Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

extraaaa :) wyzwaniem jest cyknąć fotke zielonemu pająkowi na zielonym liściu too dopiero wyzwanie niestety mój aparat nie podołał dzisiejszemu wyzwaniu może moja nowa zabawka da rade ;)

a o to dafik :)

Posted

Dzieki :) No, skoro Waldek sie nienegatywnie wypowiedzial, to znaczy, ze jest dobrze :)

Kiciopodobny kotek tez mi sie bardzo podoba :)

Cekinka, kwiatek ma fajne tlo [sie zawija? ;)], piesio tez ladny, lubie przerysowania pyskow ;p

Od-nowa, dobrze kombinujesz :) z pierwszym fanie, ciut bym w prawo dala, ale wiem, ze sie czepiam ;)

Martinee, przeostrzone imho niestety, ale ogolnie okej ;)

Za to dla niektorych wyzwaniem moze byc interpunkcja... :diabloti:

Posted

Nera- napisał(a):
Jezeli o kwestie techniki i wykonania - boskie boskie boskie ! Moglabym patrzec na takie macro godzinami, a jezeli chodzi o modelow- no ich nieustawisz xD

to byś się zdziwiła :cool3: są owady które siedzą na gałązce,ja urywam gałązkę, ustawiam se ją dowolnie względem światła a owad siedzi i bezczelnie patrzy w obiektyw! Dzisiaj fociłam np takiego motyla;) karłątka - chyba najbardziej spokojne i cierpliwe motyle:loveu: jak zgram foty i zmniejszę to wkleję

Posted

eria napisał(a):
to byś się zdziwiła :cool3: są owady które siedzą na gałązce,ja urywam gałązkę, ustawiam se ją dowolnie względem światła a owad siedzi i bezczelnie patrzy w obiektyw! Dzisiaj fociłam np takiego motyla;) karłątka - chyba najbardziej spokojne i cierpliwe motyle:loveu: jak zgram foty i zmniejszę to wkleję

a to i tak można ???? cholera , mam sprzęt i dobre szkło Nikkor 105 mm micro i dotąd nie udało mi się sfocić motyla ....

a w sumie robactwo ja się bzyka to jest tak zaabsorbowane sobą , że na pokątnych nie zwraca uwagi :D

Posted

Do motyli trza byc cierpliwym. Ja parę razy podchodziłam, spokojnie... motyl odfruwał i wracał aż dał się podejśc na odległoś dosłownie paru centymetrów.

Posted

orsini napisał(a):
mialas taki???
wow
moje marzenie!ale ten z VRka;-))
kiedys kupie se;-)

nie nie miałam ;) trzymałam w łapkach kiedyś u dbsst :loveu:
ale mam dylemat 100-300 czy 70-200. oba kosztują sporo. ten 100-300 wychodzi genialnie w testach jest długi..
póki co zbieram fundusze ;)

Posted

właśnie w tym problem,ze to wyszło w sumie przez przypadek.;D A dziecko jak widzi aparat to lata jak opętane i stroi miny żeby potem się pooglądaać na komputerze.:evil_lol:

Posted

dla mnie wyglada sztucznie niestety;-( nawet jesli nie jest ustawiane
A ja wczoraj robiłam pole rzepakowe,ale te na obrzezach kfiatki mi lepiej pasowali;-)

PS-czemu ta dgm tak sie sypie?;-(