Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Powracam w kolejnym pstryczkiem ;)
Moje ulubione, myślę, że aż tak źle nie jest.
I chciałam bardzo podziękować za wszystkie rady ! Teraz bardziej zwracam uwagę na kadrowanie i to, że musi być proste to z tyłu ... wypadło mi z głowy nazwa ;p

Posted

Wiki, nie obraź się, ale szczerze uważam, że Twoje zdjęcia są... a raczej nie sa za wiele warte. Popracuj nad kadrami, wyłącz flesh, popróbuj porobić zdjęcia w słoneczny dzień. Gadanie, że i tak ostre nie wyjdzie jest conajmniej głupie... Wesie_Justa równiez zdjęcia robiła zwykłym kompaktem bez flesha i wychodziły ostre albo chociaż w miarę a z tego co wiem ten jej aparat do najlepszych nie należał.

Posted

Wiki, tyle osób Ci mówi o lampie, a Ty uparcie cały czas robisz zdjęcia w domu i po ciemku. Nie uważasz, że łatwiej byłoby porobić zdjęcia w dobrych warunkach oświetleniowych? I wyłączyć tą paskudną lampę?

Posted

Nieśmiało proszę o opinię na temat moich pstryczków;):

Dopiero zaczynam zabawę z lustrzanką, a te fotki były robione na całkowitym automacie.
Zaglądałam parę razy na wątek, czytałam Wasze wypowiedzi, oglądałam fotki i postanowiłam, że sama trochę się dokształcę:) - zobaczymy, co z tego wyjdzie.

Posted

Pierwsze jak dla mnie ok, choc nie wiem jak z kadrem, ale nie znam sie dokladnie, sama sie dopiero ucze w kadrach ;) drugie trzebabybylo podostrzyc, zdaje mi sie ze ostrosc uciekla z psa.

Posted

Krzysztof Kwiatkowski napisał(a):
Robione Helios -em ?

Tak Heliosem;)

To po prawej, moja wina bo nie mieściłam się za kanapą i lampa właziła mi w kadr.

Posted (edited)

Kiłi napisał(a):
Tak Heliosem;)

To po prawej, moja wina bo nie mieściłam się za kanapą i lampa właziła mi w kadr.

Spoko :) Helios ma jednak potencjał :)
Ja mam teraz dwa bo drugi dostałem od kumpla razem z Zenit -em :)
Obydwa rozebrałem na części pierwsze oprócz optyki i wymieniłem smar podokręcałem śrubki bo wszystko luźne było teraz działają lepiej niż z fabryki :)
Kupiłem jeszcze ale nie mam kiedy zrobić testów bo pogoda kiepska:
Ennalyt Enna 35mm f3.5, pożyczone pentacon 50mm f1.8 i 29mm f2.8

Edited by Krzysztof Kwiatkowski
Posted

Jak ja dawno nie byłam na tym wątku, kilka lat:( Od dawna też nie zrobiłam żadnego zdjęcia, strasznie to smutne. Niestety wiedza z książek mi nie wchodzi a na kurs albo mnie nie stać, albo nie mam jak zgrać się czasowo. Nie bardzo mam też co tu wrzucić, znalazłam stare zdjęcia ślubne, oczywiście to totalna amatorka więc daleko im do ideałów, ale wówczas sądziłam, że i tak moje zdjęcia są lepsze od tych za które niektórzy moim znajomi zapłacili po 2 tysiące;)

Posted

LOL nie sądziłam, że jest aż tak źle. Trudno być obiektywnym wobec siebie, ale kiedy robiłam zdjęcia jako pomocnik u takiego profesjonalnego fotografa to 8 na 10 zdjęć młodzi wybrali moich. Ja porzuciłam robienie takich zdjęć, jednak pan świetnie prosperuje i jest jednym z najlepszych i najdroższych fotografów w Krakowie. Nic z tego nie rozumiem:/ Ale sama nie wiem, czy chce to zrozumieć.

Posted

Ola164 napisał(a):
Co kolejna sesja ślubna to gorsza....
pokaż swoją w takim razie :)

black_sheep napisał(a):
LOL nie sądziłam, że jest aż tak źle. Trudno być obiektywnym wobec siebie, ale kiedy robiłam zdjęcia jako pomocnik u takiego profesjonalnego fotografa to 8 na 10 zdjęć młodzi wybrali moich. Ja porzuciłam robienie takich zdjęć, jednak pan świetnie prosperuje i jest jednym z najlepszych i najdroższych fotografów w Krakowie. Nic z tego nie rozumiem:/ Ale sama nie wiem, czy chce to zrozumieć.

bo tego sie nie da zrozumieć. tu panuje dość dziwna atmosfera...