orsini Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 no wiec ja chce chyba typu cokin-zeby pozniej pasowalo na rozne obietywy-tylko ten uchwyt sie zmienia. I mowia , ze nie warto oszczedzac na filtrach Quote
Polna Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Ja jeszcze uvki nie kupiłam, musze to zrobić w przyszłym tyg. Tylkozastanawiam się czy brać hoye czy marumi :hmmmm: Quote
LeCoyotte Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 orsini piękne te krajobrazy:p a ramki-co kto lubi;) na ścianie pewnie inaczej by to wyglądało niż na monitorze.. bo tu jest przytłaczający efekt orsini napisał(a): I mowia , ze nie warto oszczedzac na filtrach tak jak na obiektywach bezsensu zakładać tani filtr na wypasiony obiektyw:evil_lol: Quote
dog_master Posted May 23, 2008 Author Posted May 23, 2008 Orsini, tez chce Cokin [a wlasciwie Hitech, ale pasuje do Cokin P], ale wlasnie nie wiem jak silna... 0,6 czy 0,9 ;) Polna, mam Marumi, a na dniach zamawiam Marumi LensProtect - taka zmodyfikowana UVka specjalnie do ochrony, pod cyfre [WPC]. Hoya nigdy nie uzywalam ;] Quote
dog_master Posted May 23, 2008 Author Posted May 23, 2008 Przed fizycznym uszkodzeniem ;) Bo matryce cyfrowe nie sa czule na promieniowanie UV ;) Quote
Unbelievable Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 dog_master napisał(a):Przed fizycznym uszkodzeniem ;) Bo matryce cyfrowe nie sa czule na promieniowanie UV ;) a polepszają/pogarszają obraz? i tylko przy matrycach cyfrowych? Quote
goldenka245 Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 http://img100.imageshack.us/img100/6596/ffaaagz7.jpg Polna jak dla mnie to jest cudowne:loveu: Ah ta mina:loveu: I kadr jak dla mnie najbardziej ok ;) Quote
Waxy Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Śliczne, szkoda, że na tym drugim główka obcięta.. Nikon D80 - jaki obiektyw polecacie? Głównie do krajobrazów, psów.. myślałam nad Nikkorem AF-S VR 70-300 bo widziałam zdjęcia BBety i patrzyłam, że fotografowała nim swoją Kaje jak i tereny (tak mi sie zdaje..) Dobre? Złe? Najgorsze? Beznadzieja? :evil_lol: Może całkiem wybrać coś innego? Quote
bognik Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Waxy napisał(a): myślałam nad Nikkorem AF-S VR 70-300 bo widziałam zdjęcia BBety i patrzyłam, że fotografowała nim swoją Kaje jak i tereny (tak mi sie zdaje..) Dobre? Złe? Najgorsze? Beznadzieja? :evil_lol: Może całkiem wybrać coś innego? Ten obiektyw do krajobrazów się nie nadaje ;) Pozdrawiam! Quote
Waxy Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Hymm to łatwiej - co mi polecacie? Chciałabym aby spełniał te dwie moje potrzeby (chyba, że takiego nie ma :evil_lol: :evil_lol:) Quote
Vectra Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 [quote name='Waxy']Hymm to łatwiej - co mi polecacie? Chciałabym aby spełniał te dwie moje potrzeby (chyba, że takiego nie ma :evil_lol: :evil_lol:) 28 - 200 :cool3: tu popatrz na efekty Gezes I Mania - Senna Galeria. :diabloti: Quote
dog_master Posted May 23, 2008 Author Posted May 23, 2008 28 troche wasko imho, a 200 ciut krotko. Nie wiem, ja bym brala cos kolo 18-70 + 70-300... I najlepiej jasnego ;p Quote
Polna Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 [quote name='dog_master']ja bym brala cos kolo 18-70 + 70-300... I najlepiej jasnego ;p Ja tak mam, ale niestety ciemno... mam nadzieje, ze z czasem zaczne zmieniać na jaśniejsze. ;) http://digart.img.digart.pl/data/img/93/64/download/1947087.jpg Quote
dog_master Posted May 23, 2008 Author Posted May 23, 2008 Sliczna Frania! Ehh, zeby moj umial tak pozowac... Kicia tez niechetna, ale dorwalam ;p Quote
Polna Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Franiusza to się już uwarunkowała na dźwięk robienia zdjęcia. :eviltong: Zostawiam ją na waruj/siad, robie zdjęcie, a pies już koło mnie i czeka na łapówke, nic za darmo. :diabloti: Quote
Vectra Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Piękna Frania i kotecek ... U mnie też są uwarunkowane na aparat ... jak tylko wezmę do ręki .. od razu czyste szaleństwo , że będzie gra w piłkę :diabloti: Quote
dog_master Posted May 23, 2008 Author Posted May 23, 2008 :) U mnie poniekad tez sa uwarunkowane... Kot zwiewa, bo wie, ze albo bedzie mu pańcia fiszajem pod pysk podchodzic, albo kaze zostac i sie nie ruszac... Za to pies olewa totalnie ;) Tzn na zarcie nie moge robic, bo on nerwus+adhd - robi wszystko, siad, waruj, glos, lapy, caly pies idzie w ruch ;p Jedynie 'zostan' jest spokojne, ale sie rozglada, wiec z portretu nici... No oba wiec musze polowac z zaskoczenia ;p Quote
orsini Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 Waxy napisał(a):Śliczne, szkoda, że na tym drugim główka obcięta.. Nikon D80 - jaki obiektyw polecacie? Głównie do krajobrazów, psów.. myślałam nad Nikkorem AF-S VR 70-300 bo widziałam zdjęcia BBety i patrzyłam, że fotografowała nim swoją Kaje jak i tereny (tak mi sie zdaje..) Dobre? Złe? Najgorsze? Beznadzieja? :evil_lol: Może całkiem wybrać coś innego? podobno swietne szklo!mimo ze ciemne ale do krajobrazow to zapomnij;-))))) Quote
Unbelievable Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 dog_master napisał(a): Za to pies olewa totalnie ;) Tzn na zarcie nie moge robic, bo on nerwus+adhd - robi wszystko, siad, waruj, glos, lapy, caly pies idzie w ruch ;p Jedynie 'zostan' jest spokojne, ale sie rozglada, wiec z portretu nici... No oba wiec musze polowac z zaskoczenia ;p mój też tak ma, to szczyt jego spokoju(chyba, że śpi : P) ale uchwycić moment można, i to wcale nietrudno, mi się przynajmniej udaje :cool3: najłatwiej jest jak się zatrzyma i w coś wpatruje ;) Quote
Cekinka13* Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 dog master, super kadr i ostrość. :p A teraz... Quote
Od-Nowa Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 to ja również proszę o konstruktywną krytyke ;) od 5 dni nowy aparat... nauka trwa ;) zero retuszu, prosto z aparatu Quote
Recommended Posts