Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Paulina87 napisał(a):
Na 3 zdjęciu smycz można spokojnie usunąć w PS, na drugim z resztą też.

To zbyt skomplikowane :evil_lol: z resztą ja nawet nie mam PSa :cool1:

NightQueen napisał(a):
drugie mi się podoba, fajny klimat, tylko kadr bym nieco na prawo przesunęła

Dzięki :)

Adrianna napisał(a):
W pierwszym kadr w górę i ja bym wutarła bródkę psince.

Drugie fajne :), a w trzecim byłooby fajne ujęcie, ale gdybyś zrobiła foto nie z dołu, tylko prosto na pychol .

w górę? To bym musiała pysio uciąć?

Posted

Adrianna fajny psiak, a zdjęcie.. takie zwykłe jak dla mnie. Ja bym przesunęła kadr w lewo i dół, tzn ucięła niepotrzebnej szyi a zostawiła trochę więcej przed i pod psem.

Okamia, nie wiem czy mam dobrze ustawiony monitor ale u mnie głowa jest prześwietlona. I wg mnie pies ucięty w takich niekonkretnych miejscach, tak w kolanie i pół dupki. Chyba lepiej by wyglądało albo cięcie konkretnie już, zrobienie ciaśniejszego kadru, albo zostawić więcej. Ładne szelki :D

również proszę o krytykę :)
Modelki należą do NightQueen

Posted

Luzia napisał(a):

w górę? To bym musiała pysio uciąć?

Łojeje, zakręcona jestem, chodziło mi raczej, o kadr w dół, bo bródka sie troszke ucięła, a na górze dużo 'luzu' Pardon :)

Posted

Avaloth napisał(a):
Adrianna fajny psiak, a zdjęcie.. takie zwykłe jak dla mnie. Ja bym przesunęła kadr w lewo i dół, tzn ucięła niepotrzebnej szyi a zostawiła trochę więcej przed i pod psem.

Faktycznie, za dużo szyi, fajna sprawa z tym wątkiem, bo sama bym nie zauważyła. Dzieki :)
Mysza fajna, zakochana jestem w tym zdjęciu nr 513 z Twojego fbl !

Posted

Okamia-ja bym się trochę bardziej pochyliła i przesunęła w prawo, no i smyczka trochę przeszkadza :) Ale psiak przesłodki :D

Avaloth-podobają mi się kolorki :) ale coś mi tu przeszkadza, nie wiem co, może to rozmycie na pierwszym planie albo ten czarny fragment w lewym górnym rogu :evil_lol:

Posted

Ciekawy wątek :D
bardzo ładne zdjęcie! Tylko trochę przeszkadza ta smycz w lewym, górnym rogu. Szkoda że łapki ucięte ale ogólnie ładne!
http://i1221.photobucket.com/albums/dd466/OkamiaK/Marzec%202011/IMG_3307.jpg?t=1300307107

Tutaj nie ma się czego doczepić :) chociaż preferuję ostrzejsze kolorki:
http://wd1.photoblog.pl/np1/201103/0B/89524690.jpg

i dorzucam coś od siebie, proszę krytykować i doradzić na co następnym razem zwracać uwagę ;)

Posted

Zuzia&Snoopy napisał(a):
I dlaczego łańcuch... czy psiak ma w ogóle dostęp do wody? Bo w "misce" chyba pustka... :(

no własnie...okropnie wygląda to jego stanowisko pracy. Przykro patrzeć ze tak wesoly i kochany pies musi tam i w taki sposób spedzać całe dnie... ;(

Posted

Co do psa przy budzie... To jest pies mojego wujka, niestety każda próba przemówienia mu do rozsądku kończy się słowami: to mój pies! Jak tam przyjeżdżam to staram się jakoś mu pomóc, przywożę koce (które gdzieś się potem 'same' gubią:angryy:) daję mu wody ale niestety jestem tam kilka razy w miesiącu. :shake: szkoda mi psiaka...

Posted

misia93 napisał(a):
Co do psa przy budzie... To jest pies mojego wujka, niestety każda próba przemówienia mu do rozsądku kończy się słowami: to mój pies! Jak tam przyjeżdżam to staram się jakoś mu pomóc, przywożę koce (które gdzieś się potem 'same' gubią:angryy:) daję mu wody ale niestety jestem tam kilka razy w miesiącu. :shake: szkoda mi psiaka...

Musisz się przygotować, że zdjęcia tego typu nie spotkają się z uznaniem miłośników zwierząt :(
Spróbuj coś zrobić, to piękny i jak się domyślam młody psiak, szkoda jego życia...

Pierwsze foto kota mz. jest za bardzo 'z góry', a drugie nie podoba mi się, bo razi zwykłością, kadr i tło też drażnią.

Posted

Psiak rzeczywiście warunki ma nie za fajne. Spróbuj pogadać z wujkiem żeby chociaż wkładał mu do tej budy słomę no i żeby w misce coś miał, a jak przyjeżdżasz do niego i nie ma tych rzeczy zapewnionych to sama to zrób.
A jeżeli chodzi o zdjęcia
1- moim zdaniem jak napisała Adrianna- jest zrobione za bardzo z góry
2-troszeczkę bym je przerobiła jeśli chodzi o kolory :evil_lol:
3 i 4 nie będę oceniać, bo no sama wiesz, te zdjęcia pokazują strasznie fajnego psa, który żyję w złych warunkach.

Teraz ja czekam na ocenę :)