Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

HelloKally napisał(a):
A próbował ktoś drukować zdjęcia na drukarce canona?

Mi raz koleżanka drukowała, jakościowo wyglądało bardzo ładnie, ale nie wiem jak z odzwierciedleniem kolorów etc, bo to dawno było. Acz z tego co wiem Canony mają dobre drukarki, tylko tusze drogie.

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='wikikoniki']westie_justa - jak dla mnie pierwsze i trzecie ładne. Drugie mniej mi się podoba. A najładniejsze według mnie trzecie.
Ale rad nie mam... bo się nie znam :)

mi sie na drugim przepalenie nie podoba, ale kompozycja tak;) dzieki, 3 tez mi sie nawet podoba;)

Posted

Betty - dla mnie mało ciekawe. Tło zlewa się z obiektem, nie ma w ogóle kontrastu.

Justa - w pierwszym ostre są szelki, nie pysk. Oko to czarny migdałek, w dodatku w nie najlepszym stanie przedstawiony (przedstawiony - te przebarwienia pod okiem, wiem że białą sierść ciężko utrzymać, ale można to usunąć w photoshopie. W drugim drażni przepalenie z lewej, ale pysk w lepszym świetle. Dobrze dobrany kadr, dużo tam gdzie patrzy Doti. Trzecie jest nieostre... Znowu padło na szelki.

Demowata - w pierwszym nie podoba mi się że zdjęcie robione z góry, nieciekawy sposób przedstawienia psa. Drugie bardzo na plus - ładna ostrość i śliczny bokeh. Ja bym tylko cięła na 3:2.
Na marginesie - masz ładny podpis do zdjęć - nie przesadny, subtelny.

Posted (edited)

Ola164 napisał(a):

Justa - w pierwszym ostre są szelki, nie pysk. Oko to czarny migdałek, w dodatku w nie najlepszym stanie przedstawiony (przedstawiony - te przebarwienia pod okiem, wiem że białą sierść ciężko utrzymać, ale można to usunąć w photoshopie. W drugim drażni przepalenie z lewej, ale pysk w lepszym świetle. Dobrze dobrany kadr, dużo tam gdzie patrzy Doti. Trzecie jest nieostre... Znowu padło na szelki.

tak oko zgadzam sie przewaznie niestety tak wychodzi, ale według mnie na 3 zdjeciach pies jest ostry a nie same szelki;) moze to przez to że są bardziej kontrastowe? ale zrobilam dobry kadr O.O? są postępy :) dzięki za opinie :)

Edited by westie_justa
Posted

u mnie jest inna perspektywa, inna głębia, lecz nie uwazam żeby psyk był poruszony, rozmazany;) aczkolwiek przyjmuje do wiadomosci, spróbuje nast. razem, skupić sie na pysku:)
a co do Twojego zdjecia nie mam zastrzeżeń, uwielbiam taką GO, kadr tez mi sie podoba, i ostrosc;)

Posted

HelloKally napisał(a):

ja drukowałam na specjalnym papierze do zdjęć. Jakość fajna, kolory w sumie też :)

Posted (edited)

[quote name='Ola164']To mamy inne definicje ostrego psa ;)
Wg mnie to jest ostry psi pysk:
http://x.garnek.pl/ga6176/ff2a2f7291c67a19818443a3/ktos_tu_wsadzal_nos_do_blota.jpg

Swoją drogą proszę o opinie i krytykę.
Robiłam sigmą :)

Podoba mi się kolorystyka zdjęcia, fajna ostrość i głębia ;)

[quote name='westie_justa']u mnie jest inna perspektywa, inna głębia, lecz nie uwazam żeby psyk był poruszony, rozmazany;) aczkolwiek przyjmuje do wiadomosci, spróbuje nast. razem, skupić sie na pysku:)
a co do Twojego zdjecia nie mam zastrzeżeń, uwielbiam taką GO, kadr tez mi sie podoba, i ostrosc;)

Pysk nie musi być poruszony czy rozmazany, aby nie był ostry :) Po prostu af ustawił ci pkt ostrości na szelki, bo one wyróżniają się kontrastem.

[quote name='wikikoniki']Ola - śmieszny nos :loveu:
A tak poza tym, to jak dla mnie ostre oczy, ale zdjęcie mi się meeeeeeeeeeeeega podoba ! :D

A to źle że oczy są ostre? ;)

Edited by Voute
Posted

HelloKally napisał(a):

My czasem drukujemy ale potrzebny jest dobry papier najlepiej Epson Premium Glossy Photo Paper 255g jest super kolorki czyste i wszystko piękne :)
Drukujemy tylko na tanich zamiennikach tzn. kupuję tusz i napełniam sam cartridge a jest ich aż pięć każdy kolor osobno i dwa czarne.

Posted

[quote name='wikikoniki']Voute - nie źle. Nie doczytałaś ;) Ola pisała, że ostry pysk a ja, że według mnie oczy...

Aaa, w takim razie przepraszam, rzeczywiście źle przeczytałam :)

Skoro już jesteśmy w temacie psich pysków :eviltong: może ktoś pokusiłby się o ocenę tego:

Posted

Ola164 napisał(a):
Demowata - w pierwszym nie podoba mi się że zdjęcie robione z góry, nieciekawy sposób przedstawienia psa. Drugie bardzo na plus - ładna ostrość i śliczny bokeh. Ja bym tylko cięła na 3:2.
Na marginesie - masz ładny podpis do zdjęć - nie przesadny, subtelny.

Źle zrobiłam powinnam zrobić zdjęcie na poziomie psich oczu, albo troszkę niżej. Dlatego też nie podoba mi się to zdjęcie. Mam troszkę problemy z kadrowaniem, ale popracuję nad tym. :D
Dziękuję. :)

Posted

necianeta89 napisał(a):
Ja lubie brud i brudne psy, lubie ziarno, lubię przepalenia, duże kontrasty, niebieskie, zimne, to jest lajtowe:diabloti:

to przepal tą pościel :diabloti:

lubię podobnie ;)

Posted

[quote name='Krzysztof Kwiatkowski']Lampa nie ma automatyki więc nadaje się na przykład do doświetlania kadru ale na imprezki i bieganie z nią na aparacie to raczej pomyłka :) Bo o wszystkim trzeba pamiętać i ustawiać ręcznie oprócz ostrości.
http://www.wiejaczka.pl/test-lampy-blyskowej-yn-460-ii/
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=168815

dzięki
grzebałam wczoraj w sieci ale opinie były różne

Posted

Krzysztof Kwiatkowski napisał(a):
Nie ma za co. Do jakiego systemu potrzebujesz lampę ?

mam nikona d80 i lampę sb 400, działa mi ona na nerwy, ale nie mam potrzeby aż takiej wydawać 600 zł na dobrą lampę bo ja generalnie mało zdjęć robię przy świetle sztucznym