Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ementos']bardzo fajne światło akurat było w tym momencie :)
jestem ciekawa jak wyglądałoby zdjęcie zrobione od przodu... mogłoby wyjść bardzo fajnie :)
A ja was mimo wszystko i tak jeszcze pomęczę swoimi fotkami :P
Podoba mi się to zdjęcie, jednak czuję że coś w nim nie tak... pomożecie?

Uploaded with ImageShack.us
Tak jak już ktoś napisał, mnie też się wydaje, że to przede wszystkim kadr jest zły. Jeśli ujmowałby całego psa, to zrobiłabym zdjęcie w pionie, żeby ująć ogon i łapki, no i ominęło by wtedy ten słupek co nam wszedł w paradę :cool3: Jeśli natomiast zdjęcie robiłabym w poziomie, to zawęziłabym kadr, tak aby to pyszczek był w centrum ;) A tak poza tym to psina bardzo urocza :razz:

Posted

dzięki za cenne uwagi. Fotografuję głównie psiaki schroniskowe, więc takie uwagi jak najbardziej się przydadzą, a poza tym bardzo lubię robić zdjęcia. Niestety ciężko mi znaleźć jakiekolwiek warsztaty w moim regionie :(

Posted

Dobra, jeszcze was zamęcze fotkami :) teraz dodaje zdjęcie mojego ulubieńca, który już od kwietnia jest w nowym domku :) oraz jego kumpla (który leży) :)
moim zdaniem powinnam przesunąć troche kadr w lewo i uważać na tło, bo w tym wypadku nie jest za piękne...

Uploaded with ImageShack.us

Posted

Unbelievable napisał(a):
a mi jest za ciasno :grins: ale ja wiem że ty lubisz ciasno kadrować, kwestia gustu

to tak może mam z przyzwyczajenia , w łóżku ciasno , na kanapie ciasno ;) :evil_lol:

4 zdjęcia robione z pozycji leżącej , bo ja to takie już różne kombinacje robię ...

ale ta moja 150 za krótka jest :( szlag by to , czemu te 70-200 , tak zdrożały :crazyeye:

Posted

Co myślicie o tym zdjęciu?

Nie obrabiałam go w żadnym programie, bo bałam się, że jeszcze bardziej zepsuję:)
Liczę na konstruktywną krytykę.

Chyba po tym wrzuceniu ostrość zaginęła..

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Abietis']Co myślicie o tym zdjęciu?

Nie obrabiałam go w żadnym programie, bo bałam się, że jeszcze bardziej zepsuję:)
Liczę na konstruktywną krytykę.

Chyba po tym wrzuceniu ostrość zaginęła..
ładny kadr i ogólnie ok (no może bym dała wiecej przestrzenie na dole), ale jest takie trochę płaskie ja bym zaraz podbiła kontrast ikolory żeby było bardziej wściekło :evil_lol:

Posted

Ja tak na szybko bo z kom pisze. Pisze prace pt. fotografia psow wiec jakby mial ktos przypadkiem jakies fajne linki do artykulow to bylabym wdzieczna a nawet dzwieczna. chodzi o bardziej techniczna strone of kors typu obiektywy, oswietlenie, czesto popelniane bledy ;) Pozdrowienia

Posted

Kiłi fotopsy mają forum i na tym forum można sobie co nieco poczytać, albo na ich stronie tam jest 5 wskazówek jak fotografować psy :) jeżeli jeszcze na coś się natknę wkleję :)
1. wiem, że na psie jest w pewnym miejscu cień, jednak ktoś wszedł i nie mam na to wpływu :(

2. średnio mi to podoba, jednak dużo osób pochwaliło czekam na wasze opinie :)