Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

orsini piękne te krajobrazy:p a ramki-co kto lubi;) na ścianie pewnie inaczej by to wyglądało niż na monitorze.. bo tu jest przytłaczający efekt

orsini napisał(a):

I mowia , ze nie warto oszczedzac na filtrach

tak jak na obiektywach
bezsensu zakładać tani filtr na wypasiony obiektyw:evil_lol:

Posted

Orsini, tez chce Cokin [a wlasciwie Hitech, ale pasuje do Cokin P], ale wlasnie nie wiem jak silna... 0,6 czy 0,9 ;)

Polna, mam Marumi, a na dniach zamawiam Marumi LensProtect - taka zmodyfikowana UVka specjalnie do ochrony, pod cyfre [WPC]. Hoya nigdy nie uzywalam ;]

Posted

Śliczne, szkoda, że na tym drugim główka obcięta..
Nikon D80 - jaki obiektyw polecacie? Głównie do krajobrazów, psów.. myślałam nad Nikkorem AF-S VR 70-300 bo widziałam zdjęcia BBety i patrzyłam, że fotografowała nim swoją Kaje jak i tereny (tak mi sie zdaje..) Dobre? Złe? Najgorsze? Beznadzieja? :evil_lol: Może całkiem wybrać coś innego?

Posted

Waxy napisał(a):
myślałam nad Nikkorem AF-S VR 70-300 bo widziałam zdjęcia BBety i patrzyłam, że fotografowała nim swoją Kaje jak i tereny (tak mi sie zdaje..) Dobre? Złe? Najgorsze? Beznadzieja? :evil_lol: Może całkiem wybrać coś innego?

Ten obiektyw do krajobrazów się nie nadaje ;)

Pozdrawiam!

Posted

Hymm to łatwiej - co mi polecacie? Chciałabym aby spełniał te dwie moje potrzeby (chyba, że takiego nie ma :evil_lol: :evil_lol:)

Posted

Franiusza to się już uwarunkowała na dźwięk robienia zdjęcia. :eviltong:

Zostawiam ją na waruj/siad, robie zdjęcie, a pies już koło mnie i czeka na łapówke, nic za darmo. :diabloti:

Posted

Piękna Frania i kotecek ...
U mnie też są uwarunkowane na aparat ... jak tylko wezmę do ręki .. od razu czyste szaleństwo , że będzie gra w piłkę :diabloti:

Posted

:)

U mnie poniekad tez sa uwarunkowane...

Kot zwiewa, bo wie, ze albo bedzie mu pańcia fiszajem pod pysk podchodzic, albo kaze zostac i sie nie ruszac...

Za to pies olewa totalnie ;) Tzn na zarcie nie moge robic, bo on nerwus+adhd - robi wszystko, siad, waruj, glos, lapy, caly pies idzie w ruch ;p Jedynie 'zostan' jest spokojne, ale sie rozglada, wiec z portretu nici...

No oba wiec musze polowac z zaskoczenia ;p

Posted

Waxy napisał(a):
Śliczne, szkoda, że na tym drugim główka obcięta..
Nikon D80 - jaki obiektyw polecacie? Głównie do krajobrazów, psów.. myślałam nad Nikkorem AF-S VR 70-300 bo widziałam zdjęcia BBety i patrzyłam, że fotografowała nim swoją Kaje jak i tereny (tak mi sie zdaje..) Dobre? Złe? Najgorsze? Beznadzieja? :evil_lol: Może całkiem wybrać coś innego?

podobno swietne szklo!mimo ze ciemne
ale do krajobrazow to zapomnij;-)))))

Posted

dog_master napisał(a):

Za to pies olewa totalnie ;) Tzn na zarcie nie moge robic, bo on nerwus+adhd - robi wszystko, siad, waruj, glos, lapy, caly pies idzie w ruch ;p Jedynie 'zostan' jest spokojne, ale sie rozglada, wiec z portretu nici...

No oba wiec musze polowac z zaskoczenia ;p

mój też tak ma, to szczyt jego spokoju(chyba, że śpi : P) ale uchwycić moment można, i to wcale nietrudno, mi się przynajmniej udaje :cool3: najłatwiej jest jak się zatrzyma i w coś wpatruje ;)