Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Paskuda_Bandzior napisał(a):
Ja też bardzo bardzo lubię zdjecia pod słońce, ale to mi po prostu nie leży zupełnie :)

Poczekałabym jeszcze chwile, wtedy to słonce byłoby nizej i byłoby 'cieplejsze'. Tu u wikkoniki jest białą przepaloną plamą :)

uwielbiam Twoje zdjęcia :p rozumiem, biała plama, następnym razem ma być pomaranczowa :lol: Niestety śpieszyło mi się, ale jak zobaczyłam ją jak tam wącha to uznałam, że będę mieć wyrzuty sumienia jak nie zrobię zdjęcia...

anorektyczna.nerka napisał(a):

Wiki, co Twoim zdaniem to zdjęcie miało przedstawiać, co chciałaś uwiecznić ?

Hmmm... powiem jak małe dziecko, ale zdjęcie miało mieć taki czar... nie wiem jak to powiedzieć, a co według Ciebie powinno przedstawiać ?

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale chodzi Ci o rozmycie, czy o co? Wg. mnie nie wyciągnęłaś z kita jeszcze wszystkiego, ale generalnie okej. Na głowie Doti jest przepalenie.

Chodzi o 'zamrozony ruch' jeszcze nie perfekcyjny, ale zawsze ;) Kit miał straszny AF, a tu nawet ręcznie ładnie da się szybko wybrać. Mała GO też mi się podoba:)

Posted

Straszny AF? U mnie chodził cichutko i dosyć szybko, ale może to kwestia ustawień/obiektywu.
Mała GO, to chyba każdy, kot ma niewielki okres czasu lustrzankę jest zachwycony, przyznam, ze ja też wolę zadęcia z bokehem niż z dużą głębią.
Mam już adapter na m42, teraz tylko uzbierać na jupitera albo pentacona.

Posted

Straszny AF? U mnie chodził cichutko i dosyć szybko, ale może to kwestia ustawień/obiektywu.
Mała GO, to chyba każdy, kot ma niewielki okres czasu lustrzankę jest zachwycony, przyznam, ze ja też wolę zadęcia z bokehem niż z dużą głębią.
Mam już adapter na m42, teraz tylko uzbierać na jupitera albo pentacona.

U mnie naprawdę był straszny;) wgl nie wybierał, do tego nie był jasny. Na początku jak mialam lustro to się zachwycałam tą kitową GO, ale w heliosie jest bardzo ładna, mała, i do tego bokeh na portretach.

Posted

Amber napisał(a):
I na pewno robiłaś je finepixem s2950 i wrzuciłaś bez obróbki w PS ;)

takim aparatem też da się zrobić fajne zdjęcie, tylko trzeba się przyłożyć i pomyśleć, nie przesadzajmy

westie_justa, jak dla mnie te zdjęcie jest nieostre
poza tym swego czasu pokazywałam tu zdjęcie z alfy jakiejś(chyba 200) z kitem, da się zamrozić ruch tym obiektywem, to tylko kwestia ustawień i wycelowania ostrości

Posted

Unbelievable napisał(a):
takim aparatem też da się zrobić fajne zdjęcie, tylko trzeba się przyłożyć i pomyśleć, nie przesadzajmy

na pewno się da, ja marzę o tym, żeby takie umiejętności mieć, ale jeszcze baaaaaaaaaaaaaardzo długa droga przede mną, a chciałabym, żeby mnie ktoś pouczył, bo z internetu i wujka google jakoś mi nie wychodzi nauka :roll:

Posted

Na pewno, ale to nie jest lustrzanka i nigdy nie będzie. Wstawianie fotki "o takie mi się podoba" z dużo lepszego aparatu jest nieco nie fair.

Posted

No własnie też to rozmycie jakies takie... źle wybrałam.

Jak dla mnie to nie pasuje ta dłoń, chyba bez niej w kadrze byłoby lepiej. Poza tym podoba mi się.

Posted

Przekopałam mega stare fotki jak robiłam jeszcze canonem sx100is i niestety nie mam zadnego psa w takim wydaniu, ale mam mega banalny widoczek.
Obróbka to tylko kadr (obcielam czarny dol), ramka plus wyostrzenie po zmniejszeniu. Kolory prosto z aparatu :)

aparat canonsx100is (zwykla cyfrowa), rok 2009 :crazyeye::evil_lol:

to zdjecie jest nudne, nie przedstawia NIC konkretnego, ale pokazuje ze z cyfrowy bez obrobki moze byc pod slonce z sensonwnymi kolorami.

Posted

Paskuda_Bandzior napisał(a):
Przekopałam mega stare fotki jak robiłam jeszcze canonem sx100is i niestety nie mam zadnego psa w takim wydaniu, ale mam mega banalny widoczek.
Obróbka to tylko kadr (obcielam czarny dol), ramka plus wyostrzenie po zmniejszeniu. Kolory prosto z aparatu :)

aparat canonsx100is (zwykla cyfrowa), rok 2009 :crazyeye::evil_lol:

to zdjecie jest nudne, nie przedstawia NIC konkretnego, ale pokazuje ze z cyfrowy bez obrobki moze byc pod slonce z sensonwnymi kolorami.

w takim razie jestem nudna, bo mi się takie zdjęcia podobają :diabloti: