Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

i bardzo dobrze choc nie bardzo w to wierze :cool3: nie mozna miec wszystkiego a Twoje portreciki sa wystarczajace za wiele innych dziedzin
ja bym nawet nie pomyslala o probowaniu sie w landszaftach ale z braku laku... odkad padla moja stalka zostalam skazana na wstertne, ciemne i wolne tele oraz malego, paskudnego, mydlacego kita:placz:

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

masienka napisał(a):
i bardzo dobrze choc nie bardzo w to wierze :cool3: nie mozna miec wszystkiego a Twoje portreciki sa wystarczajace za wiele innych dziedzin
ja bym nawet nie pomyslala o probowaniu sie w landszaftach ale z braku laku... odkad padla moja stalka zostalam skazana na wstertne, ciemne i wolne tele oraz malego, paskudnego, mydlacego kita:placz:

kiedyś zaprezentuję moje beztalencie krajobrazowe to uwierzysz :evil_lol:

a właśnie, co z Twoim 50mm ? naprawili je?
póki co dajesz radę jak widzę - grunt to chcieć i mieć umiejętności (które niewątpliwie posiadasz) ;)

Posted

cos jednak niemam talentu do robienia zdjec :roll:
kilka fotek zrobilam niby ladnych ale stwierdzam ze moj aparat ma za duzo mozliwosci i zeby zrobic dobre zdjecie trzeba ustawiac kilka minut aparat ;)

cos takiego wyszlo

i dopiero odkrylam jak dziala makro :oops:

Posted

Masienka-super widoczki-szczegolnie ten z wiatraczkiem-i ptactwo tez :lol:

Ja zrobilam takie dwa,ale wydaja mi sie za ciemne(tzn to pierwsze) i nie wiem jak to zmienic.Jaki popelnilam blad?Slonca nie bylo ale byl to srodek dnia.Probowalam zmienic ISO ale nic mi to nie dawalo :oops:

Posted

masienka napisał(a):
Orsini, uwierz, ze nie tylko Ty wybierasz sie jutro do pracy :cool1: po urlopie powinny byc jeszcze ze dwa tygodnie wolne na nastawienie sie psychiczne:cool1:
wiec niech sie chociaz oczy pociesza :p

SADYSTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a widoczek bardzo mi sie podoba!
Ptaszyska tez-jaki Ty masz obiektyw, ze one tak blisko sa?

Posted

kamila-dog napisał(a):
Gdzie jest to przepalenie?I co zmienic nastepnym razem by go nie bylo?

na 1 na łapie.
na 2 na głowie.

przepalenie świadczy o prześwietleniu zdjęcia, także albo przymknąc przysłonę, albo skrócić czas.

Posted

orsini napisał(a):
ale szajba, pisze PO kolezance kamili dog, a post sie wkleja przed :evil_lol::crazyeye:

Wlasnie tak dogo swiruje ostatnio :cool3:
Co do rasy no ja wlasnie pytam bo nie wiem.Opiekuje sie nia i wlasiciele powiedzieli ze to bokser ale ja mam watpliwosci.Sunia ma 7 miesiecy i jest juz bardzo duza...Mnie to przypomina boksera+buldoga amerykanskiego :lol:

Posted

kamila-dog napisał(a):
Gdzie jest to przepalenie?I co zmienic nastepnym razem by go nie bylo?
Ps.I przy okazji-jakiej waszym zdaniem jest rasy sunia na zdjeciu?

moim zdaniem to border terrier , a ta wieksza na boksera raczej wyglada, aletrudo powiedziec - moze i mieszanka? spytaj :)

Posted

betty_labrador napisał(a):
moim zdaniem to border terrier , a ta wieksza na boksera raczej wyglada, aletrudo powiedziec - moze i mieszanka? spytaj :)

Border terrier to wiem :eviltong: No jak wroca z wakacji to spytam ale oni chyba uwazaja ze to bokser.W tym kraju naprawde so dziwne mieszanki :roll: od jutra opiekuje sie mopsem/beaglem :-o ktory wyglada jak...,sami zobaczycie jak zrobie fote.
Szukam instrukcji do aparatu i znalezc nie moge! :placz:

Posted

orsini napisał(a):
Justa a jak to w cz-b wyglada?

zdjęcie było robione z myślą o właśnie takich chłodnych barwach. inaczej go sobie nie wyobrażam ;)

kamila-dog napisał(a):
Mnie sie podoba-jak wiekszosc twoich zdjec Justa ;)

cieszę się :p

Helga&Ares napisał(a):
Justa - świetne!
mam wrażenie, że głowa trzymana jest na dłoni;)
co więcej tu pisać, w portretach jesteś najlepsza;)

no właśnie, chyba wyszła mi ta zamierzona głębia ;)
do tego najlepsza to wiele mi brakuje, ale uczę się i mam z tego ogromną radochę ! :multi:

Posted

[quote name='Justa']

no właśnie, chyba wyszła mi ta zamierzona głębia ;)
do tego najlepsza to wiele mi brakuje, ale uczę się i mam z tego ogromną radochę ! :multi:
jesteś 'mocno zaawansowana':eviltong:
ja też mam ogromną radochę z focenia, może nie zawsze mi wyjdzie, ale i tak to uwielbiam:loveu:

woda przepalona:roll:

Posted

[quote name='dog_master']Za ciemne? Mi sie podoba ;) Wole ciemniejsze [a przepalenie i tak jest ;p].

Gops, ladne :) Jaki masz aparat?

sony h9

takie jeszcze mi mniejwiecej wyszlo

Posted

Justa napisał(a):
zdjęcie było robione z myślą o właśnie takich chłodnych barwach. inaczej go sobie nie wyobrażam ;)
! :multi:

ja tez
i dlatego plisss zmien na cz-b i wklej;-)
bom ciekawa