Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Krzysztof, no Helios daje rade, co prawda nie ostrzy w nieskończoność (czy jak to się tam fachowo nazywa), trudno też nim uchwycić kundle bawiące się, przynajmniej mi (:evil_lol:) z racji, ze to stałka i manualnie trza kręcić, zanim ja się dokręce jakiejś ostrości kundel zmienia miejsce (kilka próbek: http://img803.imageshack.us/img803/4958/img3361.jpg, tu mi wogóle uciekły z kadru http://img850.imageshack.us/img850/1307/img3363l.jpg). Ale ja go kupiłam do portretów i w tym wg mnie się spełnia, mimo że jest troche uszkodzony a adapter ma chyba zepsute potwierdzenie ostrości (przez co czasami wydaje mi się że ostrość złapałam a tu dupa) to nie żałuje :)

BlackSheep, a mi się podoba, troche bym je po zmniejszeniu wyostrzyła tylko. Może nie są super profeszional ale na mój gust fajo ;)

Posted

agaga21 napisał(a):
pokaż swoją w takim razie :)

Nie robię sesji ślubnych.... jeszcze :)
Miałam na myśli to, że za coś takiego ja bym nigdy 2000 nie dała. Poproszę moją kuzynkę o jej zdjęcia ze ślubu. Dała 1500 zł, a zdjęcia nie są nawet ostre. Jak tylko się z nią spotkam to spróbuje je zdobyć.

Edit: Dorzucę jeszcze, że jak to ma być pamiątka na całe życie to niech będzie faktycznie zrobiona dobrze. Wstawione zdjęcia wg mnie. 1 nie ostre na twarzy, 2. szare, przepalona twarz, ostre drzewo a nie postacie, 3. zwykły pstryk.

Posted

Mówcie co źle! A napewno coś źle jest bo nawet ja widze, że coś nie gra, do wieczora chce usunąć z serwera te zdjęcia, także byłabym wdzięczna za uwagi i krytyke!!

http://img818.imageshack.us/img818/5199/img3534w.jpg

http://img705.imageshack.us/img705/8121/img3540pf.jpg

Edit:
Krzysztof miałeś racje to nie blueconnect psuje fotki, ale jak ja wgrywam na nim zdjęcia to te zdjęcia widze w masakrycznej jakości ale inne nie, a jak wchodze na normalny internet to już ok :evil_lol:

Posted

Boshhh jaki ten blueconnect jest wolny...
Wiki masz racje! Hanka była troche bliżej, a ostrość dawałam na babcie i niestety dziecko się nie załapało.
p.s. mam nadzieje, ze widzicie jakąś przynajmniej znośną jakość zdjęć, bo ja jak wcześniej pisałam widze masakryczną :evil_lol:

Posted

Kiłi napisał(a):
Mówcie co źle! A napewno coś źle jest bo nawet ja widze, że coś nie gra, do wieczora chce usunąć z serwera te zdjęcia, także byłabym wdzięczna za uwagi i krytyke!!

http://img818.imageshack.us/img818/5199/img3534w.jpg

http://img705.imageshack.us/img705/8121/img3540pf.jpg

Edit:
Krzysztof miałeś racje to nie blueconnect psuje fotki, ale jak ja wgrywam na nim zdjęcia to te zdjęcia widze w masakrycznej jakości ale inne nie, a jak wchodze na normalny internet to już ok :evil_lol:

Trzeba było popróbować z przysłoną np 3.2 do 4 żeby się dziecko załapało :)
U mnie ostrość łapie również na nieskończoność ale ja mam Canon -a :)
Co do potwierdzania ostrości u mnie jest podobnie szczególnie na pełnej dziurze, lepiej jest ustawić na LifeView i włączyć lupę ostrości.

Posted

Krzysztof Kwiatkowski napisał(a):
Trzeba było popróbować z przysłoną np 3.2 do 4 żeby się dziecko załapało :)
U mnie ostrość łapie również na nieskończoność ale ja mam Canon -a :)
Co do potwierdzania ostrości u mnie jest podobnie szczególnie na pełnej dziurze, lepiej jest ustawić na LifeView i włączyć lupę ostrości.

No właśnie nie da rady, jest 2 i nie da rady większej... :/
Ja też mam Canona, nawet podobny model do Twojego bo Ty chyba masz 550 a ja 600 :P Może coś źle robiłam, jutro popróbuje z tym (edit: to tak apropos ostrzenia w nieskończoność ;) ) :evil_lol:

Posted

Może dlatego, że fotograf robi milion zdjęć i już nie podchodzi do tego tak indywidualnie, jak wspólny znajomy młodej pary znający ich osobiście? Trafia w ich gust? Mi do ślubu jeszcze daleko, ale brat wybrał kolege, na którym przynajmniej może polegać, że weźmie jego uwagi i prośby do siebie, a nie po swojemu i nie będzie potem kwaśnych min, że nie do końca mają to, co chcieli :)

Posted

Laura, niewyraźne, brzydko oświetlony kocyk na którym leży kotek, oprócz pozycji kota nic nie ma ciekawego w tym zdjęciu. Oczywiście według mnie ;)

Posted

Onomato-Peja napisał(a):
Laura - na prawdę uwazasz za dobre to zdjęcie czy może po prostu spamujesz dla nabicia postów? hmn?

Jeśli to drugie to ten temat jest w offtopach, tu posty się nie nabijają:diabloti:

Kiłi- jak na moje oko obydwa zdjęcia są trochę poruszone.

Posted

Onomato-Peja napisał(a):
No i okej ale od złej strony, światło jest za psem przez co sama jego postać jest... ciemna plamą.

Czyli następnym razem mam psa postawić naprzeciw siebie stojącej pod oknem ? Nie zasłonię słońca ? Jest jeszcze drugie -

Posted

Avaloth napisał(a):
Kiłi- jak na moje oko obydwa zdjęcia są trochę poruszone.

Ok, dzięki :)
Dobra czyli narazie tak:
-ostrość
-poruszenie
A kadr, oświetlenie kolory? :)

wikikoniki napisał(a):
Czyli następnym razem mam psa postawić naprzeciw siebie stojącej pod oknem ? Nie zasłonię słońca ? Jest jeszcze drugie -

Wiki, nie rób pod słońce, bo psa nie widać, pies wychodzi ciemny bez szczegółów, a z tyłu jasne okno. Rób zdjęcia ze słońcem, lepiej Ci wyjdzie ;)

Posted

To i ja wstawię kilka, robione hybrydą... Trochę straciły przez upload na ostrości, no ale na to nic już nie poradzę niestety...:

i wcześniejsze:

Nie pretenduję do miana fotografa :lol:, pstrykam jedynie dla siebie i dla psów ze schronu - i dlatego fajnie byłoby robić im lepsze zdjęcia niż zwykle ;) Zdjęcia były obrabiane tylko w Picasie, dla ew. wzmożenia kontrastu albo dodania głębi.