Psiefoty Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 [quote name='anorektyczna.nerka']Omry odwiedź wątek wystawy w szczecinie, ktora się odbędzie w najbliższym czasie, tam ludzie czasem się reklamują, że sesję uczynią, zobacz jeszcze na maxmodels, tam może ktoś się podejmie zrobienia zdjęć psu (ja wychodzę z założenia, że jak ktoś robi dobre portrety, to i z psami problemu nie powinien mieć)[/QUOTE] Oj z tym ostatnim pozwolę sobie się nie zgodzić ;) Też tak myślałem, do momentu jak mnie koleżanka poprosiła na sesję z dzieciaczkiem. "Oj zrobisz tylko kilka fotek i po krzyku, takie zwykłe portrety, psy focisz fajnie to z dzieckiem nie będziesz mieć problemu" No i zrobiłem. I nie jestem zadowolony. Są pewne niuanse, tricki i sposoby na uzyskanie pożądanego efekty, które poznaje się z czasem siedząc głęboko w temacie danej fotografii. A fotografia psów uważam jest bardzo specyficzna ;) Omry, poszukaj kogoś kto się zajmuje psami w Twoim rejonie, na bank kogoś znajdziesz :) Możliwe ze jakaś młoda dziewczyna dojedzie za koszty przejazdu. Quote
Unbelievable Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 faith, to są zdjęcia bardzo mocno albumowe, do tego nieostre i niewyraźne, na prawdę uważasz że są fajne? a co sądzicie o czymś takim? ;) Quote
Psiefoty Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 U mnie troszkę za ciemne i masz taki ciężki kontrast ;) Fota poprawnie sfocusowana ale kadr mało interesujący ;) Quote
Kashdog Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 Ja znowu muszę zacząć zaglądać tu częściej :D Coś bardzo świeżego, co sądzicie? Quote
Yuveza Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 Bardzo podoba mi się swiatło, bokeh, kadr też, jedynie może nierówna ziemia, ale ja sie nie czepiam naturalnych szczegółów :) Quote
Kawalier Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 Majowe (strzelone w samo południe) zdjęcia - testowe z Pentacon'a 50mm: 1. 2. Quote
Aleksandrossa Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 [quote name='westie_justa']Bardzo podoba mi się swiatło, bokeh, kadr też, jedynie może nierówna ziemia, ale ja sie nie czepiam naturalnych szczegółów :)[/QUOTE] Z tego co mi się wydaje, jest ona nierówna- spójrz że drzewa są prosto, jakby próbować robić żeby ziemia była równa to by drzewa w bok leciały :) Quote
Yuveza Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 [quote name='Aleksandrossa']Z tego co mi się wydaje, jest ona nierówna- spójrz że drzewa są prosto, jakby próbować robić żeby ziemia była równa to by drzewa w bok leciały :)[/QUOTE] No wiem dlatego mowie że sie nie czepiam;) Quote
necianeta89 Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 a co powiecie o tym? Szczerze? Podziwiam ludzi którzy focą psy, wolę pomęczyć się z ludźmi ;) Quote
Unbelievable Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 [quote name='Psiefoty']U mnie troszkę za ciemne i masz taki ciężki kontrast ;) Fota poprawnie sfocusowana ale kadr mało interesujący ;)[/QUOTE] co znaczy ciężki kontrast i czemu mało interesujący? niestety w moim aparaciku matryca już nie domaga więc jeżeli chodzi o jakość i kolory proszę się nie czepiać za bardzo : P Quote
Demowata Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 [quote name='HexaWHWT']Nie znam się na tyle żeby Ci pomóc i go nie testowałam, więc tylko z opinii w necie mogłabym się wypowiedzieć. Tak na prawdę to interesowały mnie raczej ob z gamy olympusowych. Ale wczoraj kupiłam Heliosa 58mm :)[/QUOTE] A mogła byś mi podesłać z 2-3 Heliosowe zdjęcia? ;) Quote
NightQueen Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 http://img59.imageshack.us/img59/1692/img5071k.jpg dla mnie super, lubię dynamiczne zdjęcia, mógłby być nieco szerszy kadr bo jest ciasno, ale i tak bardzo fajnie Kashdog jak uzyskujesz taką tonacje ? bo podoba mi się tak, a nie udało mi sie takiej uzyskać :razz: Martyna, jakby twoje zdjęcie było w tonacji jak zdjęcie Kashdog to by mi się automatycznie podobało :diabloti: a tak się niczym specjalnym nie wyróżnia, plus ten rażąco krzywy horyzont Quote
Kawalier Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 http://img59.imageshack.us/img59/1692/img5071k.jpg Również bardzo podoba mi się ten dynamizm. Gratuluję. A co powiecie o tym zdjęciu? Quote
Unbelievable Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 [quote name='NightQueen'] Martyna, jakby twoje zdjęcie było w tonacji jak zdjęcie Kashdog to by mi się automatycznie podobało :diabloti: a tak się niczym specjalnym nie wyróżnia, plus ten rażąco krzywy horyzont[/QUOTE] no niestety ja nie uzyskam już takiego miękkiego efektu, bo bez dodania kontrastu mam zdjęcie po prostu szaro-bure przy takim świetle :roll: więc muszę sobie radzić z tym co mam mi w tym zdjęciu krzywy horyzont akurat nie przeszkadza :diabloti: Quote
Kashdog Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 [quote name='NightQueen'] Kashdog jak uzyskujesz taką tonacje ? bo podoba mi się tak, a nie udało mi sie takiej uzyskać :razz: Jakoś tak samo z siebie wyszło :D Zdjęcia o zachodzie słońca + pies o takim a nie innym umaszczeniu no i jeszcze troszkę męczyłam się z balansem bieli z tego co pamiętam :lol: To zdjęcie było robione o tej samej porze co poprzednie, co sądzicie? Quote
eria Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 http://i566.photobucket.com/albums/ss105/Coves/DSC_0513.png to jest przepiękne !!! Quote
faith35 Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 Wiem, że zdjęcie nijakie :roll: ... ale proszę o krytykę, na co zwrócić uwagę w przyszłości ... Quote
Voute Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 faith35 - Kadr mi się nawet podoba, lubię zdjęcia tego typu. Ostrość ustawiłabym na oczy, no i te przepalenia Quote
necianeta89 Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 Mi się podoba, ale na przyszłość - ostrość na oczy. A poza tym, ja należe do grona osób, które nawet i specjalnie przepalają. Bo to lubię ;) Quote
NightQueen Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 http://i566.photobucket.com/albums/ss105/Coves/DSC_0513.png dla mnie rewelacja :loveu: szup też całkiem fajny Quote
faith35 Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 Voute napisał(a):faith35 - Kadr mi się nawet podoba, lubię zdjęcia tego typu. Ostrość ustawiłabym na oczy, no i te przepalenia Dzięki, okej, będę pamiętała :) necianeta89 napisał(a):Mi się podoba, ale na przyszłość - ostrość na oczy. A poza tym, ja należe do grona osób, które nawet i specjalnie przepalają. Bo to lubię ;-) Też lubię czasami "przypalić", wydaje mi się, że wtedy oddają jakiś tam urok... Quote
faith35 Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 Zdjęcia nieobrabiane, prosto z aparatu... Jakby co - mogę poprawić ;) Quote
Avaloth Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 Smycze i brzydkie tła, w obu przypadkach. Generalnie takie zwykłe pstryki. Kashdog borderowe cuda, ale Ty wiesz że ja Twoje zdjęcia wielbię:loveu: Quote
Recommended Posts