Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Vectra']wiesz co , jakoś tak dużo to nie wyszło ... odejmując żarówki które mi "ukradziono" to ze trzysta parę złotych.
tylko muszę sobie dokupić , jeszcze jeden statyw pod oświetlenie.
Jak kupisz dwa zestawy oświetleniowe , to tak ze 300 zł ci wyjdzie.
Ja mam taki http://e-trade.com.pl/sklep/zestaw-oswietleniowy/1261-zestaw-oswietleniowy-z015.html , ale dokupiłam sobie do tego , srebrną parasolkę i podwójną oprawę.
I mam cały czas dylemat , jeśli idzie o aparat.Który i jaki ... a boje się kupić plastikowego pudełeczka.Znowu używany też strach.

Zbyt dużego wyboru to nie masz 550D, 600D, 60D, 7D, 5DmkII reszta raczej używana choć znalazłem poczciwą 50D niby nowa http://allegro.pl/nowy-canon-50d-paragon-gwarancja-obiektyw-warto-i2075131472.html

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Krzysztof Kwiatkowski']Zbyt dużego wyboru to nie masz 550D, 600D, 60D, 7D, 5DmkII reszta raczej używana choć znalazłem poczciwą 50D niby nowa http://allegro.pl/nowy-canon-50d-paragon-gwarancja-obiektyw-warto-i2075131472.html

A właśnie jeśli chodzi o 7D to warto? szukam czegoś bardzo szybkiego głównie do zdjęć sportowych (85% moich 'tworów'). Czytałam na jej temat trochę i nadal nie wiem... Szukam kogoś kto ma lub pstrykał nią już może :)

Posted

Ale dyskusja gorąca :evil_lol::evil_lol:
A ja bym nadal prosiła o skrytykowanie tych moich z kotem,w sensie chciałabym lepsze robić.

A Vectra do ciebie pytanko, Ty masz Canon 1.8 50mm?? Jak Ci takie zajebiste foty wychodzą? Jak światła ustawiasz itp?

I kolejne pytanie do białego burka jaki dobry kolor na tło oprócz szarości i brązu?

Posted

Kiłi napisał(a):
Ale dyskusja gorąca :evil_lol::evil_lol:
A ja bym nadal prosiła o skrytykowanie tych moich z kotem,w sensie chciałabym lepsze robić.

A Vectra do ciebie pytanko, Ty masz Canon 1.8 50mm?? Jak Ci takie zajebiste foty wychodzą? Jak światła ustawiasz itp?

I kolejne pytanie do białego burka jaki dobry kolor na tło oprócz szarości i brązu?

widziałam kiedyś zdjęcia białego burka na zieleni :loveu: może bordo jeszcze być dobre, niebieski/błękitny.

Posted

Kiłi , kot ma nieziemskie oczy , jak by tak to podkręcić w PS , to można z tego zrobić artyzm.
I proszę mi nie pisać , że fotka PSuta to nie fotka , bo właśnie 99% fotek WIELKICH fotografów , to ogromna znajomość photoshopa :diabloti: nie wierzę w zdjęcia , bez obróbki ... zresztą zwykłe zdjęcie , przez PSa robi się niezwykłe.

Mam 50mm 1.8 , jest sympatyczny.
Wiesz , ja cały czas obmyślam , jak te światła ustawiać , bo uważam że robie to źle.Może nie aż bardzo źle , ale pewno można lepiej. Czytam troszkę teraz na ten temat , nawet znalazłam na canon board temat na ten temat.

Biały pies to na białym tle :diabloti: niebieskie tło jest słodkie przy białym , dlatego moim zdaniem dobre dla kociaków i szczeniaków. Więc biały na białym , biały na czarnym.
Na zielonym to fajnie wygląda rude
Ale to mój gust i zdanie , a ja mam oba dalekie od norm profesjonalistów :evil_lol:

Posted

Vectra napisał(a):
Biały pies to na białym tle :diabloti: niebieskie tło jest słodkie przy białym , dlatego moim zdaniem dobre dla kociaków i szczeniaków. Więc biały na białym , biały na czarnym.
Ale to mój gust i zdanie , a ja mam oba dalekie od norm profesjonalistów :evil_lol:

Lubisz masło maślane?:diabloti:
Rude na zielonym jest nieziemskie :loveu::loveu: ale białe też jest ładne :evil_lol: czarne na białym standard też całkiem fajny :eviltong: A i jeszcze białe na rudym fajnie wygląda albo na pomarańczu tak jak patrzę na Prośkę na pomarańczowej pościeli :evil_lol::mad:
To moje bardzo skromne zdanie fotoamatora :evil_lol:

Posted

ww białe na białym , to nie jest masło maślane - tylko moim zdaniem bardzo ciekawy efekt - dopiszę MOIM ZDANIEM.
Do tego nie jest łatwe , o dobry efekt

akurat mam na pomarańczowym tle białego :diabloti: bo tak sobie wymyśliłam , że każdy tydzień życia szczeniaków , będzie na innym tle ;)

rudy się nie załapał , bo to nie na moje nerwy , współpraca z tym zakapiorem :evilbat:

Posted

[quote name='Vectra']ww białe na białym , to nie jest masło maślane - tylko moim zdaniem bardzo ciekawy efekt - dopiszę MOIM ZDANIEM.
Do tego nie jest łatwe , o dobry efekt

akurat mam na pomarańczowym tle białego :diabloti: bo tak sobie wymyśliłam , że każdy tydzień życia szczeniaków , będzie na innym tle ;)

http://i1090.photobucket.com/albums/i376/pennstaff1/19012012-218.jpg

http://i1090.photobucket.com/albums/i376/pennstaff1/16012012-396.jpg

rudy się nie załapał , bo to nie na moje nerwy , współpraca z tym zakapiorem :evilbat:

Efekt Białego na białym mi się też podoba osobiście, choć szczerze powiem ciekawe też jest czarne na czarnym gdzie widać praktycznie tylko bursztynowe oczy i zarys pyska (takie foto mi się kiedyś na DA rzuciło i zapadło w pamięci).
Co do zdjęć szczylków twoich to się napatrzeć nie mogę :loveu: Choć czarny szczenior wygląda jak by zaraz miał upaść i zasnąć (albo na będącego pod wpływem:diabloti:)

off: ale że rude staffiory są najnieznośniejsze czy to tylko jeden taki egzemplarz? :evil_lol:

Posted

To ja pokaże moje psie zdjęcie.
Ideą był protest przeciwko trzymaniu zwierząt na uwięzi. Nie wiem czy się udało.
Mój pies ma żałosną minę, ale ona naprawdę lubi zdjęcia, wie że za nimi stoją smaczki :oops:

W PSie zmniejszyłam nasycenie i dodałam brązowy odcień. Tyle, było wyciągane z rawu.

Posted

rudy to nie kolor , rudy to charakter :evilbat:
pierwszy rudy był uciekinier i zakapior , ten jest zakapior i szaleniec , dorosły rudy też jest rudy

mam nadzieje , że jak się zdecyduje jeszcze na szczeniaczki :diabloti: to zdobędę więcej wiedzy i umiejętności co do focenia.

http://img814.imageshack.us/img814/5026/dsc5286a.jpg
podoba mi się , mina to norma , moje maja zawsze miny skazańców :evil_lol:

Posted

[quote name='Ola164']To ja pokaże moje psie zdjęcie.
Ideą był protest przeciwko trzymaniu zwierząt na uwięzi. Nie wiem czy się udało.
Mój pies ma żałosną minę, ale ona naprawdę lubi zdjęcia, wie że za nimi stoją smaczki :oops:

W PSie zmniejszyłam nasycenie i dodałam brązowy odcień. Tyle, było wyciągane z rawu.
zawodowy by był efekt , gdyby zamiast sznurka , był łańcuch.
Bo powiem Ci uczciwie , że naj popatrzyłam na fotę , potem na komentarz , co ma ono oznaczać ;)
pies wygląda jak w biżuterii ;) a nie na uwięzi.

Nie mniej , jak pisałam , mi się podoba .. trochę bym przycięła od góry - ale ja jestem fanem ciasnych kadrów

Posted

Okamia napisał(a):
widziałam kiedyś zdjęcia białego burka na zieleni :loveu: może bordo jeszcze być dobre, niebieski/błękitny.

O spróbuje z zielonym, błękitne mam te kocyki z ikei ale one już troche mordnięte są:evil_lol: Dzięki :)
Vectra napisał(a):
Kiłi , kot ma nieziemskie oczy , jak by tak to podkręcić w PS , to można z tego zrobić artyzm.
I proszę mi nie pisać , że fotka PSuta to nie fotka , bo właśnie 99% fotek WIELKICH fotografów , to ogromna znajomość photoshopa :diabloti: nie wierzę w zdjęcia , bez obróbki ... zresztą zwykłe zdjęcie , przez PSa robi się niezwykłe.

Mam 50mm 1.8 , jest sympatyczny.
Wiesz , ja cały czas obmyślam , jak te światła ustawiać , bo uważam że robie to źle.Może nie aż bardzo źle , ale pewno można lepiej. Czytam troszkę teraz na ten temat , nawet znalazłam na canon board temat na ten temat.

Dzięki, popróbuje go w PS troche podkręcić jak będe miała więcej wolnego. Strasznie mnie denerwuje tylko ta lampa po prawej :/ Wlazła mi w kadr.
Nad tym 1.8 50mm się zastanawiam na lato tak jak dobrze pójdzie z kasą, super zdjęcia nim robisz. A oświetlenie wg mnie robisz boskie i... cholernie zazdroszcze :evil_lol: Mówisz, że biały na białym? Brzmi ciekawie, jeszcze tylko musze opanować ten balans bieli.

I pytanie do Krzysztofa za 100punktów, w wizjerze za cholere nie moge ustawić ostrości heliosem, robie to na lifeview czy gdybym skalibrowała wizjer to powinno być ok ?... jako blondynka dopiero teraz na to wpadłam :evil_lol:

Posted

Vectra napisał(a):
zawodowy by był efekt , gdyby zamiast sznurka , był łańcuch.
Bo powiem Ci uczciwie , że naj popatrzyłam na fotę , potem na komentarz , co ma ono oznaczać ;)
pies wygląda jak w biżuterii ;) a nie na uwięzi.

Nie mniej , jak pisałam , mi się podoba .. trochę bym przycięła od góry - ale ja jestem fanem ciasnych kadrów

Dzięki, spróbuję zwęzić :)
Hahha, przecież łańcuch by ważył więcej niż moje 9 kg maleństwo :evil_lol: Choć jest już zaprawiona, bo jakiś cham ją na takowym przytwierdzil do desek na rok....

Posted

Kiłi napisał(a):
:mdleje::mdleje::mdleje:

Ale że tak strasznie? Bo różne opinie spotykało... Moja mama powiedziała, że męczę tego biednego psa.... :roll:

Posted

betty_labrador napisał(a):
vectra! jakie duze te Twoje niuńki :)

Już trzy pojechały do nowych domów :( czas za szybko leci :placz:

Kiłi , prześcieradło w domu białe masz ? :diabloti: kocyki z ikea , są niezastąpione , w domu każdego psiarza :)

Ola, a mogła być specjalnie dla mnie :grins: pociąć inaczej fote ? ciaśniej - mniej góry , mniej dołu i więcej prawej strony.
Jak Ci brakuje prawej strony , to jest fotoszop :diabloti:

Dwa to może jeszcze inny pomysł , masz racje , tyle łańcucha to za dużo ... do tej linki , dodać troszkę łańcucha ... tak by kawałek był na psie i kawałek luźno leżał .. coś jak smycz z obrożą - tyle że łańcuch.I ten łańcuch kończył kadr .. że sobie tam jest długi gdzieś daleko.

Mina psa jest super , do oddania efektu zamierzonego.

Posted

Mina psa jak by był na uwięzi :evil_lol: ale nie przejmuj się u mnie na 20 zdjęć wychodzi 1 góra 2 :roll: Prośka ma minę wygłodniałego, bitego psa a Kelly patrzy wszędzie tylko nie w obiektyw (chyba następnym razem do pozowania kudłatej użyję kurczaka lub innego ptaszka :diabloti:).
Co do moich odczuć światło wolała bym umieścić trochę niżej by tylu cieni nie było

[quote name='Vectra']rudy to nie kolor , rudy to charakter :evilbat:
pierwszy rudy był uciekinier i zakapior , ten jest zakapior i szaleniec , dorosły rudy też jest rudy

To jak każdy sztaffi to szaleniec to rudy sztaffi to szleniec do entej? :evil_lol: Dobrze wiedzieć na przyszłość (w dalekiej przyszłości marzy się staffior :loveu: ) Rudy to nie kolor - rudy to styl życia - powiedzenie mojej koleżanki o płomiennorudej grzywie :evil_lol:

Ucz się robić doskonałe pstryki i następnie spraw sobie ładne szczeniaczki by było co podziwiać :loveu:

Kiłi też mam problem z balansem bieli jednak robiąc zdjęcia w rawach masz ten plus że możesz później to zmienić nie tracąc jakości w programie graficznym ;)

Dobra. pora obrobić dzisiejsze cosie :)

Posted

Na pierwszy rzut oka myślałam, że pies jest pozawijany w... makaron :lol:

Vectra - iloma lampami są doświetlane Twoje zdjęcia? Oprócz światła stałego masz np. zewnętrzną lampę błyskową?

Posted

Ola164 napisał(a):
Ale że tak strasznie? Bo różne opinie spotykało... Moja mama powiedziała, że męczę tego biednego psa.... :roll:

BOSKO!!! I do tego cudne kolory, takie lubie!!!

Vectra napisał(a):
Kiłi , prześcieradło w domu białe masz ? :diabloti: kocyki z ikea , są niezastąpione , w domu każdego psiarza :)

A mam:diabloti: Ale je musze wyprasować :evil_lol:
Ojj tak kocyki są de best!! Moje mają ich conajmniej 5 plus malusie niebieskie podusie z ikei hahaha:evil_lol::evil_lol:

Okamia, no właśnie musze zacząć robić w rawach w końcu ;)

Posted

Nie mam lampy błyskowej :) szczeniaki były oświetlane , co widać w ich oczkach , jedną żarówką która daje moc 600wat.
Szczeniak był na łóżku , pampa przed łóżkiem , a ja za parasolem.
Żarówka nie bezpośrednio na szczeniaka , tylko odbita w srebrnej parasolce.

z balansem bieli , to i ja mam problem ... ale to już chyba aparat kaput z tym ... próbowałam ustawiać balans jak pisał tu Krzysztof , kupiłam i dekielek do ustawiania balansu bieli ... i tak się nie ustawia :( albo sie ustawia , a potem bzikuje

Posted

Vectra napisał(a):

z balansem bieli , to i ja mam problem ... ale to już chyba aparat kaput z tym ... próbowałam ustawiać balans jak pisał tu Krzysztof , kupiłam i dekielek do ustawiania balansu bieli ... i tak się nie ustawia :( albo sie ustawia , a potem bzikuje

vectra, mi też balans bieli zaczął szaleć, i nie mogę go nawet na kompie porządnie ustawić, każde zdjęcie wygląda inaczej :roll:

Posted

Vectra napisał(a):
Nie mam lampy błyskowej :) szczeniaki były oświetlane , co widać w ich oczkach , jedną żarówką która daje moc 600wat.
Szczeniak był na łóżku , pampa przed łóżkiem , a ja za parasolem.
Żarówka nie bezpośrednio na szczeniaka , tylko odbita w srebrnej parasolce.
(...)

Dziękuję za odpowiedź :)
A orientuje się ktoś czy dostanę żarówkę o mocy 500-600 W w zwykłym sklepie oświetleniowym, czy takie żarówki to tylko foto? Ostatnio tata się pytał, ale o zwykłą żarówkę 500W to stwierdzili, że oni takich nie mają.

Posted

[quote name='Voute']Dziękuję za odpowiedź :)
A orientuje się ktoś czy dostanę żarówkę o mocy 500-600 W w zwykłym sklepie oświetleniowym, czy takie żarówki to tylko foto? Ostatnio tata się pytał, ale o zwykłą żarówkę 500W to stwierdzili, że oni takich nie mają.
dostaniesz , tylko cena jest 3 razy większa ;) kup sobie w tym sklepie e-trade , mają dobre ceny

pokaże Wam jak wygląda zdjęcie surowe

3 minuty w PS