Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W pierwszym i ostatnim troszkę ciachnęłaś uszysko.
Drugie mi sie nie podoba, bo wygląda 'pspolicie' (nie wiem, to jest moja opinia, piszę to co myślę patrząc na foto)
Portretowy Wermut jest fajny, kolorki są super i wgl, a te pierwsze troszkę bladawe mi sie wydają

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Adrianna napisał(a):
Kadr w sensie, że za bardzo na prawo?

jest ciasno, albo bym całkowicie się cofała (czy tam zmniejszyła przybliżenie, zależy co ty tam robiłaś czy przybliżałaś obiektyw czy siebie) tak żeby pies nie zajmował 90% zdjęcia, bądź też przybliżyła się na tyle żeby na zdjęciu pojawiła się tylko głowa.

Posted

A mi się rumianki nie podobają. Pierwsze płatki są nieostre i kadr też jakoś niespecjalny.
Pierwsze liście wyglądałyby fajnie gdybyś nie ucięła tego po lewej, a w drugim zdjęciu uciełaś drzewko, co nie wygląda fajnie, ja bym dała w kadr jakiegoś liścia, a wokól niego inne, nieostro :)

a co do tego zalinkowanego to za dużo kwiatu w kadrze i niepotrzebny flesz, bo się zrobił cień i nieostrość na płatkach.

Posted

Śliczne serducho:loveu:
adrianna, nie mam lustrzanki, więc zdjęcia jakościowo nie są najlepsze, aparat mam dopiero od roku, a fotografowaniu czegoś innego niż pies i świniaki poświęcam mało czasu, w sumie może "3 sesje". Dwa razy wiosną, jedna jesienią + kwiatki w domu....
heh, tulipanka zrobiłam parę dni po zakupie aparatu....

Posted

[quote name='Naklejka']Śliczne serducho:loveu:
adrianna, nie mam lustrzanki, więc zdjęcia jakościowo nie są najlepsze, aparat mam dopiero od roku, a fotografowaniu czegoś innego niż pies i świniaki poświęcam mało czasu, w sumie może "3 sesje". Dwa razy wiosną, jedna jesienią + kwiatki w domu....
heh, tulipanka zrobiłam parę dni po zakupie aparatu....

Ja też nie mam lustra, tylko sześcioletniego olympusa, a mimo to ciągle się uczę i robię coraz lepsze zdjęcia tym sześcioletnim Olympusem. Mam zamiar kupić lustro, ale to dopiero początkiem lata. Jest takie fajna zasada "Dobry fotograf zrobi dobre zdjęcie na każdym sprzęcie' Nie uważam siebie za jakąś fotografkę, ale lubię ten wątek, bo przez wytykanie błędów uczymy sie wiecej.

Mój photoblog - http://www.photoblog.pl/puzzelka

A to kilka roślinnych zdjeć, które robiłam moim olympusem (daje miniaturki, żeby nie zapychać, klinkij to sie poweikszą)

Posted

Adrianna napisał(a):
fajny kotek:loveu:, ale wydaje się trochę jakby prześwietlony

Prześwietlony nie jest ;)
Mnie kolory się nie podobają i trochę za szeroko...

Posted

Korenia napisał(a):
Prześwietlony nie jest ;)

To gafę walnęłam:eviltong:

Wiecie może jak ze zdjęcia zobaczyć 'exif' na photoblogu jest taki przycisk, a poza tym, to nie za bardzo wiem, bo np. tego kotka chciałabym zobaczyć

Posted

Kotek cudny, ale zdjęcie wygląda jak stara pocztówka:evil_lol:
Nauki ciąg dalszy...
jedno z pierwszych prób

widoczek z okna rano w górach:loveu:

ciąg dalszy z wycieczki...

Wittenberga:p

Posted

Naklejka drugie jest zamglone/nieostre
Przy kwiatku kolory są strasznie mdłe, ostatnie mi się podoba, jedyne co to bym ucięła kawalątek kadru po lewej żeby nie bło kawałka tego komina czy co to jest.

Ada te kwadraty z zabawy czasem migawki mi się podobają ^^