Zofia.Sasza Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Bardzo rzuca się w oczy obróbka tła. Nie lepiej byłoby bez niej? Quote
ewelinabuck Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 juz narazie nic nie bede wstawiac musze spowrotem ogarnac aparat i cala obrobke fotek:P:P a dopiero pozniej cos pokaze bo jak narazie to sama kaszanka Quote
Zofia.Sasza Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 ewelinabuck napisał(a):juz narazie nic nie bede wstawiac musze spowrotem ogarnac aparat i cala obrobke fotek:P:P a dopiero pozniej cos pokaze bo jak narazie to sama kaszanka Jeśli koniecznie musisz blurować tło, to staranniej rób selekcję. Ewentualnie - jeśli działasz w fotoszopce - wypróbuj użycie opcji history brush. Bo zdjęcia całkiem fajne, a obróbka im zaszkodziła.;) Quote
ewelinabuck Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 to sa dwa wyciagniete prosto z aparatu zmniejszone w ps i ciut wyostrzone i jak? Quote
Zofia.Sasza Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Moim zdaniem o wiele fajniej ;) Na drugim zdjęciu trochę szkoda, że lewe (psie lewe) oczko i lewa strona główki taka ciemna. Jakbyś dała od tamtej strony choćby kawał białego papieru, to by Ci rozjaśniło i pewnie dało refleks w oku. Quote
ewelinabuck Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 dziekuje za naprawde przydatne uwagi obiecuje ze wykorzystamy:) Quote
Onomato-Peja Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Żuk powiedzcie mi jak z kontrastem, kolorami? Quote
Yuveza Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Ja mam kilka "Fotografii" :evil_lol: 1 2 3 I piesiowe 4 5 Quote
Adrianna Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Zdjecie nieba mi sie nie podoba bo nie lubie takich zdjęć. 2 i 3 są nieostre i to tło ; P poza tym w drugim lepiej byłoby wyżej wykadrować roże. west zlewa sie z tłem i ogolnie nie chwytające te zdjecia, raczej takie pospolite Quote
Yuveza Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 nieostre... jak dla mnie to chyba najostrzejsze zdjęcia kwiatów jakie robiłam... w sumie chyba jedyne ostre, no a tło jest jakie jest bo róża była koło domu (nie mojego :P) no cóż czyli do bani...:/ ale dzięki za rady;) mam jeszcze takie, tutaj chyba sie nie zlewa z tłem.... ale samo zdjęcie(?) :/ Quote
Adrianna Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 nadal uważam ze zdjęcia są nieostre. w pierwszym przeszkadza łapka, troszke ucięłaś sierść, w drugim ucho jest 'na styk' i ostrość ogolnie. i może tło, bo psina jest biała i tło jasne, myślę ze fajny byłby kontrast, a co do róży to można zrobić zdjęcie z innej strony, żeby nie rozpraszalo tlo. Ja też robię zdjecia kwiatom i wybieram taka strone zeby nie bylo rozpraszajacego tla ; ) Quote
Yuveza Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 dzięki za rady;) kurcze ja nie wiem mój aparat chyba jest do bani.. robię to na ustawieniach ręcznych ISO na 200 ustawiłam balans bieli na 'żarówka' i tak jak wiadomo chyba w każdym aparacie (chyba) najpierw klikam na przycisk i wybiera ostrość i czasami pokazuje się czerwony kwadracik jak 'jest źle' a na zółto z dzwiękiem jak jest dobrze i wtedy przyciskam i robię cyk zdjęcie ale żeby 'było dobrze' to kilka razy robię te 'nastrojenie' i pod różnymi kontami żeby się zaświeciło.. no i nie wiem... próbuję różnych zdjęć ale żadne nie jest "ładne" :/ dzięki za rady:) pomogłaś bedę zwracać uwagę na tą ostrość... chociaż i tak on będzie robił zdjęcia jakie robi..:/ wywalę ten aparat przez okno.. :angryy: Quote
Sweet Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Ostatnio trochę zajęłam się fotografowaniem moich koleżanek ;) Oto kolejne efekty mojej pracy: Wiem że ręka obcięta ;/ I co sądzicie?? Wszystkie zdjęcia są ostre, ale po wgraniu zrobiły sie takie jak tu wstawiłam ;/ Zdjęć mam bardzo dużo, ale wybrałam tylko tych kilka. Proszę o opinię ;) I za każdą dziękuję :) Quote
anorektyczna.nerka Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Co do tła ze zdjęć z Doti lepiej by było jakbyś tą satynę najpierw wyprasowała, bo widoczne są zgięcia, które wadzą, a dopiero potem jakoś ułożyła materiał. Co do oświetlenia, może używaj dodatkowych źródeł światła? Quote
Yuveza Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 oj rzeczywiście, trochę pogięte;) No światło miałam z okna i jeszcze jasną białą lampkę trzymałam w ręku światła w pokoiku nie zapalałam bo jest zółtawe i zdjęcia byłyby jeszcze gorsze.. :/ Quote
Lucky. Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Sweet, pierwsze chyba najlepsze, drugie też jest ok, ale przeszkadza mi ucięty but, trzecie, ucięta ręka i włosy, czwarte mi się nie podoba, a w piątym nie podoba mi się wyraz twarzy modelki, tzw. dzióbek. Quote
Sweet Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Lucky. napisał(a):Sweet, pierwsze chyba najlepsze, drugie też jest ok, ale przeszkadza mi ucięty but, trzecie, ucięta ręka i włosy, czwarte mi się nie podoba, a w piątym nie podoba mi się wyraz twarzy modelki, tzw. dzióbek. Dziękuję;) Właśnie Trzecie mi się najbardziej podoba, ale właśnie dopiero po zgraniu zdjęć zauważyłam że ucięłam rękę i trochę te włosy;/ Quote
Avaloth Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Piąte by mi się bardzo podobało, gdyby nie ta tragiczna mina. Pierwsze wygląda jak reklama jakiegoś ubrania, wg mnie ok :) W trzecim zostawiłabym trochę więcej dołu, ale mimo to mi się podoba. Quote
Sweet Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 [quote name='Avaloth']Piąte by mi się bardzo podobało, gdyby nie ta tragiczna mina. Pierwsze wygląda jak reklama jakiegoś ubrania, wg mnie ok :) W trzecim zostawiłabym trochę więcej dołu, ale mimo to mi się podoba. Mam chyba bez tej miny:P zaraz poszukam specjalnie dla Ciebie ;D Dobre porównanie;) dziękuję ;) O takie: Lepsze? Quote
Lucky. Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 lepsze, ale jednak z jakąś bardziej 'normalną' miną było by super. :) Quote
Sweet Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Lucky. napisał(a):lepsze, ale jednak z jakąś bardziej 'normalną' miną było by super. :) Nie mam już z inną miną ;) Quote
rotek_ Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 [quote name='ewelinabuck']to sa dwa wyciagniete prosto z aparatu zmniejszone w ps i ciut wyostrzone i jak? http://img802.imageshack.us/img802/4556/dsc2876.jpg [quote name='Zofia.Sasza']Moim zdaniem o wiele fajniej ;) Na drugim zdjęciu trochę szkoda, że lewe (psie lewe) oczko i lewa strona główki taka ciemna. Jakbyś dała od tamtej strony choćby kawał białego papieru, to by Ci rozjaśniło i pewnie dało refleks w oku. Ostatnio przeczytałam że cień często jest zalecany w fotografii, żeby zdjęcie nie wydawało się płaskie. Quote
Zofia.Sasza Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 [quote name='rotek_']Ostatnio przeczytałam że cień często jest zalecany w fotografii, żeby zdjęcie nie wydawało się płaskie. Cień tak, ale tu oko jest kompletnie czarna plamą ;) Co do zdjęć z dziewczyną - próbowałaś takich mniej "ustawianych"? Mam wrażenie, że usadzasz modelkę w pozie i focisz. A ona powinna się ruszać, zmieniać pozę... Ja oczywiście wstawię coś swojego, ale mi imageshack umarł :( Quote
Onomato-Peja Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 A powiedzcie mi, gdzie wstawiacie zdjęcia? Macie jakies galerie, blogi? Szukam czegoś fajnego. ;) Quote
Recommended Posts