowymi jedząc za dwóch traci na wadze to zupełnie normalne, jeśli można to tak nazwać. Niestety jest tak, że im więcej podajemy psu jedzenia tym gorzej dla jego wątroby, to swego rodzaju zamknięte koło. Zdecydowanie proponuję ustabilizowanie kwestii żywieniowej. Takiego psa, jak i zresztą psy zdrowe nie można karmić w sposób mieszany (różne karmy suche, czy trochę suchego trochę gotowanego lub puszek). Należy wybrać jeden rodzaj pożywienia i tego się trzymać. Pies musi cały czas dostawać dokładnie to samo w identycznej dawce dobranej do jego wagi - albo suche, albo gotowane, albo puszki i ryż z warzywami. Co diet weterynaryjnych wątrobowo -trzustkowych wielkiego wyboru nie ma. Są cztery dobre i liczące się produkty: Trovet , Hiils, Eukanuba i Royal Canin. Kłopot z Hillsem i Royalem polega na tym, iż maja osobne diety na wątrobe i trzustkę. Eukanuba z kolei ma tylko dietę trzustkową nie wspominając nic o wątrobie. Jedynie Trovet ma dietę HLD wątrobowo-trzustkową. W wypadku Hillsa modele i/d i l/d, Royal Hepatic i Digestive Low Fat a Eukanuba Intenstinal. Moim zdaniem najsensowniejszym rozwiązaniem byłby Trovet, to bardzo dobry i sprawdzony produkt. Proszę sobie poczytać na temat tych karm na naszej stronie www.zoologic.pl, Quote
Aska25 Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Rozmawialam z Ewatonieja. Jutro przed wizyta w schronisku wykupi recepte. Wiec od jutra chociaz bedzie dostawal leki. Ja w poniedzialek oddam za lekarstwa. Jednak karma to cena juz zabija :-( Quote
szajbus Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Trzeba jednak zrobic mu aukcje cegiełkowa. Moze katya by pomogła? Quote
BajkaB Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 A ja dalej pytam:mam wysyłac leki czy nie?I do kogo? Dalej podtrzymuję propozycję karmy Profilum.Wydaje mi się,ze nikt tej karmy nie zna jeszcze ,dlatego wklejam kilka zdań: Profilum™ - karmy dla psów Karmy Profilum™ dla psów są efektem badań prowadzonych od lat w Światowym Centrum Żywienia Zwierząt WALTHAM®. Zostały one starannie opracowane w oparciu o unikalną formułę AMP (Advanced Metabolic Profile) oraz z wykorzystaniem innych, dodatkowych formuł, niezbędnych do utrzymania psów w zdrowiu i dobrej kondycji fizycznej. Wszystkie karmy Profilum™ zawierają bogaty zestaw cennych, niezbędnych dla organizmu psa składników odżywczych. Dla naszej biedy odpowiednia byłaby: Profilum Adult Sensitive Medium z jagnięciną i ryżem 15kg Karma z indykiem, jagnięciną i ryżem dla dorosłych psów ras średniej wielkości z wrażliwym układem trawiennym. Więcej o karmie tutaj: http://www.profilum.eu/pages/Profilum.aspx?langId=1 Karma nie jest tania,ale nie tak droga jak RC czy Eukanuba.Brajl i stadko dostały w prezencie kilka paczek i moge nieco podesłać Quote
Aska25 Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 Witam. BajkaB przepraszam, ze tak pozno odpisuje, ale zrobie to w imieniu Ewy bo ona w schronsku dzisiaj. Otoz wczoraj z nia rozmawialami i leczenie psa bedzie trwalo min 3 miesiace, a na recepcie ktora ma dzis wykupic lekarz przepisal wszystkiego po opakowaniu, wiec leki na 100% jak masz to sie przydadza. Poprosilam Ewatonieja zeby wylozyla za mnie na leki, bo dla psa kazdy dzien moze sie liczyc skoro jest z złym stanie. Pozatym prosilam ja zeby dopilnowala sama, ze psiak leki od razu dostanie. Cioteczka ma sie jeszcze wywiedziec dokladnie o Onku. Co do karmy to poczekam na jej wypowiedz, ale niestety potwierdzila, ze jesli pies zostanie w schronie to nie ma pewnosci, ze pracownicy beda mu specjalna karme podawac, nawet jesli ta karma bedzie. Niestety takie sa realia. Wiec z ta karma to sie moze wstrzymac dopuki DT nie bedzie. Quote
ewatonieja Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 tym bardziej ze ktos pisał iz jesli juz ma mozliwosc dostawania spcjalistycznej karmy to trzeba sie zdecydowac na 1 rodzaj,nie można zmieniać moze lekarz powinien sie wypowiedziec tutaj i Beka Quote
ElzaMilicz Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 Aska25 napisał(a): Wiec z ta karma to sie moze wstrzymac dopuki DT nie bedzie. To ja już nic nie rozumiem, pies jedzie do Beki czy nie ? Ten człowiek, który się wypowiadał to prawdopodobnie wet. :) Zapytajcie. Quote
ewatonieja Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 Jedzie Tylko Trzeba Zorganizowac Transport ZALOZYLAM MU WATEK I ZAPYTALAM tANITKę CZY MOZE NAM MPOMOC Quote
ewatonieja Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 niestety dzisiaj w gabinecie była pani od której wydobycie informacji graniczy z cudem, tylko wzieła leki i podała mu chyba leki kosztowały 77 zł tanitka nie może zaoferowac pomocy wiec szukamy transportu Quote
beka Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 Właśnie wróciłam z drogi. Podwozilam Tusię do nowego domku.... Quote
Bożka Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 Czy nadaje się na podróż koleją, bo można by rozważyć inne możliwości transportu. Pytam na wszelki wypadek. Szukam, może jakiś łączony transport gdzieś się trafi. Quote
ewatonieja Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 obmyslamy jeszcze transport łaczony z astka fiona która mozliwe ze bedzie miała wizyte lub operacje u dr Grancarza w wa-wie Quote
black_cat Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 Jesli potrzebne są pieniądze, to chetnie pomoge. Czy mozna gdzies robic wplaty dla pieska? Quote
Recommended Posts