Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

moze prościej bedzie od razu na nr schroniskowy,a ja dopłace reszte na KP.Tylko to jutro,dobrze? bo musze podac numer suki do wpłaty na konto schroniskowe.
Zaczynamy sezon sterylkowy 2009! :)

• Replies 525
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ktore zdjecie,Pucko?Karelki? Oto ona:

sluchajcie mam dylemat i bede musiala z Wami go omowic.
Bo ze starych suk,nieywsterylizowanych jest Greta,wlasnie ma cieczke.Starych tzn ma 8 lat.Srednio adopcyjna.Duza,owczarkowata i malo sympatyczna.Mozna ja,ale ona w schronisku prawdopodobnie zostanie,a nam chyba najbardziej zalezy na tych,ktore maja szanse isc w swiat,prawda?

Jest Lidzia,suczka po przejsciach,szczeniak jeszcze,ale ona ma prawie 6 miesiacy i jezeli nie znajdzie sie w najblizszym czasie dom,to i tak trzeba poczekac.

Jest nowa owczarkowata Diana,roczna ,ale bardzo lekliwa,wyploszona (az strach pomyslec,gdzie ona do tej pory przebywala :shake:),suka,ktora poty co zyje w kosmosie i trzeba jej dac czas,bo nie wyobrażam sobie zabiegow przy psie w takim stanie.

I bedzie pies,na ktorym by mi bardzo,bardzo zalezalo.Husky Rita, zostala zaadoptowana ze schronu i pewnie za gora miesiac do niego z powrotem trafi.Wlascicielka wziela ja rok temu,powiekszy im sie rodzina i pozbywaja sie suki.Domu nie znajda,bo szukaja "po znajomych",a wiadomo,ze to żenada nie szukanie.

I pytanie,czy pieniadze przeznaczyc na suki,ktore nie rokuja na adopcje ( w schronisku i tak sie nie rozmnoza,nie ma szans),czy poczekac miesiac,wstrzymac sie i wysterylizowac suki adopcyjne,ktore nie przyniosa szczeniakow.

Ja bym proponowala tak-wplata na konto schroniska,Tytulem :"sterylizacja suki",kwota jest okrągla,nie bedzie trudno ja odszukac w kwitach.Gdy tylko trafia husky lub suka do szybkiej adopcji,doplacam reszte,z wpisem,na ktora.I oczywiscie fotki brzuszka dam jak zawsze.I jak zawsze sterylka,do sprawdzenia u kierownika schroniska.

Ale gapa jestem :oops:,nie napisalam Wam,ze Spinka tez w domu :) I to juz ho-ho-ho,z dwa miesiace bedzie.Poczatkowo byly klopoty z lękliwoscia suki,ale wyglada z ostatnich relacji,ze sobie z nia radza.

Posted

cyt :"Suczek jest niestety kilka.W tym nowa, mloda, wypłoszowata,cienka owczarzyca.Takie daja najbrzydsze szczeniaki,w niechodliwym rozmiarze i wygladzie.Jutro zrobie jej fotke.Ja bym optowala za nia na poczatek."

o tę fotkę mi chodziło ...

Posted

betbet,bezapelacyjnie sterylka.
Wpierw wyciac, potem oglaszać na spokojnie...
Byl w ten weekend facet.Wpierw myslalam,ze zartuje -przypadkiem przysluchiwalam sie rozmowie.Serio,myslalam,ze ma taki ironiczny zart (jak nam sie czasem zdarza).Chcial suke,sredniej wielkosci,bo ma psa.I on chce miec szczeniaki,bo mieszka na wsi i on ma chetnych,zawsze wszystkie rozda.Byl na tyle ograniczony,ze dzielil sie tymi przmysleniami.:shake: Tlumaczenie? jakie tlumaczenie...mozna mu bylo tylko doradzic,aby w ogole nie fatygowal sie do schronow,bo wszedzie sa tylko i wylacznie posterylizowane suki.

Posted

Brązia ja mam dla Ciebie 30 zł z bazarku. Przepraszam, że tak mało, ale podłączyłam kilka fantów pod Ciebie. Przeznaczysz na co chcesz: sterylka, czy ogloszenia. Jak uwazasz

Posted

Steryka sie troche odwlecze,bo Diana zalapala jakiegos wirusa i ma rozwolnienie,wraz z nia pare innych psow.Wiec na razie musi sie jej kupa unormowac.Nie martwcie sie,to nie jest zadna powazna choroba (wszystkie psy sa szczepione na wirusowki),po prostu w takim zgromadzeniu psow i przy takiej pogodzie,zawsze moze sie coś zdarzyc.
Nastapila duza zmiana na lepsze -zostala przeniesiona do boksu,gdzie ma staly kontakt z ludzmi (przy biurze) i widac,jak dobrze to na Diane wpłyneło.Bedzie z niej jeszcze porzadny pies.

Posted

Brazowa, a moze ja chwile poprostowac i dopiero ciac, a teraz inna sunie?
Chcoiaz z drugiej strony moze opieka czlowieka po zabiegu, bliski z nim kontakt, jej by pomogla

pieniadze w kazdym razie na koncie i zbieram dalej

to ile jeszcze suków do wyciecia?
a co z kotami?...

Posted

nie,niech juz bedzie ona,zwlaszcza,ze w tej chwili jest najwazniejsza suka do sterylki.Młodziutka,w typie owczarka(mam nowe,ladniejsze fotki),az sie prosi o rozmnażanie.

z kotkami to ciezka sprawa,nie jestem w stanie tego monitorowac,a pani,ktora sie kotami zajmowala-juz nie pracuje w schronisku.

• 4 weeks later...
Posted

no wlasnie nie wiedzialam,jak to napisac :oops:,bo zanim doszlo do sterylki,to Diane wydano.
Przykro mi bardzo,zalezalo mi na wycieciu tej suki,bo wyplosz,ale niestety,nie każdemu zalezy na sterylkach tak,jak nam :shake:

250 zl (30 zl-od Betbet,dziekujemy) czeka na koncie w schronie i te pieniadze na pewno nie przepadna,tylko pojda na inna suke.4 dni temu przyszla biala,goldenowata,bede sie upierać przy niej...

Posted

brazowa1 napisał(a):
Steryka sie troche odwlecze,bo Diana zalapala jakiegos wirusa i ma rozwolnienie,wraz z nia pare innych psow.Wiec na razie musi sie jej kupa unormowac.Nie martwcie sie,to nie jest zadna powazna choroba (wszystkie psy sa szczepione na wirusowki),po prostu w takim zgromadzeniu psow i przy takiej pogodzie,zawsze moze sie coś zdarzyc.
Nastapila duza zmiana na lepsze -zostala przeniesiona do boksu,gdzie ma staly kontakt z ludzmi (przy biurze) i widac,jak dobrze to na Diane wpłyneło.Bedzie z niej jeszcze porzadny pies.

co ze sterylka///

na kolejna mam ok. 100 zl