Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pierwsze mi się podoba, fajne kolory.
Drugie fajne, ale b&w i psy się troche zlewają jakby z drzewami w tle.
Kotek też fajnie wygląda, ale ja bym spróbowała też b&w ; )
to zdjęcie psiaka schroniskowego z łapką mi się najbardziej podoba, szkoda tylko, że widać smycz, ale to sie da usunąc.

Posted

[quote name='Adrianna']Pierwsze mi się podoba, fajne kolory.
Drugie fajne, ale b&w i psy się troche zlewają jakby z drzewami w tle.
Kotek też fajnie wygląda, ale ja bym spróbowała też b&w ; )
to zdjęcie psiaka schroniskowego z łapką mi się najbardziej podoba, szkoda tylko, że widać smycz, ale to sie da usunąc.[/QUOTE]
dziekuje:) a co znaczy b&w ?:D faktycznie troche zlane wyszło:/ a co do smyczy masz racje łatwo sie jej pozbyc a bedzie z pewnościa lepiej wygladało:)

Posted

[quote name='westie_justa']swietne, a jaki masz aparacik? bo dowiedziałam się ze ilość pixeli nie jest najważeniejsza do dobrego zdjęcia a ja na to zwracałam uwagę :oops:
Wszystko jest w exifie, link Adrianna podała post wyżej ;)

Producent: OLYMPUS CORPORATION Model: C760UZ

Posted

[quote name='Aleksandrossa']a co myślicie o takim portreciku?

Mi się zdjęcie podoba tylko jak dla mnie za dużo tego z lewej, ciachnęłabym kawałek;) ogólnie fajna ostrość:)

Posted

http://img856.imageshack.us/img856/8809/dsc0501x.jpg
[quote name='westie_justa']Mi się zdjęcie podoba tylko jak dla mnie za dużo tego z lewej, ciachnęłabym kawałek;) ogólnie fajna ostrość:)
Za dużo z lewej ?
Ja wiem, że mam taką pracę, gdzie lewa oznacza prawą stronę, ale wg mnie kadr powinien być jeszcze bardziej w lewo - tam patrzy pies.
To rozmycie psuje zdjęcie.
Przepalone ... - może da radę uratować te przepalenia ?!
Niestety kontrast zbyt duży, bo oczka i nosek całkiem czarne, ale może jeszcze coś da się odratować.

Posted

E tam.
Moim zdaniem można drogą prób i błędów na AP coś poradzić na przepalenia :] Chociaż zależy w jakim stopniu zdjęcie jest przepalone.
Aleksandrossa, ten brak ostrości to zasługa przeróbki, czy taka fota?
Luzia, ja bym jeszcze wygładziła ścianę :D

A tutaj dowalę to z Batonem, po usunięciu smyczy (pierwszy raz suwałam obiekt ze zdjęcia) i po przycięciu: