Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ostatnie klimat ma genialny, gdyby nie ta ucięcie trawy na pierwszym planie było by idealnie
drugie mi się nie podoba, kadr nie ten (centralny i za nisko) i ogólnie takie mało interesujące ^^

w końcu kupiłam obiektyw: canon 50mm f 1.8:loveu: zrobiłam tylko kilka zdjęc 'testowych' ale zakochałam się już w głębi, różnica w świetle wielka, w końcu mogę robić zdjęcia w pomieszczeniach bez lampy:loveu:

Posted

mam psa napisał(a):
pusc jakieś foty z tym 50mm w ciemnym miejscu bez lampy pls

postaram się jutro/pojutrze zrobić i wrzucić
ale ciemne tzn jakie ? pomieszczenie z zaświeconą jedną lampą (niezbyt intensywne światło) wystarczy, czy chcesz coś kompletnie po ciemku ? bo jeśli to drugie to od razu mówię że aż tak dobrze nie jest, chociaż mogę spróbować ze statywem i długim czasem

Posted

[quote name='mam psa']pusc jakieś foty z tym 50mm w ciemnym miejscu bez lampy pls
zdjęcia robione w pokoju, jakieś 2 metry od okna, koło 16:15 (czyli jak się zaczyna ściemniać)
przy f1.8 http://img266.imageshack.us/i/img0553m.jpg/
i dla porównania f4.5 http://img839.imageshack.us/img839/1333/img0555z.jpg

tu już kiedy jest całkiem ciemno, przy jednej lampie na suficie

http://img199.imageshack.us/img199/6696/img0614h.jpg
zdjęcia robione na czasie 1/30(na którymś chyba 1/25), ISO u anioła 400, na zdjęciach psa i taty 800

PS to nie są zdjęcia do oceny xd robiłam próbę obiektywu, przy okazji zdjęcia na prośbę mam psa, jestem świadoma tego ze, szczególnie to drugie psie jest niedoświetlone i kadry są brzydkie xd

Posted

Avaloth napisał(a):
a no, w końcu się zagoiło :) chociaż jak się przyjrzeć widać niewielkie blizny bo nie do końca to chce zarosnąć sierścią, ale generalnie jest już ładnie ;)

jak już i tak offujemy, to Ty jak zwykle, wszędzie tylko nie w swojej galerii:mad::evil_lol:

W mojej galeri nie ma takiego dreszczyku emocji i zagrożenia banem :evilbat:

Żeby nie było Offa :lol:... Jakim aparatem focisz :evil_lol:

Posted

Luzia napisał(a):
W mojej galeri nie ma takiego dreszczyku emocji i zagrożenia banem :evilbat:

Żeby nie było Offa :lol:... Jakim aparatem focisz :evil_lol:

ah no tak.. ale zdjęcia tu też można powstawiać :diabloti:

żeś się wysiliła:evil_lol: canon eos 450d ^^ +kit, 55-250IS i nowa stałka

Posted

Avaloth napisał(a):
ah no tak.. ale zdjęcia tu też można powstawiać :diabloti:

żeś się wysiliła:evil_lol: canon eos 450d ^^ +kit, 55-250IS i nowa stałka

Z moim sprzętem to ja się wolę nie wychylać ze zdjęciami :lol:

No co już nie ma offa :evil_lol:

Ja tam wolę nikonki i mam nadzieję że kiedyś ( za jakieś 50 lat :evilbat:) się takiego dorobię :lol:

Posted

[quote name='Unbelievable']Na każdym zdjęciu jest inny zwierz;) cieszę się że się podobają :cool3: te ujęcie jest chyba lepsze

czy mozesz zrobic zdjecie swojego terra?? w przyszlosci kombinuje zeby wlasnorecznie wykonac terrarium ale mniej wiecej chodzi o wyposazenie :)

Posted

[quote name='kaskaSz'];)

Gadzina zlewa sie z tłem, u poprzedniczki wyglada fajowo na czarnym tle ;)
Poza tym (kaskasz) łebek jest slabo zaostrzony i fajniej wyglądałoby nie z profiliu