brazowa1 Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 moze prościej bedzie od razu na nr schroniskowy,a ja dopłace reszte na KP.Tylko to jutro,dobrze? bo musze podac numer suki do wpłaty na konto schroniskowe. Zaczynamy sezon sterylkowy 2009! :) Quote
brazowa1 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Ktore zdjecie,Pucko?Karelki? Oto ona: sluchajcie mam dylemat i bede musiala z Wami go omowic. Bo ze starych suk,nieywsterylizowanych jest Greta,wlasnie ma cieczke.Starych tzn ma 8 lat.Srednio adopcyjna.Duza,owczarkowata i malo sympatyczna.Mozna ja,ale ona w schronisku prawdopodobnie zostanie,a nam chyba najbardziej zalezy na tych,ktore maja szanse isc w swiat,prawda? Jest Lidzia,suczka po przejsciach,szczeniak jeszcze,ale ona ma prawie 6 miesiacy i jezeli nie znajdzie sie w najblizszym czasie dom,to i tak trzeba poczekac. Jest nowa owczarkowata Diana,roczna ,ale bardzo lekliwa,wyploszona (az strach pomyslec,gdzie ona do tej pory przebywala :shake:),suka,ktora poty co zyje w kosmosie i trzeba jej dac czas,bo nie wyobrażam sobie zabiegow przy psie w takim stanie. I bedzie pies,na ktorym by mi bardzo,bardzo zalezalo.Husky Rita, zostala zaadoptowana ze schronu i pewnie za gora miesiac do niego z powrotem trafi.Wlascicielka wziela ja rok temu,powiekszy im sie rodzina i pozbywaja sie suki.Domu nie znajda,bo szukaja "po znajomych",a wiadomo,ze to żenada nie szukanie. I pytanie,czy pieniadze przeznaczyc na suki,ktore nie rokuja na adopcje ( w schronisku i tak sie nie rozmnoza,nie ma szans),czy poczekac miesiac,wstrzymac sie i wysterylizowac suki adopcyjne,ktore nie przyniosa szczeniakow. Ja bym proponowala tak-wplata na konto schroniska,Tytulem :"sterylizacja suki",kwota jest okrągla,nie bedzie trudno ja odszukac w kwitach.Gdy tylko trafia husky lub suka do szybkiej adopcji,doplacam reszte,z wpisem,na ktora.I oczywiscie fotki brzuszka dam jak zawsze.I jak zawsze sterylka,do sprawdzenia u kierownika schroniska. Ale gapa jestem :oops:,nie napisalam Wam,ze Spinka tez w domu :) I to juz ho-ho-ho,z dwa miesiace bedzie.Poczatkowo byly klopoty z lękliwoscia suki,ale wyglada z ostatnich relacji,ze sobie z nia radza. Quote
pucka69 Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 cyt :"Suczek jest niestety kilka.W tym nowa, mloda, wypłoszowata,cienka owczarzyca.Takie daja najbrzydsze szczeniaki,w niechodliwym rozmiarze i wygladzie.Jutro zrobie jej fotke.Ja bym optowala za nia na poczatek." o tę fotkę mi chodziło ... Quote
brazowa1 Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Pucko,to jest Diana.fotke mam tylko brzydka,bo na zewnatrz chowa sie momentalnie do budy,a o wzieciu na smycz i wyjsciu na spacer mozemy na razie pomarzyc :( Quote
fona Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 BRAZOWA, TY ZNASZ PSY, najlepiej wybierzesz ja jeszcze tylko jeszcze raz wolami poprosze, gdzie, ile i z jakim dopiskiem slac ;] Quote
brazowa1 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 chiwleczke,chwileczke,napisala do mnie kolezanka,ktory ma dobry kontakt z Diana.Czekam na odpowiedz,czy wg niej da rade Diane wyciąć. razem z informacja podam nr schroniska. Quote
brazowa1 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 betbet,bezapelacyjnie sterylka. Wpierw wyciac, potem oglaszać na spokojnie... Byl w ten weekend facet.Wpierw myslalam,ze zartuje -przypadkiem przysluchiwalam sie rozmowie.Serio,myslalam,ze ma taki ironiczny zart (jak nam sie czasem zdarza).Chcial suke,sredniej wielkosci,bo ma psa.I on chce miec szczeniaki,bo mieszka na wsi i on ma chetnych,zawsze wszystkie rozda.Byl na tyle ograniczony,ze dzielil sie tymi przmysleniami.:shake: Tlumaczenie? jakie tlumaczenie...mozna mu bylo tylko doradzic,aby w ogole nie fatygowal sie do schronow,bo wszedzie sa tylko i wylacznie posterylizowane suki. Quote
Betbet Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Brązia ja mam dla Ciebie 30 zł z bazarku. Przepraszam, że tak mało, ale podłączyłam kilka fantów pod Ciebie. Przeznaczysz na co chcesz: sterylka, czy ogloszenia. Jak uwazasz Quote
pucka69 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 :multi: ja jeszcze bedę miała min 30 zl dodatkowo Quote
brazowa1 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 szalejecie :) jutro wszystko podam,obiecuje. Quote
brazowa1 Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Wytypowana suczka Diana nr 08/09 (ten wypłosz z fotki), Konto Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt w Sopocie: PKO BP S.A. 80 1020 1853 0000 9102 0010 1485 Quote
brazowa1 Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Steryka sie troche odwlecze,bo Diana zalapala jakiegos wirusa i ma rozwolnienie,wraz z nia pare innych psow.Wiec na razie musi sie jej kupa unormowac.Nie martwcie sie,to nie jest zadna powazna choroba (wszystkie psy sa szczepione na wirusowki),po prostu w takim zgromadzeniu psow i przy takiej pogodzie,zawsze moze sie coś zdarzyc. Nastapila duza zmiana na lepsze -zostala przeniesiona do boksu,gdzie ma staly kontakt z ludzmi (przy biurze) i widac,jak dobrze to na Diane wpłyneło.Bedzie z niej jeszcze porzadny pies. Quote
fona Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 Brazowa, a moze ja chwile poprostowac i dopiero ciac, a teraz inna sunie? Chcoiaz z drugiej strony moze opieka czlowieka po zabiegu, bliski z nim kontakt, jej by pomogla pieniadze w kazdym razie na koncie i zbieram dalej to ile jeszcze suków do wyciecia? a co z kotami?... Quote
brazowa1 Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 nie,niech juz bedzie ona,zwlaszcza,ze w tej chwili jest najwazniejsza suka do sterylki.Młodziutka,w typie owczarka(mam nowe,ladniejsze fotki),az sie prosi o rozmnażanie. z kotkami to ciezka sprawa,nie jestem w stanie tego monitorowac,a pani,ktora sie kotami zajmowala-juz nie pracuje w schronisku. Quote
brazowa1 Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 ach tak,po zmianie koloru wlosow nikt mnie nie poznaje :) Quote
fona Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 :cool1:.......................................... Quote
brazowa1 Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 no wlasnie nie wiedzialam,jak to napisac :oops:,bo zanim doszlo do sterylki,to Diane wydano. Przykro mi bardzo,zalezalo mi na wycieciu tej suki,bo wyplosz,ale niestety,nie każdemu zalezy na sterylkach tak,jak nam :shake: 250 zl (30 zl-od Betbet,dziekujemy) czeka na koncie w schronie i te pieniadze na pewno nie przepadna,tylko pojda na inna suke.4 dni temu przyszla biala,goldenowata,bede sie upierać przy niej... Quote
fona Posted March 5, 2009 Author Posted March 5, 2009 brazowa1 napisał(a):Steryka sie troche odwlecze,bo Diana zalapala jakiegos wirusa i ma rozwolnienie,wraz z nia pare innych psow.Wiec na razie musi sie jej kupa unormowac.Nie martwcie sie,to nie jest zadna powazna choroba (wszystkie psy sa szczepione na wirusowki),po prostu w takim zgromadzeniu psow i przy takiej pogodzie,zawsze moze sie coś zdarzyc. Nastapila duza zmiana na lepsze -zostala przeniesiona do boksu,gdzie ma staly kontakt z ludzmi (przy biurze) i widac,jak dobrze to na Diane wpłyneło.Bedzie z niej jeszcze porzadny pies. co ze sterylka/// na kolejna mam ok. 100 zl Quote
brazowa1 Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 :-o jak Wy to robicie? aaa,zapomnialabym o dobrej wiesci:"Kociary" nazbieraly na kilka sterylek kocich :) Quote
a-markofix Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 u mnie też czeka "pare" złotych, bo nie dorzucałem się jeszcze w 2009r. a mamy juz marzec ;) Quote
Recommended Posts