dog_master Posted June 2, 2008 Author Posted June 2, 2008 Anashar napisał(a):Wybacz, nie cofnąłem się tyle w tył ;) Kwiatuszek bardzo fajny, z tym że troszkę przepalony i szumi. Sądząc po pogodzie, można bylo mniejsze ISO dać, 100 chyba u siebie masz?:razz: Poza tym fajne :) WOW! Nie sadzilam, ze sie cofniesz. Tak ogolnie napisalam :) Dzieki :) To jest ISO 100... z RAWa, a ja ich obrabiac nie umiem, wiec pewnie cos skopalam. Przepalen mi Camera Raw nie pokazuje :) Wiec chyba jest na granicy :) Albo ta wtyczka do d ;] Quote
Waldek Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Anashar napisał(a): Ja bym oczka doświetlił bardziej (np. biorąc trochę z innego kąta, aby cień z krat na nei nie padał) dzięki za radę:evil_lol:...zapraszam do ZOO z aparatem :diabloti: Quote
Waldek Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 [quote name='betty_labrador']http://img71.imageshack.us/img71/318/malpacw0.jpg swietne!! to makak czarny? dziękuję, nie pamiętam czy to makak ale czarny z pewnością :D ten też czarny ale makak to nie jest ;P Quote
Saint Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Waldek - jest świetnie. I to właśnie z tym cieniem. bardzo udane zdjęcie ;) Portret Michasi również na poziomie - te oczka :loveu: Robione z ISO?* *przepraszam.. nie mogłem się powstrzymać :lol: :lol: :lol: tak, tak - wiem.. jestem cyniczny, szyderczy i w ogóle bezczelny :lol: :lol: :lol: Quote
Apbt_sól Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Ostani kot fajny:) Właśnie , coż to ISO jest dla Helga&Ares? Quote
polciuaa Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Chorzowskie zoo. Biedne zwierzaki. wiem,wiem. poprzepalane,ale ogólnie to bardzo złe.? Quote
betty_labrador Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 [quote name='Waldek']dziękuję, nie pamiętam czy to makak ale czarny z pewnością :D ten też czarny ale makak to nie jest ;P http://img89.imageshack.us/img89/6485/zjemciezy2.jpg ten kociszon zjadl tego małpka dlatego jest czarny :eviltong: Quote
Sara_i_Aris Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Dogomanka, zdjęcie do mnie kompletnie nie przemawia :shake: Przełamię się i wstawię swoje... mam nadzieję, że dowiem się, co jest nie tak. Przepalone... ale czy coś jeszcze jest źle? Quote
Martinee Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 wiecie coo zgadzam się z Helga w 100% kompaktem też można złapać ruch i to nawet dobrze moje zdjęcie przepalone http://fc03.deviantart.com/fs30/i/2008/141/5/d/Juz_biegnee_by_cybuleczka.jpg Quote
Helga&Ares Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 [quote name='dog_master']Ostatnie - iso 125. pl.wikipedia.org/wiki/ISO ;) Edit: Albo pod haslem ASA. [quote name='Anashar'] Ja tu widzę ISO :eviltong: [quote name='Apbt_sól'] Czułość ISO: 125 jak byk w EX stoi;] pytanie , czymze jest ISO ? hrhrh?;] ludzie, nie czepiajcie się byle czego, to oczywiste, że chodzi o czułość aparatu :roll: i powtarzam, że zdjęcia robione bez pomocy tej czułości;) Praktycznie nigdy nie używam :p Pozdrawiam Quote
Apbt_sól Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Helga , a w exifie 125 skad się wzielo? ;) bez Iso nie ma foty...? Quote
bognik Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 [quote name='Helga&Ares']zdjęcie robione z ISO? ISO 50 bodajże. Jak bym miała zrobić bez ISO? :razz: [quote name='Waldek']sama ostrośc to za mało... Oczywiście, dlatego to zdjęcie nie jest do oceny. Chciałam tylko pokazać najlepszą ostrość (dla mnie i tak dobra nie jest) psa w ruchu z aparatu kompaktowego ;) Temat o tym był parę stron wcześniej. [quote name='Anashar'] Ostre bo wyostrzane po zmniejszeniu :eviltong: Owszem, wyostrzone, bo po zmniejszeniu zdjęcie traci na jakości, ale pies jest ostry nawet bez wyostrzania ;) ludzie, nie czepiajcie się byle czego, to oczywiste, że chodzi o czułość aparatu :roll: i powtarzam, że zdjęcia robione bez pomocy tej czułości;-) Praktycznie nigdy nie używam :p Jak to bez pomocy tej czułości? :lol: Może nigdy sama ISO nie ustawiasz, ale ono zawsze będzie. Albo fotografujesz na auto, albo kiedyś wybrałaś sobie jakieś ISO i do tej pory tak zostało. Pozdrawiam! Quote
Helga&Ares Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 nie lubię szumów, dlatego nigdy nie ustawiam ISO, a to, że jest auto praktycznie dla mnie nic nie znaczy (mała wartość). Więc ono jest, ale go nie ma:evil_lol: Quote
dog_master Posted June 3, 2008 Author Posted June 3, 2008 Ehhh... ;) Co do ISO, to jest to standard czułości filmu/matrycy i ono jest. To tak jakbys powiedziala, ze robilas zdjecie bez czasu... Nie da sie. To, ze go nie ustawiasz, to nie znaczy, ze go nie ma - matryca ma i tak okreslone parametry. Co do kompakta a ruchu - pierwszy post... Da sie, w odpowiednich warunkach ;p Quote
Martinee Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 ładniee ruch można przedstawić za pomocą zdjęc seryjnych ale trzeba wiedzieć ,że coś takiego jest prawda :D:D:D!!!! a ISO jest alee ale to standard :D:D Quote
dog_master Posted June 3, 2008 Author Posted June 3, 2008 Martinee napisał(a):ładniee ruch można przedstawić za pomocą zdjęc seryjnych ale trzeba wiedzieć ,że coś takiego jest prawda :D:D:D!!!! a ISO jest alee ale to standard :D:D A mozesz jeszcze raz, ale po polsku? Najlepiej z interpunkcją? Quote
bognik Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 [quote name='dog_master'] Co do kompakta a ruchu - pierwszy post... Da sie, w odpowiednich warunkach ;p Właśnie, w odpowiednich warunkach ;) W ,,idioten camerach'' prawie nic samemu nie można ustawić :shake: [quote name='Martinee']ładniee ruch można przedstawić za pomocą zdjęc seryjnych Ładnie, czyli? Pozdrawiam! Quote
Apbt_sól Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 maslo maslane.... automatyczne iso bedziesz miala w zaleznosci jakie jego parametry sa dostepne, i malo masz dopowiedzenia jesli masz auto.... exiif informacje o zdjęciu , sprzecie , czasie, przyslonie , ogniskowej itp.... Quote
Apbt_sól Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 osobicie wole sama łapac ruch niz walić klatkowe... jakies to tak hm... mi nie basi...:roll: nie kazdy ma klatkowe foty oj kodak nie mial:eviltong: od bognik mozesz sie uczyć chyba ze oswiecisz nas piekną dynamiczna fotą, w super ostrości i z cudnym tlem :evil_lol: ten post mial być pod Martinee , nie wiem czemu przeslkoczył hm.... pewnie mam za małe ISO :evil_lol: - sorki ;) Quote
Martinee Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 dog_master- sory już piszę po polsku. :):) Każdy aparat ma taką funkcje pt.zdjęcia seryjne. Polega to na tym ,że aparat robi sam zdjęcia w bardzo szybkim tempie -jedno za drugim.W ten sposób możemy uzyskać naprawde fajny efekt zdjęcia w ruchu. Jak ktoś lubi się bawić w taki sposób to może zrobić poźniej krótkie filmiki, dzięki tej opcji naprawde fajnie to wygląda :) bognik- napewno wiedziała ,że coś takiego jest booo ona jest taka mądra.Wszystkich krytykuje i poucza. ładnie to znaczy lepiej od twojego zdjęcia ,które jest ruszone i nie ostre Quote
Apbt_sól Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 a ja lubie szumy - momentami naprawde nadaja wyrazu , przy reporterce lubie szumiki;) Quote
Apbt_sól Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 a ja lubie szumy - momentami naprawde nadaja wyrazu , przy reporterce najbardziej. a i na pregach mi szumy wyłazą - dziadskie to juz na maxa akurat;/ Quote
Recommended Posts