Avaloth Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 HelloKally napisał(a):A próbował ktoś drukować zdjęcia na drukarce canona? Mi raz koleżanka drukowała, jakościowo wyglądało bardzo ładnie, ale nie wiem jak z odzwierciedleniem kolorów etc, bo to dawno było. Acz z tego co wiem Canony mają dobre drukarki, tylko tusze drogie. Quote
Yuveza Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 [quote name='wikikoniki']westie_justa - jak dla mnie pierwsze i trzecie ładne. Drugie mniej mi się podoba. A najładniejsze według mnie trzecie. Ale rad nie mam... bo się nie znam :) mi sie na drugim przepalenie nie podoba, ale kompozycja tak;) dzieki, 3 tez mi sie nawet podoba;) Quote
Ola164 Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Betty - dla mnie mało ciekawe. Tło zlewa się z obiektem, nie ma w ogóle kontrastu. Justa - w pierwszym ostre są szelki, nie pysk. Oko to czarny migdałek, w dodatku w nie najlepszym stanie przedstawiony (przedstawiony - te przebarwienia pod okiem, wiem że białą sierść ciężko utrzymać, ale można to usunąć w photoshopie. W drugim drażni przepalenie z lewej, ale pysk w lepszym świetle. Dobrze dobrany kadr, dużo tam gdzie patrzy Doti. Trzecie jest nieostre... Znowu padło na szelki. Demowata - w pierwszym nie podoba mi się że zdjęcie robione z góry, nieciekawy sposób przedstawienia psa. Drugie bardzo na plus - ładna ostrość i śliczny bokeh. Ja bym tylko cięła na 3:2. Na marginesie - masz ładny podpis do zdjęć - nie przesadny, subtelny. Quote
Yuveza Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 (edited) Ola164 napisał(a): Justa - w pierwszym ostre są szelki, nie pysk. Oko to czarny migdałek, w dodatku w nie najlepszym stanie przedstawiony (przedstawiony - te przebarwienia pod okiem, wiem że białą sierść ciężko utrzymać, ale można to usunąć w photoshopie. W drugim drażni przepalenie z lewej, ale pysk w lepszym świetle. Dobrze dobrany kadr, dużo tam gdzie patrzy Doti. Trzecie jest nieostre... Znowu padło na szelki. tak oko zgadzam sie przewaznie niestety tak wychodzi, ale według mnie na 3 zdjeciach pies jest ostry a nie same szelki;) moze to przez to że są bardziej kontrastowe? ale zrobilam dobry kadr O.O? są postępy :) dzięki za opinie :) Edited March 6, 2012 by westie_justa Quote
Ola164 Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 To mamy inne definicje ostrego psa ;) Wg mnie to jest ostry psi pysk: Swoją drogą proszę o opinie i krytykę. Robiłam sigmą :) Quote
Yuveza Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 u mnie jest inna perspektywa, inna głębia, lecz nie uwazam żeby psyk był poruszony, rozmazany;) aczkolwiek przyjmuje do wiadomosci, spróbuje nast. razem, skupić sie na pysku:) a co do Twojego zdjecia nie mam zastrzeżeń, uwielbiam taką GO, kadr tez mi sie podoba, i ostrosc;) Quote
wikikoniki Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Ola - śmieszny nos :loveu: A tak poza tym, to jak dla mnie ostre oczy, ale zdjęcie mi się meeeeeeeeeeeeega podoba ! :D Quote
Lucky. Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 HelloKally napisał(a):A próbował ktoś drukować zdjęcia na drukarce canona? ja drukowałam na specjalnym papierze do zdjęć. Jakość fajna, kolory w sumie też :) Quote
Voute Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 (edited) [quote name='Ola164']To mamy inne definicje ostrego psa ;) Wg mnie to jest ostry psi pysk: http://x.garnek.pl/ga6176/ff2a2f7291c67a19818443a3/ktos_tu_wsadzal_nos_do_blota.jpg Swoją drogą proszę o opinie i krytykę. Robiłam sigmą :) Podoba mi się kolorystyka zdjęcia, fajna ostrość i głębia ;) [quote name='westie_justa']u mnie jest inna perspektywa, inna głębia, lecz nie uwazam żeby psyk był poruszony, rozmazany;) aczkolwiek przyjmuje do wiadomosci, spróbuje nast. razem, skupić sie na pysku:) a co do Twojego zdjecia nie mam zastrzeżeń, uwielbiam taką GO, kadr tez mi sie podoba, i ostrosc;) Pysk nie musi być poruszony czy rozmazany, aby nie był ostry :) Po prostu af ustawił ci pkt ostrości na szelki, bo one wyróżniają się kontrastem. [quote name='wikikoniki']Ola - śmieszny nos :loveu: A tak poza tym, to jak dla mnie ostre oczy, ale zdjęcie mi się meeeeeeeeeeeeega podoba ! :D A to źle że oczy są ostre? ;) Edited March 6, 2012 by Voute Quote
Krzysztof Kwiatkowski Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 HelloKally napisał(a):A próbował ktoś drukować zdjęcia na drukarce canona? My czasem drukujemy ale potrzebny jest dobry papier najlepiej Epson Premium Glossy Photo Paper 255g jest super kolorki czyste i wszystko piękne :) Drukujemy tylko na tanich zamiennikach tzn. kupuję tusz i napełniam sam cartridge a jest ich aż pięć każdy kolor osobno i dwa czarne. Quote
wikikoniki Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Voute - nie źle. Nie doczytałaś ;) Ola pisała, że ostry pysk a ja, że według mnie oczy... Quote
Voute Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 [quote name='wikikoniki']Voute - nie źle. Nie doczytałaś ;) Ola pisała, że ostry pysk a ja, że według mnie oczy... Aaa, w takim razie przepraszam, rzeczywiście źle przeczytałam :) Skoro już jesteśmy w temacie psich pysków :eviltong: może ktoś pokusiłby się o ocenę tego: Quote
dagg Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Voute - bardzo mi się podoba Twoje zdjęcie, łądna głębia, kadr ok, bardzo przyjemne w odbiorze! Quote
Ola164 Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Mi się podoba - ładna ostrość i kolory, ale ropki spod oczu bym usunęła. Quote
Vectra Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 http://img11.imageshack.us/img11/1287/dsc06711m.jpg fajowe , tylko bym pobawiła się w PSie , by pogniecioną pościel :diabloti: zniknąć. I troszkę więcej niebieskiego/fioletowego jeszcze - dla mnie mistrz ! Quote
Demowata Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Ola164 napisał(a):Demowata - w pierwszym nie podoba mi się że zdjęcie robione z góry, nieciekawy sposób przedstawienia psa. Drugie bardzo na plus - ładna ostrość i śliczny bokeh. Ja bym tylko cięła na 3:2. Na marginesie - masz ładny podpis do zdjęć - nie przesadny, subtelny. Źle zrobiłam powinnam zrobić zdjęcie na poziomie psich oczu, albo troszkę niżej. Dlatego też nie podoba mi się to zdjęcie. Mam troszkę problemy z kadrowaniem, ale popracuję nad tym. :D Dziękuję. :) Quote
necianeta89 Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 [quote name='Vectra']http://img11.imageshack.us/img11/1287/dsc06711m.jpg fajowe , tylko bym pobawiła się w PSie , by pogniecioną pościel :diabloti: zniknąć. I troszkę więcej niebieskiego/fioletowego jeszcze - dla mnie mistrz ! Ja lubie brud i brudne psy, lubie ziarno, lubię przepalenia, duże kontrasty, niebieskie, zimne, to jest lajtowe:diabloti: Quote
Vectra Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 necianeta89 napisał(a):Ja lubie brud i brudne psy, lubie ziarno, lubię przepalenia, duże kontrasty, niebieskie, zimne, to jest lajtowe:diabloti: to przepal tą pościel :diabloti: lubię podobnie ;) Quote
necianeta89 Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Vectra napisał(a):to przepal tą pościel :diabloti: lubię podobnie ;) życie to nie photoszopka :P a aparat jest od łapania tych brudnych chwil:diabloti: Quote
Krzysztof Kwiatkowski Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 [quote name='NightQueen']Posiada ktoś lampę YongNuo YN-460? Lampa nie ma automatyki więc nadaje się na przykład do doświetlania kadru ale na imprezki i bieganie z nią na aparacie to raczej pomyłka :) Bo o wszystkim trzeba pamiętać i ustawiać ręcznie oprócz ostrości. http://www.wiejaczka.pl/test-lampy-blyskowej-yn-460-ii/ http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=168815 Quote
NightQueen Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 [quote name='Krzysztof Kwiatkowski']Lampa nie ma automatyki więc nadaje się na przykład do doświetlania kadru ale na imprezki i bieganie z nią na aparacie to raczej pomyłka :) Bo o wszystkim trzeba pamiętać i ustawiać ręcznie oprócz ostrości. http://www.wiejaczka.pl/test-lampy-blyskowej-yn-460-ii/ http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=168815 dzięki grzebałam wczoraj w sieci ale opinie były różne Quote
Krzysztof Kwiatkowski Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 NightQueen napisał(a):dzięki grzebałam wczoraj w sieci ale opinie były różne Nie ma za co. Do jakiego systemu potrzebujesz lampę ? Quote
NightQueen Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Krzysztof Kwiatkowski napisał(a):Nie ma za co. Do jakiego systemu potrzebujesz lampę ? mam nikona d80 i lampę sb 400, działa mi ona na nerwy, ale nie mam potrzeby aż takiej wydawać 600 zł na dobrą lampę bo ja generalnie mało zdjęć robię przy świetle sztucznym Quote
Recommended Posts