Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Vectra']A jaki kolor tła polecicie ? jaki kolor jest taki naj uniwersalny ? bo chyba sobie muszę jakieś kupić :evil_lol:

jeszcze się nie umiem dogadać z moją nową żarówką ;) tak są szumy , balans bieli do luftu , pora skalibrować monitor.
artyzmu nie ma , ale pokaże bo słodkie :diabloti:

fotografowanie szczeniąt , uczy mega cierpliwości :evil_lol:

http://i1090.photobucket.com/albums/i376/pennstaff1/01%2001%202012/01012012-534.jpg

za tło robiły kocyki "made in ikea"

a tu z programem poleconym przez Krzysztofa ;)
Mi się podobają :)

http://i1090.photobucket.com/albums/i376/pennstaff1/01%2001%202012/01012012-534_filtered.jpg

Na drugim zdjęciu szumu już nie widzę :)
Nie jestem szumofobem ale denerwuje mnie szum jak wychodzi na ciemnych fragmentach.
Ja też testowałem tyle że ten darmowy nie zapisuje EXIF -u i jakość do 95% ale i tak jest super :)
Znalazłem też ukraiński program o nazwie Helicon Filter ale ma dużo więcej opcji.

Co do tła to my mamy biały i niebieski ale przydałyby się stojaki to nich. Kolor zależy od tego co mamy zamiar fotografować czyli najlepiej mieć kilka. Jest tylko jedno "ale" one są takie troszkę przezroczyste i mają taką fakturę którą widać na zbliżeniach dlatego kupiliśmy też zwykły brystol w trzech kolorach.

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

fioneczka napisał(a):
te Kwiatkowski :diabloti:
po pierwsze, nie cytuj zdjęć - zamieniaj je na linki
po drugie, nie pisz posta pod postem
po trzecie zajmij się czymś pożytecznym :diabloti:

Te lepiej za prace się weź a nie siedzisz na dogo !
A po za tym to co Ty moderator :P

Posted

Vectra napisał(a):
to nie ulega wątpliwości - są tanie , ładne , ciepłe , dobrze się piorą , szybko schną , wchłaniają ładnie wilgoć.
Co prawda dla szczeniaków lepsze są dry bedy , ale kiepsko wyglądają na zdjęciach :diabloti:

Gdyby jeszcze kłaki się do nich nie wbijały :diabloti:

Cudne te maluchy :loveu: Zdjęcia też niczego sobie :cool3:

Dla mnie najbardziej uniwersalnym kolorem jest biały, ale białe szczeniaki + białe tło = misja na marsa :diabloti: Więc może beżowe? ;)

Posted

[quote name='betty_labrador']http://i1090.photobucket.com/albums/i376/pennstaff1/01a012012-242.jpg to jest fajne ;)

Panie Kwiatkowski nie bardzo rozumiem wstawianie zwykłych pstryków na wątek o fotografii. Dobre do albumu ale tu niekoniecznie. Ani kot ani pies po sylwestrze nie zachwyca jakością ;) przykro mi to pisać ale tak to dziwnie odbieram. pozdrawiam.

Wielu osobom to nie przeszkadza a jak Tobie tak to nie musisz ich oglądać i komentować.
Nie jedna osoba chciała by takie umieć zrobić :P
Po za tym gdybyś była bystra i zauważyła to zdjęcie kota nie jest moje.
Jak dla mnie są zaj.....ste.
Za to Ty pewnie robisz wszystkie zdjęcia perfekcyjne i na pewno skończyłaś studia fotograficzne.

Posted

Jak tu romantycznie się zrobiło :evil_lol:
przecież to nie jest wątek dla profesjonalistów , tylko "lajkoników" ;)

Faktycznie coś w beżach może być takie dość uniwersalne ...
O brystolu myślałam , ale przy szczeniakach może być kłopotliwy ;) bo one lubią sobie zrobić siku podczas męki w pozowaniu :diabloti:

Posted

[quote name='Vectra']
O brystolu myślałam , ale przy szczeniakach może być kłopotliwy ;) bo one lubią sobie zrobić siku podczas męki w pozowaniu :diabloti:
brystol u nas sie nie sprawdził, bardzo szybko dziwnym trafem był cały pognieciony :D dodatkowo pełno śladów od łap od razu widać....

Vectra te Twoje białe kluski są urocze :loveu: :loveu:

ja ostatnio próbowałam z kodurą :)

Posted

Krzysztof Kwiatkowski napisał(a):
Wielu osobom to nie przeszkadza a jak Tobie tak to nie musisz ich oglądać i komentować.
Nie jedna osoba chciała by takie umieć zrobić :P
Po za tym gdybyś była bystra i zauważyła to zdjęcie kota nie jest moje.
Jak dla mnie są zaj.....ste.
Za to Ty pewnie robisz wszystkie zdjęcia perfekcyjne i na pewno skończyłaś studia fotograficzne.

zadufanie w sobie?
Ja bym nie chciała robić zdjęć w takim kadrze jak Twoje i z takim tłem niedobranym jak pognieciona pościel ;) nie widze w tym profesjonalizmu wcale. Ja nic nie twierdze ze robie cudowne, ale nie wstawiam tu kazdego na ktorym pieknie pies wyszedl...
A kot no sory -po pierwsze cytuje sie linki a nie zdjecia , a po drugie nie jest doświetlony i tlo szarobure. I wcale nie chce sie kłócić co pewnie uważasz- ja poprostu zwrocilam uwagę ze chwalisz sie zdjeciami jakbys robił je wybitnie ;) pozdrawiam.

Posted

wielu osobom to przeszkadza, ale jak widać nie warto się odzywać, bo jak grochem o ścianę

Vectra napisał(a):
Jak tu romantycznie się zrobiło :evil_lol:
przecież to nie jest wątek dla profesjonalistów , tylko "lajkoników" ;)

oczywiście że wątek jest po to by się czegoś nauczyć, ale zauważ że Pan Kwiatkowski sądzi że jest mistrzem więc nie wiem po co tu dodaje zdjęcia w takim razie ;) w końcu ten wątek to nie fotoblog

A wracając do tematu to fajny efekt daje ta lampa, fajnie doświetla.
No i białe maluchy nie są już tak bardzo zielone :p

Jeśli chodzi o tło to ja by uzyskać czarne dawałam bristol jako bok, a na podłoże czarną półkę od mebli kiedy robiłam zdjecia myszy które też sikają gdzie popadnie.

Posted

NightQueen napisał(a):
wielu osobom to przeszkadza, ale jak widać nie warto się odzywać, bo jak grochem o ścianę

oczywiście że wątek jest po to by się czegoś nauczyć, ale zauważ że Pan Kwiatkowski sądzi że jest mistrzem więc nie wiem po co tu dodaje zdjęcia w takim razie ;) w końcu ten wątek to nie fotoblog

A wracając do tematu to fajny efekt daje ta lampa, fajnie doświetla.
No i białe maluchy nie są już tak bardzo zielone :p

Jeśli chodzi o tło to ja by uzyskać czarne dawałam bristol jako bok, a na podłoże czarną półkę od mebli kiedy robiłam zdjecia myszy które też sikają gdzie popadnie.

Nigdzie nie pisałem że jestem mistrzem ale pojęcie o fotografii mam nie od wczoraj i chciałem Wam pomóc ale widzę że jest to zbędna strata mojego czasu bo pognieciona pościel jest przecież nieprofesjonalna. Następnym razem wywalę sukę z łóżka wykąpię ją ( żeby była czysta ) żona zmieni i wyprasuje pościel postawię tło lub oszukam w PS i będzie super.

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku życzę i oczywiście profesjonalnych fotek.

Posted

Nigdzie nie pisałem że jestem mistrzem ale pojęcie o fotografii mam nie od wczoraj i chciałem Wam pomóc ale widzę że jest to zbędna strata mojego czasu bo pognieciona pościel jest przecież nieprofesjonalna. Następnym razem wywalę sukę z łóżka wykąpię ją ( żeby była czysta ) żona zmieni i wyprasuje pościel postawię tło lub oszukam w PS i będzie super.

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku życzę i oczywiście profesjonalnych fotek.

A przepraszam bardzo czy uwazasz ze my wczoraj zaczęliśmy fotografowac i Twoja pomoc jest tak niezbędna że będziemy sie zachywac kazdym postem i zdjęciem?
No i owszem, pościel możnaby doprowadzic do ładu, ale bynajmniej tłem może byc cos bardziej jednolitego np sciana, A do psa nic nie mam bo piekny, i czysty tylko mowa o fotografiach..

No i również życzymy wszystkiego co najlepsze w tym ciagłego samodoskonalenia sie w dobieraniu teł i kadrów. I wiecej samokrytyki.

Posted

Również uważam, że wklejanie wszystkich zdjęć jak leci jest tutaj bez sensu. Zgadzam się z Betty. Doradzać możesz. Ba- fajnie, że chcesz to robić, ale gdyby każdy wklejał zdjęcia na którym jego piesek tak ładnie wyszedł, to temat do nauki zrobiłby się śmietnikiem.

Posted

to idę prasować pościel :evil_lol:

jak białe jest zielone ? już było zielone , jak się urodziło , bo się w łożysku upaciało ... było też różowe , przy odrobaczaniu.

kto mi przypomni , jak się nazywa program do ustawiania monitora ? kalibracji znaczy

Posted

z tego wszystkiego zapomnialam dodac- Marta Ares fajne fotografie i tła ;) doświetlalas czyms?

Fioneczka Ty tak nie przoduj- pan KK zaraz Ci udzieli fachowej rady bo Twoje tła są za bardzo jednolite-pożyczy Ci swojej pościeli :evil_lol: ale serio to na prawdę bardzo udane :) można powspominać lato :loveu: bo ta zima....ciagle biało i biało :roll: :eviltong:

i od razu pytanie- jaką lampe byście polecili na początek? do zdjec psów w pomieszczeniach. Czy fakt że mam blende ma znaczenie przy doborze lampy?

Posted

betty_labrador napisał(a):
z tego wszystkiego zapomnialam dodac- Marta Ares fajne fotografie i tła ;) doświetlalas czyms?

Fioneczka Ty tak nie przoduj- pan KK zaraz Ci udzieli fachowej rady bo Twoje tła są za bardzo jednolite-pożyczy Ci swojej pościeli evil_lol: ale serio to na prawdę bardzo udane :) można powspominać lato :loveu: bo ta zima....ciagle biało i biało :roll: :eviltong:

wiesz ja w swoim życiu zrobiłam tylko kilka dobrych zdjęć ... to jednak nie te ... to zdjęcia Pana KK (nawet podpisałam)
niestety pościel moja :diabloti:

Posted

fioneczka napisał(a):
wiesz ja w swoim życiu zrobiłam tylko kilka dobrych zdjęć ... to jednak nie te ... to zdjęcia Pana KK (nawet podpisałam)
niestety pościel moja :diabloti:

aha to wiele wyjasnia :P juz sie skapłam troche z tą pościelą :eviltong: To prasujcie, prasujcie :diabloti:

Posted

marta_ares, ja z kolei uważam, że 2 pierwsze zdjęcia świetne, z kolei na 3 jest kiepska kompozycja jak dla mnie.
jednolite tła może i fajnie wyglądają ale fotografia byłaby strasznie nudna gdyby na wszystkich zdjęciach były tła różniące się jedynie kolorem.

krzysztof, świetne makro robisz. bardzo mi się podoba szczególnie to
http://i1134.photobucket.com/albums/m604/nitka31/takie%20tam%20artystyczne/IMG_6818.jpg

Posted

betty_labrador napisał(a):
aha to wiele wyjasnia :P juz sie skapłam troche z tą pościelą :eviltong: To prasujcie, prasujcie :diabloti:

następnym razem zamiast prześcieradła zarzucę z wieczora tło fotograficzne i będzie ARTystycznie :diabloti: