Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ewelinabuck napisał(a):
juz narazie nic nie bede wstawiac musze spowrotem ogarnac aparat i cala obrobke fotek:P:P a dopiero pozniej cos pokaze bo jak narazie to sama kaszanka

Jeśli koniecznie musisz blurować tło, to staranniej rób selekcję. Ewentualnie - jeśli działasz w fotoszopce - wypróbuj użycie opcji history brush. Bo zdjęcia całkiem fajne, a obróbka im zaszkodziła.;)

Posted

Moim zdaniem o wiele fajniej ;) Na drugim zdjęciu trochę szkoda, że lewe (psie lewe) oczko i lewa strona główki taka ciemna. Jakbyś dała od tamtej strony choćby kawał białego papieru, to by Ci rozjaśniło i pewnie dało refleks w oku.

Posted

Zdjecie nieba mi sie nie podoba bo nie lubie takich zdjęć.
2 i 3 są nieostre i to tło ; P poza tym w drugim lepiej byłoby wyżej wykadrować roże.
west zlewa sie z tłem i ogolnie nie chwytające te zdjecia, raczej takie pospolite

Posted

nieostre... jak dla mnie to chyba najostrzejsze zdjęcia kwiatów jakie robiłam... w sumie chyba jedyne ostre, no a tło jest jakie jest bo róża była koło domu (nie mojego :P)
no cóż czyli do bani...:/
ale dzięki za rady;)
mam jeszcze takie, tutaj chyba sie nie zlewa z tłem.... ale samo zdjęcie(?) :/

Posted

nadal uważam ze zdjęcia są nieostre.
w pierwszym przeszkadza łapka, troszke ucięłaś sierść, w drugim ucho jest 'na styk' i ostrość ogolnie.
i może tło, bo psina jest biała i tło jasne, myślę ze fajny byłby kontrast, a co do róży to można zrobić zdjęcie z innej strony, żeby nie rozpraszalo tlo. Ja też robię zdjecia kwiatom i wybieram taka strone zeby nie bylo rozpraszajacego tla ; )

Posted

dzięki za rady;)
kurcze ja nie wiem mój aparat chyba jest do bani.. robię to na ustawieniach ręcznych ISO na 200 ustawiłam balans bieli na 'żarówka' i tak jak wiadomo chyba w każdym aparacie (chyba) najpierw klikam na przycisk i wybiera ostrość i czasami pokazuje się czerwony kwadracik jak 'jest źle' a na zółto z dzwiękiem jak jest dobrze i wtedy przyciskam i robię cyk zdjęcie ale żeby 'było dobrze' to kilka razy robię te 'nastrojenie' i pod różnymi kontami żeby się zaświeciło..
no i nie wiem... próbuję różnych zdjęć ale żadne nie jest "ładne" :/
dzięki za rady:) pomogłaś bedę zwracać uwagę na tą ostrość... chociaż i tak on będzie robił zdjęcia jakie robi..:/ wywalę ten aparat przez okno.. :angryy:

Posted

Ostatnio trochę zajęłam się fotografowaniem moich koleżanek ;)
Oto kolejne efekty mojej pracy:

Wiem że ręka obcięta ;/

I co sądzicie??
Wszystkie zdjęcia są ostre, ale po wgraniu zrobiły sie takie jak tu wstawiłam ;/

Zdjęć mam bardzo dużo, ale wybrałam tylko tych kilka.
Proszę o opinię ;) I za każdą dziękuję :)

Posted

oj rzeczywiście, trochę pogięte;)
No światło miałam z okna i jeszcze jasną białą lampkę trzymałam w ręku światła w pokoiku nie zapalałam bo jest zółtawe i zdjęcia byłyby jeszcze gorsze.. :/

Posted

Sweet, pierwsze chyba najlepsze, drugie też jest ok, ale przeszkadza mi ucięty but, trzecie, ucięta ręka i włosy, czwarte mi się nie podoba, a w piątym nie podoba mi się wyraz twarzy modelki, tzw. dzióbek.

Posted

Lucky. napisał(a):
Sweet, pierwsze chyba najlepsze, drugie też jest ok, ale przeszkadza mi ucięty but, trzecie, ucięta ręka i włosy, czwarte mi się nie podoba, a w piątym nie podoba mi się wyraz twarzy modelki, tzw. dzióbek.

Dziękuję;)
Właśnie Trzecie mi się najbardziej podoba, ale właśnie dopiero po zgraniu zdjęć zauważyłam że ucięłam rękę i trochę te włosy;/

Posted

Piąte by mi się bardzo podobało, gdyby nie ta tragiczna mina.
Pierwsze wygląda jak reklama jakiegoś ubrania, wg mnie ok :)
W trzecim zostawiłabym trochę więcej dołu, ale mimo to mi się podoba.

Posted

[quote name='Avaloth']Piąte by mi się bardzo podobało, gdyby nie ta tragiczna mina.
Pierwsze wygląda jak reklama jakiegoś ubrania, wg mnie ok :)
W trzecim zostawiłabym trochę więcej dołu, ale mimo to mi się podoba.

Mam chyba bez tej miny:P zaraz poszukam specjalnie dla Ciebie ;D
Dobre porównanie;)
dziękuję ;)

O takie:

Lepsze?

Posted

[quote name='ewelinabuck']to sa dwa wyciagniete prosto z aparatu zmniejszone w ps i ciut wyostrzone i jak?
http://img802.imageshack.us/img802/4556/dsc2876.jpg

[quote name='Zofia.Sasza']Moim zdaniem o wiele fajniej ;) Na drugim zdjęciu trochę szkoda, że lewe (psie lewe) oczko i lewa strona główki taka ciemna. Jakbyś dała od tamtej strony choćby kawał białego papieru, to by Ci rozjaśniło i pewnie dało refleks w oku.

Ostatnio przeczytałam że cień często jest zalecany w fotografii, żeby zdjęcie nie wydawało się płaskie.

Posted

[quote name='rotek_']Ostatnio przeczytałam że cień często jest zalecany w fotografii, żeby zdjęcie nie wydawało się płaskie.
Cień tak, ale tu oko jest kompletnie czarna plamą ;) Co do zdjęć z dziewczyną - próbowałaś takich mniej "ustawianych"? Mam wrażenie, że usadzasz modelkę w pozie i focisz. A ona powinna się ruszać, zmieniać pozę...
Ja oczywiście wstawię coś swojego, ale mi imageshack umarł :(