Adrianna Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 W pierwszym i ostatnim troszkę ciachnęłaś uszysko. Drugie mi sie nie podoba, bo wygląda 'pspolicie' (nie wiem, to jest moja opinia, piszę to co myślę patrząc na foto) Portretowy Wermut jest fajny, kolorki są super i wgl, a te pierwsze troszkę bladawe mi sie wydają Quote
Adrianna Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Hmm...? Pobawiłam się trochę kontrastem, ale w edycji zdjęć nie mam gustu za grosz. Krytykować ;) Quote
Yuveza Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Krytykuję!!......... Piękne zdjęcie a szczególnie oczka psa:D Quote
NightQueen Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Adrianna jak dla mnie to zdjęcie to jest taki pstryk do albumu rodzinnego, niczym specjalnym się nie wyróżnia. Kard mi się nie podoba, jest ciasny, a góra jest przepalona Quote
NightQueen Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Adrianna napisał(a):Kadr w sensie, że za bardzo na prawo? jest ciasno, albo bym całkowicie się cofała (czy tam zmniejszyła przybliżenie, zależy co ty tam robiłaś czy przybliżałaś obiektyw czy siebie) tak żeby pies nie zajmował 90% zdjęcia, bądź też przybliżyła się na tyle żeby na zdjęciu pojawiła się tylko głowa. Quote
Naklejka Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Jakie śliczne zdjęcia robicie:loveu: Moje próby walki ze sprzętem:diabloti: Pierwsze jest prześwietlone.... Ostatnie zdjęcie to pierwsze próby fotografowania... pierwszy kontakt z aparatem... Czekam na krytykę i jakieś porady :) Edit: mam jeszcze takie http://img337.imageshack.us/img337/7895/img0406xh.jpg Quote
Yuveza Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 ostatnie najbardziej mi się podoba i te rumianki też;) Quote
Adrianna Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 A mi się rumianki nie podobają. Pierwsze płatki są nieostre i kadr też jakoś niespecjalny. Pierwsze liście wyglądałyby fajnie gdybyś nie ucięła tego po lewej, a w drugim zdjęciu uciełaś drzewko, co nie wygląda fajnie, ja bym dała w kadr jakiegoś liścia, a wokól niego inne, nieostro :) a co do tego zalinkowanego to za dużo kwiatu w kadrze i niepotrzebny flesz, bo się zrobił cień i nieostrość na płatkach. Quote
Moniskaa Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 inny styl fotografowania, /malowanie światlem/ tak jak już kiedyś wspominałam te zdjęcie juz wstawiałam, ale podaje link dla tych co nie widzieli, do tej pory najlepsze zdjęcie jakie udało mi się uchwycić. http://lh6.ggpht.com/_SvJOF00ygyw/TJPTeytPLMI/AAAAAAAAAag/cm5IAQ_ZFo0/s640/P1090300.JPG Quote
Adrianna Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Podobają mi sie, zwłaszcza kolory. jak zrobiłaś napis? ;D Quote
Naklejka Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Śliczne serducho:loveu: adrianna, nie mam lustrzanki, więc zdjęcia jakościowo nie są najlepsze, aparat mam dopiero od roku, a fotografowaniu czegoś innego niż pies i świniaki poświęcam mało czasu, w sumie może "3 sesje". Dwa razy wiosną, jedna jesienią + kwiatki w domu.... heh, tulipanka zrobiłam parę dni po zakupie aparatu.... Quote
Adrianna Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 [quote name='Naklejka']Śliczne serducho:loveu: adrianna, nie mam lustrzanki, więc zdjęcia jakościowo nie są najlepsze, aparat mam dopiero od roku, a fotografowaniu czegoś innego niż pies i świniaki poświęcam mało czasu, w sumie może "3 sesje". Dwa razy wiosną, jedna jesienią + kwiatki w domu.... heh, tulipanka zrobiłam parę dni po zakupie aparatu.... Ja też nie mam lustra, tylko sześcioletniego olympusa, a mimo to ciągle się uczę i robię coraz lepsze zdjęcia tym sześcioletnim Olympusem. Mam zamiar kupić lustro, ale to dopiero początkiem lata. Jest takie fajna zasada "Dobry fotograf zrobi dobre zdjęcie na każdym sprzęcie' Nie uważam siebie za jakąś fotografkę, ale lubię ten wątek, bo przez wytykanie błędów uczymy sie wiecej. Mój photoblog - http://www.photoblog.pl/puzzelka A to kilka roślinnych zdjeć, które robiłam moim olympusem (daje miniaturki, żeby nie zapychać, klinkij to sie poweikszą) Quote
Naklejka Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Ja do tej pory nie rozgryzłam aparatu, wciąż jedziemy na auto.... Gdzieś mam w domu bardzo stare aparaty, takie pudełka:evil_lol: Quote
Adrianna Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 te miniaturki też robiłam na auto hihi ;P, dopiero teraz kombnuje z innymi bardziej kratywnymi trybami :) Quote
Moniskaa Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Adrianna napisał(a):Podobają mi sie, zwłaszcza kolory. jak zrobiłaś napis? ;D Mam taką latarke z play która zmienia kolor za kazdym razem jak się włącza ;) Quote
Adrianna Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 fajny kotek:loveu:, ale wydaje się trochę jakby prześwietlony Quote
Korenia Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Adrianna napisał(a):fajny kotek:loveu:, ale wydaje się trochę jakby prześwietlony Prześwietlony nie jest ;) Mnie kolory się nie podobają i trochę za szeroko... Quote
Adrianna Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Korenia napisał(a):Prześwietlony nie jest ;) To gafę walnęłam:eviltong: Wiecie może jak ze zdjęcia zobaczyć 'exif' na photoblogu jest taki przycisk, a poza tym, to nie za bardzo wiem, bo np. tego kotka chciałabym zobaczyć Quote
Malwa774 Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Ja mam zainstalowaną jakąś tam wtyczke od exifów. Więc u mnie wystarczy kliknąć prawym przyciskiem myszy na obrazek i wziąść ''właściwości''. Quote
Naklejka Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Kotek cudny, ale zdjęcie wygląda jak stara pocztówka:evil_lol: Nauki ciąg dalszy... jedno z pierwszych prób widoczek z okna rano w górach:loveu: ciąg dalszy z wycieczki... Wittenberga:p Quote
Onomato-Peja Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 http://img41.imageshack.us/img41/6512/img4385x.jpg - Piękne! :) Quote
Avaloth Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Naklejka drugie jest zamglone/nieostre Przy kwiatku kolory są strasznie mdłe, ostatnie mi się podoba, jedyne co to bym ucięła kawalątek kadru po lewej żeby nie bło kawałka tego komina czy co to jest. Ada te kwadraty z zabawy czasem migawki mi się podobają ^^ Quote
Recommended Posts